Tricoul cu nr. 6 !

aprilie 11, 2020

Suntem deja în preajma Sărbătorilor Pascale și promovarea sportivelor clubului continuă și azi cu o nouă prezentare.

Mesajele primite, atât pe pagina de facebook, cât și pe  contul privat al clubului, ne îndeamnă să vă răspundem la întrebări, acelea legate de câștigători.

Da, este adevărat,  până acum avem doar câștigători, toate tricourile oferite spre a fi câștigate au deja noi proprietari !

Teodora Meluță, Mihaela Ciolacu, Maria Ficzay și Lavinia Boandă, au scos din joc tricourile cu numerele 5, 9, 33 și 1.

În etapele viitoare urmează: Andreea Voicu, Mara Bâtea și ultima, cu voia dumneavoastră, căpitanul echipei,  Ioana Bortan.

Până atunci, vă propunem, în articolul de azi, să aflați vești de la o sportivă care ne-a lipsit în ultimul an.

Melinda Nagy

Datorită deschiderii clubului spre performanță și a intersului de a reprezenta România și fotbalul feminin cu cinste în Europa, aria de selecție a sportivelor noastre a fost la nivelul întregii țări.

Mai mult, o dată cu trecerea timpului și a consolidării poziției de campioană a României, alături de noi au venit sportive și din alte tări, oferind Clujului apelativul de  “capitală a fotbalului feminin din România”.

Cele două puteri economice,  Rusia și SUA,  au fost reprezentate de Ekaterina Ulasevich, respectiv Jillian Mc Vicker, Emilly Richardson, Benintente Cassidy și Leinert Hannah, Ungaria de Fanny Vago și Anita Pinczi, Ghana de Priscilla Hagan, Portugalia de Rute Bothica, Olanda de Selena Babb, Camerun de Christine Manie,  însă cea mai exotică prezență a fost Phoenetia Browne din St. Kits and Nevis, țară organizată pe două insule situate între Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor.

Lângă aceste sportive cu nume în fotbalul feminin, alăturarea clujencelor Bâtea Mara și Melinda Nagy, nu face decât să arate faptul că pasiunea pentru sportul favorit nu are frontiere, iar distanțele sunt relative.

Melinda Nagy, clujeanca noastră, a jucat alături de toate sportivele  prezentate mai sus, doarece este si ea una dintre “arhitectele” care și-au pus amprenta pe întreaga construcție.

Numărul 6 pe tricou, Melinda s-a remarcat încă de la primele jocuri în tricoul Olimpiei Cluj prin forță, tenacitate și talent.

Deși este la “U” Olimpia Cluj încă de la înființarea clubului, fiind printre primele jucătoare legitimate, debutul oficial s-a produs câțiva ani mai târziu, deoarece vârsta nu-i permitea să evolueze în primul eșalon fotbalistic.

Alături de Teodora Meluță, Melinda este privită ca fundașul central de care cu siguranță se leagă    viitorul clubului și al echipei naționale.

Cu toate acestea, sportul poate fi și dureros uneori, Melinda Nagy totalizând  deja un an de absență …

Accidentată în martie 2019, la un stagiu al echipei nationale de senioare din Turcia, Gold City Cup, într-o partidă contând doar pentru pregătire, partidă în compania “celebrei”  echipe a Uzbekistanului, Melinda a avut cel mai greu moment de până acum al carierei. Operația realizată la Budapesta precum și recuperarea de la Cluj, au reușit să o aducă aproape de revenirea în fotbalul feminin.

Despre toate acestea, dar și despre primii pași în acest sport, Melinda ne-a povestit :

 “ Am început să joc fotbal de mică, prin curte împreună cu tata, cu unchiul și cu verișorul meu. La școală mă jucam în fiecare pauză cu colegii. Asta se întâmpla doar dacă doamna directoare nu ne confisca mingea. Era normal, deoarece, datorită jocului din curtea scolii, mai  întârziam la ore și cum era și firesc,  mai spărgeam câte-un geam. Din greșeală, binenteles, atunci nu aveam precizia de acum…..

La vârsta de 9 ani, am auzit că la Cluj există o echipă de fotbal feminin, CFF Clujana și așa am început să visez că aș putea deveni o jucătoare de fotbal feminin. Numele de Olimpia Cluj nu era cunoascut, clubul abia se înființase, însă pentru mine era perfect. Am ales Olimpia, care mai târziu a devenit ca nume Universitatea Olimpia Cluj. Este clubul care pe mine m-a crescut și a avut un rol important în transformarea mea, atât ca jucătoare, cât și în transformarea mea în omul care sunt astăzi. Totodată, colegele și conducătorii clubului au devenit o a doua familie pentru mine.  Anul trecut am suferit o accidentare care mă ține în afara terenului de mai mult de un an, dar știți cum se spune :  „Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici”. Abia aștept să îmi revin din punct de vedere fizic și să mă întorc „acasă”. Cu siguranță voi fi si  mai puternică decât înainte !”

După mesajul emoționant al Melindei Nagy, îi spunem și noi cu această ocazie că totdeauna  a fost acasă… “U“ Olimpia Cluj a jucat în toată această perioadă și pentru tine, Melinda !

Întrebările deja tradiționale pentru cititori sunt următoarele :

  1. Care este locul ocupat de Melinda Nagy ca număr de trofee câștigate, în topul celor 8 sportive anunțate mai sus ? ( Se punctează titlul de Campioană a României, câștigătoare a Cupei României, precum și titlul de Campioană Națională de Junioare).
  2. În ce an a debutat Melinda Nagy în Liga 1 la fotbal feminin ?

Succes  tuturor și vă așteptăm și în celelalte prezentări să câștigați tricourile alb-negru produse în premieră de Decathlon România după un design al studenților de la Universitatea  de Design Cluj !

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.