Suntem  la „U” Olimpia Cluj un grup ideal !

februarie 13, 2020

 

  • Interviu cu antrenorul principal Iulian Szekely –

 

Sportivele de la Universitatea Olimpia Cluj se află în plină perioadă de pregatire .

Antrenamentele și partidele amicale  vor defini activitatea jucătoarelor și a staff-ului tehnic.

Despre toate aceste aspecte, despre lotul actual, dar și despre  obiectivele primei  echipe,   antrenorul  Iulian Szekely ne-a oferit detalii într-un inteviu postat pe site-ului oficial al clubului .

Rep. Cum ați primit oferta de a antrena prima echipă ? A fost ceva neasteptat pentru dumneavoastră?

Sunt convins că fiecare viitor antrenor, când își începe cursurile de specialitate, își dorește să antreneze ce-i mai bun la nivel național! Nu spun că m-am asteptat, dar pot spune că am așteptat acest moment și cu siguranță nu-l puteam refuza!

Care este principiul după care vă veti ghida în această activitate ?

Munca bate întotdeauna talentul, iar acolo unde este talent și muncă,  trebuie să apară și rezultatele positive !

Responsabilitatea primei echipe reprezintă o provocare pentru dumneavoastră ?

Este o provocare, dar în același timp și o responsabilitate, mai ales când ai în lot jucătoare pe care se bazează toate loturile representative .

Cum vedeți colaborarea cu jucătoarele senioare ?

Am crescut împreună, ele ca jucătoare, eu ca antrenor. Sunt la momentul în care reprezintă cele mai bune jucatoare din țară și 100%  exemple de urmat de către junioarele din echipă. Și ele ca jucătoare, dar și noi  împreună cu ele ca și staff trebuie să fim atenți la ceea ce le oferim celor mai tinere drept model de urmat.

Obiective personale pentru acest sezon ?

Atâta timp cât antrenezi „U” Olimpia nu poți avea obiective diferite față de ceea ce-și doreste clubul: campionatul pentru continuuitate, cupa pentru palmares și turul doi în  Champions League pentru reconfirmarea pe plan internațional, dar și grija pentru ca junioarele sa crească dornice să castige fiecare meci .

Vă este frica de eventualele greșeli ?

Greșeli cu siguranță se vor face, important va fi să le descoperim și să găsim cât mai repede remediu.

Sunteți mulțumit de actualul lot?

Lotul actual poate  poate atinge obiectivul pe plan  national. Numeric, vom avea nevoie de mai multe jucatoare într-o eventuala participare in Champions League, jucatoarele nascute în anul 2005, neavand drept de joc în această competiție .

Doriți să schimbați sistemul de joc folosit  până acum ?

In joc avem nevoie de siguranță în defensivă, posesie la mijloc și goluri multeț. În ce sistem vom realiza acest lucru o să vedem după perioada de pregatire. Vrem însă să avem un model de joc al nostru.

Care va fi relația cu staff-ul administrativ? Vor avea răbdare să vă  implementați strategia dumneavoastră ?

Cei din staff-ul administrativ, vor avea răbdare și ne vor sprijini atâta timp cât vor fi performanțe. Eu sper într-o colaborare de succes pe o perioadă cât mai lungă .

S-a creionat deja un lot pentru sezonul viitor? Vor mai fi plecări sau veniri ?

Avem 9 jucătoare junioare născute în anii 2003-2005, convocate în  această perioadă la selecționata U17, un nucleu de 7 senioare, din punctul meu de vedere toate indispensabile echipei naționale de senioare, la care se  adaugă 4-5 sportive,  tot junioare născute în anul 2005  care sunt în plină ascensiune . În acest moment nu mai căutăm alte jucătoare, însă pentru Champions League, dacă o să ajungem acolo și eu sper din tot sufletul, o să mai aducem 3-4 senioare, pentru a avea un lot competitiv în Europa .

Legat de acest subiect, doresc să precizez că  de-a lungul timpului s-a tot vorbit de faptul că am adus din toată țara jucătoare  la Cluj Napoca . Foarte puțini știu însă că și de la noi au făcut pasul spre alte cluburi chiar în acest sezon un număr important de jucătoare, fără a emite pretenții financiare, chiar dacă s-au investit bani importanți pentru pregătirea lor.

Astfel,  la Heniu Prundu Bârgăului au ajuns Pană Claudia, Edvina Ciontoș, Răileanu Daria, Andreea Corduneanu și Mia Ganea. La Independența am lăsat-o pe Lorena Iuhoș, Țițu Gabriela și Dariana  Indrei. Spre Olimpic Star s-au îndreptat Adela Iosif, Bârdeș Maria, Diana Gomoi, Rusu Adelina și Mureșan Daiana. Beatrice Tărășilă a decis să contiunue fotbalul în București la Dream Team.  În total avem 14 jucătoare împrumutate, aproape o echipă întreagă. Majoritatea sunt transferate până în vara anului 2020, după care o a vedem cum se va contura strategia pentru sezonul viitor .

Adăugați lângă această listă  o clasă întreagă de a IX-a la LPS Cluj coordonată de dl Papuc Teodor, sportive care joacă și  pentru U Olimpia 2, grupele de junioare U 13 antrenate de dl Tiberiu Stranyezky și o să vedeți exact dezvoltarea noastră ca și club.

Care va fi programul echipei pentru perioada următoare ?

Ne pregătim în continuare la Cluj și o să răspundem convocarilor la loturile reprezentative . Cel mai important meci amical va fi cu Diósgyőri VTK din Ungaria, Duminica 23 februarie de la ora 12.00 la Baza Sportivă Iclod . Urmează apoi în 29 februarie partida oficială din Cupa Romaniei cu Independența Baia Mare și  binențeles startul returului de campionat .

Succes vă dorim în atingerea obiectivelor propuse !

Multumesc și vă asigur că în acest moment suntem  la Universitatea Olimpia Cluj un grup ideal pentru atingerea acestor obiective. Dacă toată lumea este sănătoasă, la modul în care se muncește la antrenamente, avem toate argumentele  să fim optimiști !

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.