Ploaie de goluri pe Clujana

septembrie 16, 20180

”U” Olimpia Cluj a disputat astăzi primele jocuri oficiale pe Stadionul Clujana, câștigând categoric și marcând în total 20 goluri. În prima partidă a zilei, ”U” Olimpia 2 a învins-o pe CS Ineu cu 15-0 în prima etapă a Ligii 2, iar echipa mare a trecut cu 5-0 de Heniu Prundu Bârgăului în Liga I.

Echipa a doua a dominat categoric echipa din Ineu, marcând încă din primele minute ale partidei prin Florentina Iancu. Cu faze frumos construite și finalizare, rând pe rând și-au trecut numele pe lista de marcatoare Adina Borodi cu cinci goluri, Patricia Trifa cu un hat-trick, Daiana Mureșan, Gabriela Țițu din penalty, Diandra Jean, Bianca Borcean, Noemi Vincze și Florentina Iancu cu încă un gol.

Acest meci reprezintă și debutul Cristinei Botojel în tricoul ”U” Olimpiei.

”U” Olimpia 2 Cluj: 31. Sara Câmpean (88. Lorena Iuhoș 55′) – 4. Cristina Botojel, 8. Kincso Szekely, 9. Adina Borodi, 10. Florentina Iancu, 3. Noemi Vincze, 2. Țițu Gabriela,  5. Edvina Ciontoș, 6. Bianca Borcean, 7. Diandra Jean, 19. Daiana Mureșan (77. Patricia Trifa 53′). Antrenori: Corduneanu Andreea și Marius Feșnic.

Nici în meciul ”U” Olimpia Cluj – Heniu Prundu Bârgăului nu s-a lăsat așteptat foarte mult primul gol, Phoenetia Browne deschizând scorul în minutul 10, după ce a scăpat singură spre poartă și a trecut și de portarul advers. După multe ocazii ratate, la ultima fază a primei reprize, Ioana Bălăceanu ia acțiunea pe cont propriu după un corner executat de Roxana Mirea, driblează tot ce îi iese în cale și centrează pe jos pentru Teo Meluță, care stabilește scorul la pauză, 2-0. 

În minutul 52 Browne face 3-0 cu un șut puternic în vinclu, în urma unei centrări venite din partea Marei Bâtea. În minutul 78 își trece în cont hat-trick-ul reluând cu capul balonul centrat din corner de Roxana Mirea. Ultimul gol al partidei a venit tot în urma unei faze începute cu un corner, Andreea Corduneanu centrând perfect în fața porții pentru Mara Bâtea, aceasta învingând ușor portarul Heniului. 

”U” Olimpia Cluj: 23. Selena Babb – 3. Cassidy Benintente, 5. Teodora Meluță (cpt.), 15. Adela Iosif (26. Adelina Rusu 56′), 7. Dariana Indrei (14. Lavinia Boandă 70′), 88. Beatrice Tărășilă (18. Andreea Corduneanu 76′), 22. Phoenetia Browne, 8. Roxana Mirea, 11. Mara Bâtea, 99. Ioana Bălăceanu, 20. Cristina Carp. Antrenor: Mirel Albon.

„Un început de campionat foarte bun, în condițiile în care ne lipsesc șase titulare, cele care au jucat s-au prezentat foarte bine. Deși am avut temeri că va fi o lipsă de omogenitate, am avut o circulație a mingii și a jucătoarelor foarte bună, mai ales în repriza a doua, lucru care îmi dă mari speranțe pentru perioada care urmează. Cred că viitorul arată bine, am avut 90 de minute în teren două jucătoare născute în 2003, au jucat două din 2002, iar în condițiile acestea cred că putem construi ceva frumos. Sperăm că vom avea condițiile necesare, să sperăm că în acest sezon nu vom avea atâtea jucătoare lipsă și accidentate, cum am avut în campionatul trecut și în perioada de vară. Astfel, cred că rămânem principala favorită la titlu. Ne dorim foarte mult un nou titlu de campioană, acum că facem parte din marea familie ”U”, care anul viitor va împlini 100 de ani, sperăm să putem sărbători acest lucru” a declarat antrenorul Mirel Albon.

„Referitor la prima partidă, cea a junioarelor de la Olimpia și fetele de la Ineu, rezultatul a fost unul categoric în favoarea noastră, însă după joc se vede că mai avem de pregătit foarte foarte multe lucruri. Am și discutat cu antrenorii și cu domnul Albon, care coordonează toată activitatea la grupele de copile și junioare, dacă o să aibă meciuri în picioare, pentru că asta ne-am și dorit, vor fi mai curajoase și mai atente la indicațiile primite, mai precise și mai exacte în timpul antrenamentelor, cu siguranță aceste jucătoare vor fi soluții pentru viitorul primei echipe. O felicit pe Cristina Botojel pentru prima ei partidă la clubul nostru, a fost un meci deosebit, a jucat pe un post nou, cel de mijlocaș, și s-a achitat foarte bine de datorii, am fost foarte încântat. De asemenea, remarc jocul Patriciei Trifa și sper ca și celelalte fete, în timp, să prindă mai mult curaj și să ne ofere cât mai repede rezultatele pe care le așteptăm.

Legat de prima echipă, mi-a plăcut foarte mult jocul fetelor tinere, în primul rând, dar și al celor cu experiență, Phoenetia, de exemplu, a jucat pe un post mai nou pentru ea. Mă bucur că am început sezonul cu o victorie categorică, 5-0 cu Heniu. Ne așteaptă două deplasări, nu neapărat dificile, cât obositoare, prima la Timișoara unde jucăm cu Fortuna Becicherecu Mic, iar a doua la Galați cu Universitatea. Sper ca după aceste două deplasări să cumulăm maximum de puncte și să fie un start de sezon puternic și dătător de speranțe, mai ales în condițiile în care avem multe jucătoare tinere, avem și cote de jucătoare tinere impuse de FRF, însă sunt convins că lucrurile nu vor sta rău pentru noi” a spus Alin Cioban, președinte executiv al clubului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.