Să recunoaștem valorile …..

aprilie 11, 2019

Turneul  de dezvoltare UEFA, dedicat junioarelor  și care se dispută în aceste zile la Mogoșoaia și Buftea,  aduce în atenția suporterilor echipei ” U ” Olimpia Cluj,  numele unor jucatoare mai puțin cunoscute, dar care sunt deja soluții certe pentru viitor .

Ne propunem în materialul de azi să le prezentam într-o manieră inedită, mai întâi să le desconspirăm locul nașterii, unde au evoluat pentru prima dată ca sportive și alte câteva detalii pur  ” tehnice ”, iar  mai apoi să vedem cât de bine își cunosc colegele de echipă .

În acest sens, fiecare dintre ”selectionate” au primit o scurtă caracterizare din partea unei colege. Misiunea lor este în primul rând de a se identifica în cele scrise și apoi de a identifica corect colega cu  ”părerea”, iar ca premiu le oferim un emoticon pe măsură !

Așa că,  să nu mai zăbovim și să vedem rezultatele :

Sara Câmpean  – portarul echipei noastre, nascută în 2003 la Cluj Napoca,  a început cu atletismul  și treptat și-a convins familia că fotbalul rămâne singura  iubire . O îndrăgim, o prețuim și ne-o asumăm ca produs 100 % al clubului  U Olimpia Cluj !

Despre ea, o colegă ceva mai mare spunea : Dacă ar trebui să aleg un lucru care mă enervează la ea, mi-ar fi greu să-l gasesc. Avem atât de mult timp petrecut împreună, iar singurul defect identificat este o extraordinară încăpățânare, declanșată de inepuizabila dorință de victorie. Îmi place curajul de care dă dovadă mereu, dar nu pot ignora pozitivitatea ei nesfârșită. In același timp, în ochii ei mari și căprui, se  poate fi cititi ambiția de a câstiga fiecare minge. De aceea, știu că într-o zi, pasul spre o echipă de top a Europei, va fi inevitabil. In final, un sfat pe care-l consider demn de urmat spune așa: “crede în tine chiar și atunci când nimeni nu o face, oportunitățile vor apărea când te aștepți mai puțin.”

Sara, cu modestia ei deja cunoscută, s-a identificat destul de târziu  în caracterizare și spre surprinderea tuturor a identificat greșit colega.

Nu a fost Claudia Pană cum credea Sara ci Adela Iosif!

Roxana Mirea – scriem București ca origine, ca să nu se supere tata, dar daca mai vin parinții  în vizită de doua ori la Cluj Napoca,  schimbăm orașul…..Este nascută în 2003 și a început cu antrenamentele  la echipa de băieți  Steaua Noua Generatie București . În fotbalul feminin U Olimpia Cluj reprezintă primul ei club  ! Atât de mult s-a identificat cu orașul și clubul, încât  și pentru Cluj folosește termenul”acasa”.

Caracterizarea pentru Roxana  este următoarea : Colega noastră  este arma și punctul forte de la mijlocul terenului. M-a impresionat foarte mult în viața de zi cu zi , dar în special în tot ceea ce face în  teren. Este persoana căruia niciodată nu i-a lipsit zâmbetul de pe buze , persoana care mereu are glumele la ea , persoana care te face să te simti bine și îți transmite energia ei pozitivă. În teren este peste TOT! Capul sus mereu , informare, forță de pătrundere , viteză , eleganță ,creativitate , precizie,TEHNICĂ , cam aceștia sunt termenii fotbalistici care o caracterizează. Daca ar fi să zic un lucru care nu imi place la ea , aș putea spune că de cele mai multe ori nu îi pot lua mingea, iar lucrul acesta mă supără tare… Este un talent desăvârșit , iar eu am încredere că va munci ca și până acum ca să ajungă unde și-a propus. Te voi sustine mereu, indiferent de drumurile pe care vom merge in viață!

Roxana s-a identificat cu descrierea, insă a indicat-o tot pe Adela Iosif drept autoare . Numele corect ar fi fost : Bianca Borcean !

Adina Borodi –  ” Maramureș plai cu flori ” îl cântă mai bine ca oricare cântăreață din zona Maramureșului, și fără să fie cu supărare aici o includem chiar pe sora ei Diana, care deja celebră, are concerte peste concerte … ! Născută în anul 2004, a debutat la Independența Baia Mare și ulterior, numele acesta a început să o și caracterizeze…Este independentă și face ce vrea, mai ales cu apărarea adversă !

Ea primeste o scurtă caracterizare care este redată succint astfel :Fata cu ochii căprui,cu părul pufos,de statură înaltă,are  doar 14 ani. Este un atacant foarte bun,învată bine la școală. Este o persoană descurcăreață și silitoare. Este bună la suflet și ajută pe oricine are nevoie. Daca ar fi să zic ceva ce nu-mi  place, aș zice ca uneori râde prea tare  ….

Daria Muntean este autoarea, iar Adina evident că s-a recunoscut, însă ne-a indicat o altă persoana, pe Sonia Bumbar .

Noemi Vincze – a fost protagonista unui moment inedit,  înfruntându-și fratele și el tot fotbalist într-o partidă directă dintre echipa de băieți  Juniorul  Cluj și fetele de la  U Olimpia Cluj .Cum era de așteptat, Noemi a ieșit învingătoare  ! A debutat și ea la fel ca fratele ei la  echipa clujeana Juniorul Cluj, însă   când a înțeles cum stau lucrurile prin ”târg”, a optat pentru singura iubire :  ” U” !Referitor la caracterizare, simbioza aici a fost perfectă,  deoarece s-a identificat rapid și de asemenea a identificat ca  autoare pe  Lorena Iuhoș, care o descria astfel :

Mie îmi place cel mai mult că este ascultătoare și înțelegătoare și  sincer nu pot defini ceva ce nu-mi place la ea . Vrea să facă performanță și nu renunță niciodată. Un exemplu  în acest sens a fost  când am avut vacanță și am vazut programul de pregatire pe facebook . Am mers în fiecare zi la sală ca să respectăm programul   și să progresăm cât mai mult. Îmi mai place și faptul că este mereu cu zâmbetul pe buze, iar sfatul meu pentru ea este să nu renunțe niciodată la psiunea ei !

Diandra Jean –  aduce în orașul de reședința Napoca, farmecul  vechii  cetăți  Potaissa ! Turdeanca  născută în 2004, atacant de bandă prin definiție, s-a antrenat pentru început cu  o echipă de baieți,  Sticla Ariesul Turda, însă fără a fi legitimată  . Frumusetea fotbalului  feminin a descoperit-o la U Olimpia Cluj, așa că notăm și aici 100 % pentru  Cluj . Deși este ancorată în viața de cămin  doar de un an, apropiații spun că pentru doamna pedagog timpul a trecut mai greu …

Patricia Trifa spunea despre Diandra urmatoarele lucruri : Colega mea este  o jucătoare rapidă,inteligentă şi cu un dribling excepțional.A  marcat multe goluri spectaculoase in Liga a II -a, fiind unul dintre  golgeteri  .Mie personal,îmi place stilul ei de joc, iar rapiditatea şi dorința de a juca este înca un plus în cariera sa.Este  foarte ambițioasă şi puternică din punct de vedere psihic, dorind din răsputeri să fie ca şi Cristiano Ronaldo,idolul ei.În afara terenului,ea este foarte vorbareață și glumeață, fiind și foarte gălăgioasă uneori. Urarile mele  pentru viitor :  mult succes,atât pe plan sportiv cât şi pe plan şcolar,să ai multe meciuri jucate la echipa națională şi să ajungi o mare fotbalistă la ce echipa îți doreşti !

Diandra s-a recunoscut, deoarece  s-a vorbit de dribling, însă a nominalizat-o pe Simona Sigheartău drept autoare .

Florentina Iancu – iubește și ea muzica, melodia preferată fiind :  Puiul Piu de Pulcino Pio. Dacă mai punem la socoteală că și primul ei  club s-a chemat Antilopa Bucuresti, cu siguranta nu putem descoperi în Florentina decât o fire veselă, îndrăgită de toată lumea .Este și ea tot în 2004 născută, iar U Olimpia Cluj a reprezentat prima opțiune în fotbalul feminin .

Sonia Bumbar o descria astfel : Este  o jucătoare  și  o persoana minunată! Îmi place foarte mult faptul că este inteligentă .Este o fire mai sensibila, de asemenea foarte sociabilă. În teren se descurca foarte bine.Este o sportiva  care  chiar își dorește un viitor în fotbal. Muncește foarte mult! Uneori mai face niște greșeli, dar ea mereu îmi spune ca învață din ele! Totodată își ajuta echipa în mod deosebit în afara terenului, dar și în teren. Sfatul meu pe viitor este sa aibă grija cum își alege prietenii și sa continue tot asa !

Florentina s-a identificat și ea rapid în caracterizare, însă a crezut și ea că Adela Iosif  a fost autoarea .

Ciontos Edvina numele primului ei club,  PLIMOB Sighetu Marmației  este mai puțin cunoscut, asta în ciuda performanțelor pe plan național, însă dacă mai amintim și de Neluțu Hotea, cu siguranță toată lumea s-a linisitit ….  A fost pe mâini bune, a crescut unde trebuie și acum este 100 % a noastră, a clujenilor. Claudia Pană, venită în această iarnă la Cluj o descria astfel :  Este o jucătoare cu potențial, motiv pentru care se află la Universitatea Olimpia Cluj. După părerea mea poate ajunge un fundaș central de bază atât la prima echipă, cât și la echipa națională de senioare. Un exemplu pentru ea ar putea fi Teo Meluță. Ceea ce îmi place la colega mea  este faptul că are o bună mentalitate, mereu își dorește mai mult și vrea să ajute echipa. Știe să facă linia de 3, să facă marcaj, este o fată masivă și este bună în dueluri și are capacitatea de a deposeda adversarul. O sfătuiesc să lucreze la loviturile cu capul și la viteză, să își îmbunătățească degajările și tehnica, iar în dueluri să tatoneze, să fie mult mai sigură pe ea și să ”bage”  alunecări. Are tot viitorul în față și va prinde experiență.

Bineînțeles că Edvina a ridicat rapid mâna sus, însă răspunsul al doilea a fost greșit, a crezut că Bianca Borcean  a descris-o cu așa multe detalii  …

Balaceanu  Ioana – Este cea mai cunoscută dintre selecționatele de la U 16,  deoarece a reușit să marcheze și pentru selecționata de senioare. Odată cu venirea la Cluj,  Ioana a intrat în ” cartea recordurilor clubului” prin cel mai lung prenume : Ioana  Nicoleta Maria. Nascută în 2003 și originară din satul Mățău, comuna Mioarele, a debutat la clubul de baieți CSS Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel. Chiar dacă muscelenii și-o revendică și sunt mândrii de ea și deși s-a mai simțit așa o adiere de la Targoviște, totuși înregistrăm  primul pas oficial spre marea performanță  la Cluj .

Oficial, caracterizarea ei a fost realizata de Gabriela Titu: Imi place la ea faptul că mereu cand am avut o problemă m-a ascultat si m-a sfătuit. Este o fată ascultatoare, intelegatoare si mereu acolo lângă tine ca să te ajute. Niciodata nu a fugit de probleme. Este o jucatoare foarte tehnică, rapidă și sunt foarte mândră de ea că a debutat la prima reprezentativă a naționalei cu gol marcat. Sper să ajungă cât mai departe… În afara terenului este foarte glumeață, comunică mult cu fetele din echipă și pot spune că îi plac plimbările mai ales cănd aude ca facem și poze.  Un sfat pe care i-l pot da pe viitor e acela să nu renunțe niciodată și să tragă de ea foarte mult pentru ca e o fată ambițioasă și eu zic că o să ajungă o jucatoare de top.

„Neoficial”, Ioana s-a recunoscut, dar  a identificat greșit autoarea. Nu a fost să fie Bianca Borcean….

Botojel Cristina  –  blonda cu ochi albaștrii,  completează seria de trei bănățence,  ajunse pe malul Someșului. De aceea, poate nu chiar întîmplător a  primit numărul 3 și vrea să-l facă celebru,  la fel cum și  idolul ei,  Ioana Bortan  a făcut carieră cu  numarul  4 pe tricou  . Fire deschisă și veselă, Cristina a devenit treptat o jucatoare emblematică pentru U Olimpia Cluj. Legitimată la echipa de baieți  Ripensia Timisoara, la doar 15 ani, își revendică postul de titular la prima echipă  a Clujului . Nimic nu-i stă în cale, așa cum  remarca și Oana Negrea în scurta ei prezentare :

Ce  admir foarte mult la ea este faptul ca are tupeu și nu îi este frică de provocări . Un sfat pentru viitor ar fi acela de a rămâne concentrată pe toata durata antrenamentului indiferent de intensitatea lui.

Nu a fost o surpriza că s-a identificat în cele scrise, însă a mizat  greșit pe autor, notând și ea:  Sonia Bumbar …

 

Încheiem aici prezentările, iar articolul reprezintă și pentru fete o premieră, deoarece nu cunosc rezultatele. Sociabile cum sunt, mereu atente cu ce se întămplă în jurul lor, au acceptat în unanimitate să împărtășească această experiență cu dumneavoastră,  cititorii ….

Sperăm  să nu dezamăgim pe nimeni cu dezvăluirile, iar la următoarea partidă, poate chiar transmisie TV, dumneavoastră să le identificați mai bine în teren .

Dacă nu reușiți din prima,  nu-i cu supărare, deoarece  dacă vreți să le încurajați e suficient să strigați:  România. Hai România !

 

 

 

 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.