Parteneriat pentru Iclod Arena !

aprilie 7, 2021

Situată la 20 de km  de orașul Cluj Napoca, Comuna Iclod a reușit să   puncteze pe harta fotbalistică din România   la capitolul infrastructură, printr-o  cochetă bază sportivă, creată exclusiv din fonduri proprii .

Terenul sintetic de calitate foarte bună, tribunele cochete, precum și facilitățile oferite de vestiare, dar  și confortul oferit de  zona VIP, crează participanților la competiție, imaginea unui stadion care  atinge standardele vecinilor noștri de la vest de graniță, recunoscuți prin politica lor  de a se orienta spre construcția de baze sportive, cu sprijin exclusiv din fonduri guvernamentale .

Ideea că se “poate și la noi”,  a fost pusă în practică de domnul primar Emil Pîrțoc, cunoscut de altfel în lumea sportului, prin implicarea sa de-a lungul carierei în rugby-ul de performanță .

Fost arbitru international și Președinte al Comisiei Centrale de Arbitri din cadrul Federației  Române de Rugby, primarul Comunei Iclod, este familiarizat cu problemele actuale care fac dificilă  practicarea sportului de performanță, datorită lipsei facilităților de antrenament și a decis în consecință să ofere sportivilor și  partenerilor, o investiție de care fiecare localnic să fie mândru .

Ne-am alaturat și noi proiectelor domnului primar și după câteva partide de fotbal feminin disputate la Iclod, am reușit să semnăm un  acord de parteneriat pentru utilizarea pe termen lung a bazei sportive și implicit a facilităților oferite .

Pentru site-ul nostru,  Alin Cioban, Presedintele Executiv al clubului a declarat următoarele  :

“ Am găsit foarte ușor înțelegere la Primăria Comunei Iclod de a ne pregăti și a  juca o parte din partidele oficiale pe Iclod Arena, deoarece domnul Emil Pîrțoc, primarul comunei este familiarizat cu sportul de performanță .Mai mult, dânsul a fost prezent la aproape toate partidele noastre și ne cunoaște potențialul.Rămâne ca noi, clubul Universitatea Olimpia Cluj, să ne revanșăm prin performanțele pe care le vom obține .

Mi-aș dori foarte mult ca acest tip de bază sportivă să 

fie cât mai promovată, deoarece poate fi stimulativ și pentru alți edili locali, care prin bani cheltuiți cu responsabilitate, pot realiza lucruri frumoase pentru sportul românesc. Din ceea ce ne-a comunicat domnul primar, costul total nu depășeste suma de 550 000 Euro, asigurați integral  din bugetul  local.

În România  sunt localități cu bugete semnificativ mai mari ca la Iclod, însă investițiile în sport sunt nesemnificative.Performanțele la nivel național încep de aici, de la bazele sportive și mă bucur pentru clubul nostru că avem acum  și alternativa oferită de Primăria Iclod .”

Felicitări Primăriei Iclod și așteptăm și alte localități să le urmeze exemplul !

 

Foto :https://www.primariaiclod.ro  și Gabor Istvan

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.