”U” Olimpia Cluj a ratat calificarea în fazele eliminatorii ale UWCL

august 13, 20180

”U” Olimpia Cluj a ratat calificarea în fazele eliminatorii ale UWCL, după înfrângerea cu 3-1 în fața WFC Kharkiv, în grupa a șasea preliminară. Astfel, drumul european al campioanei României se oprește în sezonul 2018-2019 în faza preliminară cu două victorii, 3-2 contra Cardiff Met Ladies (Țara Galilor) și 6-1 cu FC Birkirkara (Malta).

Echipa gazdă a deschis scorul în minutul 36 prin Nadia Kunina, stabilind scorul primei reprize, 1-0. La scurt timp după revenirea de la cabine, s-a dublat avantajul prin Apanaschenko, tot ea marcând și golul cu numărul 3 în minutul 71. La faza următoare Cristina Carp a redus din diferența, 3-1 fiind scorul final al partidei. 

Din păcate, Maria Neacșu, la primul meci ca titulară în tricoul ”U” Olimpiei a fost scoasă pa targă în prima repriză, ea fiind transportată la spital, fiind urmată în repriza doua și de Andreea Voicu. Deși la prima vedere părea mult mai grav, din fericire, cele două au entorsă. 

„Este normal să fii supărat după o înfrângere, toată lumea își dorește să câștige, însă ultimul meci din grupe ne-a arătat că mai avem mult de lucru, dar ne-a arătat și faptul că avem fete tinere, de perspectivă care, dacă vor continua să muncească, într-un timp mai scurt sau mai lung pot deveni certitudini pentru Olimpia și pentru Echipa Națională. Să joci cu jucătoare de 16-17-18-19 ani trei meciuri de Champions League, a fost un act de mare curaj pe care noi ni l-am asumat. Știam de acest risc de a nu ne califica în fazele eliminatorii, dar cred că este cel mai bun lucru pe care îl puteam face în acest an, în condițiile în care anul trecut, din diverse motive, am pierdut mai multe titulare și am considerat că a transfera doar pentru Champions League ar fi o soluție de moment care nu va duce la dezvoltarea clubului. Sperăm ca ceea ce am văzut aici să se confirme pe viitor și în aceste condiții ”U” Olimpia are un viitor frumos atât pe plan național, cât și internațional. 

În zilele care urmează vom avea o scurtă vacanță, după care reluăm pregătirea. Va fi pe două fronturi pentru că multe din jucătoare vor fi la loturile naționale, senioarele pregătesc partidele cu Belgia și Portugalia, iar junioarele au stagii de pregătire pentru meciurile din toamnă. Va fi mai greu să ne organizăm și va fi imposibil să lucrăm cu toate fetele împreună. Din 5 septembrie se așează lucrurile și ne vom pregăti pentru competiția internă la cel mai bun nivel posibil” a declarat antrenorul Mirel Albon. 

„Este dificil să vorbești după această înfrângere, însă ne-am asumat rezultatul atunci când am decis abordarea grupelor Champions League cu o echipa relativ tânără. Fetelor noastre nu avem ce să le reproșăm, înfrângerea face parte din joc. Sunt mâhnit însă pe maniera de arbitraj. Așa ceva nu am văzut de când participăm în această competiție. Două jucătoare de bază ajunse în spital și fără acordare de fault sau cartonaș spune multe. Intervenția din ultima parte a jocului la Andreea Corduneanu este criminală și nu s-a acordat nimic…

Mai mult, la ora la care le aduceam pe brațe pe Andreea Voicu și pe Maria Neacșu din spital, brigada de arbitre era la petrecerea dată de echipa gazdă. Nu am mai văzut așa ceva și am rămas cu un gust amar după această experiență într-o țară care bate la porțile Europei…
Ne mai plângem de milă câteva zile și apoi din nou la treabă. Sper să fim capabili cât mai rapid să ne revenim și să abordăm pregătirea cu optimism și încredere pentru că urmează un nou sezon și avem ambiții mari” a declarat Alin Cioban, președinte executiv ”U” Olimpia Cluj. 

”U” Olimpia Cluj: Selena Babb – Mara Bâtea, Teodora Meluță (cpt.), Melinda Nagy, Cassidy Benintente, Oana Negrea, Maria Neacșu (32′ Raluca Borodi), Mihaela Ciolacu (59′ Andreea Corduneanu), Andreea Voicu (64′ Adela Iosif), Cristina Carp, Phoenetia Browne. 

Rezerve neutilizate: Lavinia Boandă, Flaviana Negrea, Adelina Rusu.

Foto: Diana Coltofean, Oleksandr Osipov 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.