Ostilitate la Alexandria, relaxare la Cluj

noiembrie 5, 20180

Cu două etape înainte de finalul turului, “ U” Olimpia Cluj a întâlnit pe stadionul Municipal din Alexandria, echipa Universitatea, echipă ”fanion” a județului. Locul al treilea ocupat de gazde la data disputării acestei partide a stârnit imaginația și ambițiile sportivelor, dar a și încins spiritele celor prezenți în tribună. Așa că am avut parte de o atmosferă extrem de ostilă, cu personaje în tribună specifice zonei și care, pe toată durata meciului, au apostrofat și injurat jucătoarele clujence. Nici antrenorul Mirel Albon nu a scăpat de apostrofări, însă obiectivul principal al celor prezenți în tribună a fost acela de a pune presiune în mod constant pe brigada de arbitri.

Lovitura de la 11 m refuzată clujencelor în startul partidei de arbitra Alina Pesu rămâne o dovadă a modului în care au evoluat echipele pe durata celor 90 de minute. Pe acest fond de ostilitate, ”U” Olimpia a încercat să-și dezvolte sistemul de joc bazat pe posesie, cunoscut de majoritatea adversarilor, dar într-o nouă formulă după plecarea celor două jucătaore din SUA, Cassidy Benintente și Phoenetia Browne. Astfel, cu o linie defensivă formată din Oana Negrea și Raluca Borodi drept fundași laterali, alături de Teo Meluță și Melinda Nagy ca fundași centrali, s-a asigurat liniștea echipei și spunem acest lucru, deoarece gazdele au înregistrat o singură ocazie de a marca pe durata partidei.

La mijloc, alături de Ioana Bortan și Beatrice Tărășilă, două jucătoare deja consacrate, a fost trecută Maria Neacșu, care pe zi ce trece devine o jucătoare extremă de utilă, fiind jucătoarea cu cele mai multe recuperări în această partidă. Atacul format din Mara Bâtea, Roxana Mirea și Cristina Carp și-a făcut datoria, cu o remarcă specială pentru evoluția Cristinei Carp, autoarea celor două goluri și care devine o candidată serioasă la titlul de golgeter al competiției. Au mai evoluat pe durata partidei Ioana Bălăceanu, Lavinia Boandă și Adelina Rusu.

Contrar așteptărilor, echipa de junioare de la Olimpia 2 a realizat la Cluj, în compania celor de la Piros Security, un joc modest, cu ocazii în prima repriză, dar cu multe greșeli în cea de-a doua. Scorul a fost deschis din penalty acordat pentru un fault în careu la o pătrundere a jucătoarei Florentina Iancu și care a fost transformat de Diandra Jean. După pauză a urmat o relaxare a jucătoarelor noastre, care a dus la greșeli în serie, mai ales pe flancul stâng al defensivei.

De cealaltă parte remarcăm ambiția fetelor din Arad, dăruirea și incisivitatea, fiind primele la minge în majoritatea duelurilor. După această victorie obținută la Cluj, echipa din Arad se anunță drept candidată la promovare alături de Luceafărul Filiași. Nouă nu ne rămâne decât să dovedim în returul de la Arad că jocul din această duminica de la Cluj a fost un accident și să ne luăm cele trei puncte înapoi.

„Sunt bucuros că, după plecarea celor două sportive din SUA, am reușit un joc bun în condițiile în care am aliniat o echipă tânără cu multe jucătoare din generația 2000 -2003. Nu am reușit să mai marcăm așa multe goluri, stil cu care echipa era obișnuită, însă după pregătirea care va urma în perioada de iarnă, cu siguranță o să revenim la același apetit ofensiv. A fost un lucru plăcut să văd atâția spectatori în tribună, însă dezamăgitor să constat modul în care unii s-au comporat pe toată durata partidei. În fotbalul feminin nu prea am mai întâlnit acest tip de comportament, specific mai ales competiției de băieți, și ar fi păcat să se continue aici la Alexandria în acest mod. Nu vorbesc doar de „tratamentul” aplicat echipei noastre, ci și de modul în care unii spectatori au înțeles cum să se manifeste la adresa unei arbitre purtând ecuson FIFA. Țin însă să felicit echipa gazdă pentru organizarea jocului și pentru curajul de a promova jucătoare tinere” a spus la finalul partidei antrenorul Mirel Albon.

„Despre  atmosfera de la Alexandria pot să spun doar că mă așteptam. Nu doresc să fac alte precizări, sunt doar bucuros de rezultat. Vreau însă să fac referire la echipa a doua a clubului și să le transmit jucătoarelor și antrenorilor că, dacă ne-am asumat victorii clare și ne-am bucurat de reușite cu celelalte echipe, și acest 1-4 este tot al nostru. Îl punem în ramă să rămână de referință în ceea ce ne dorim să corectăm și să dezvoltăm. Sunt jucătoare tinere, care acum cresc, unele într-un ritm mai lent, altele cu evoluții oscilante, însă obiectivul acestei echipe este ca în fiecare an să furnizeze două-trei soluții pentru prima echipă. Dacă am avea mai multe partide ca și cea de ieri, cu un adversar incomod și determinat, atunci și progresul nostru ar fi unul mai bun și mai eficient” a declarat Alin Cioban, președintele executiv al clubului.

Echipele noastre în ultima parte a sezonului vor avea următorul program:

10 Noiembrie – Liga 2 (ora 12.00) – Sporting Lugaș –  U Olimpia 2

11 Noiembrie – Liga 1 (stadion Clujana, ora 11.00) –  U Olimpia – CSȘ Târgoviște

18 Noiembrie – Cupa României – Ladies Târgu Mureș – U Olimpia

25 Noiembrie – Liga 1 – Independența Baia Mare – U Olimpia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.