Numărul 22 este al Mariei Stamate !

iunie 12, 2020

Linia defensivă a echipei noastre se va întări pentru sezonul viitor cu Maria Stamate. Jucătoare puternică și robustă, Maria s-a remarcat  în Liga 1 ca fiind un  fundaș dreapta cu certe calități fizice, dar și tehnice .

Convocată în premieră la reprezentativa de senioare pentru turneul din martie  desfășurat în Antalya, Maria Stamate provine de la vicecampioana României din acest sezon, Universitatea Galați.

Primii pași spre fotbal, după cum ne-a mărturisit, au fost destul de târziu pentru o jucătoare profesionistă, în clasa a XII – a, până atunci cochetând cu tenisul de masă și în special cu handbalul.

De fapt, micile partide de fotbal din cadrul antrenamentelor de handbal au fost „vinovate” de cariera viitoare, prima profesoară care a remarcat acest lucru fiind doamna Adina Oprea. A urmat apoi o încercare  timidă de a veni spre fotbal, echipa de fotbal feminin a Galațiului fiind la vremea respectivă Oțelul, însă debutul în acest sport  poate fi considerat odată cu înființarea echipei Universitatea Galați, echipă condusă de domnii Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș.

Pasiunea pentru sport a fost împărțită o perioada între două discipline cu tradiție în județul Galați , deoarece Maria participa atât la antrenamentele de handbal cât și la cele de fotbal.Decisiv în alegere,  a fost domnul Călinescu, profesor la vremea respectivă în orașul Berești, localitatea unde sportiva locuiește impreună cu familia .

Pasul spre Liga 2 și apoi firesc spre Liga 1,  a însemnat recunoașterea valorii, dar și a muncii depuse atât individual cât și împreună cu grupul de la Galați.

Acum urmează un alt pas, spre meleaguri ardelene, Champions League fiind noul obiectiv .

Jucătoarea a fost dorită de clubul nostru încă din pauză de iarnă, însă perfectarea achiziției a fost posibilă doar in această pauză competițională.

La Universitatea Olimpia Cluj va purta pe tricoul cu  numărul 22, același ca și la Galați, iar despre acest aspect, Maria ne-a declarat: ” am ales acest număr, deoarece 22, este ziua mea de naștere, este numărul meu norocos și îl port cu plăcere „. 

Trebuie să mai spunem despre noua noastră jucătoare că este studentă în ultimul an la Facultatea de Educație  Fizică și Sport, iar la Cluj Napoca își va continua studiile universitare.

Prefața acestui transfer din partea clubului nostru a realizat-o Maria Ficzay, noua sa colegă din defensivă :

„Mă bucur că ni se alătură Maria! 

De curând a intrat în anturajul echipei reprezentative de senioare, ceea ce spune multe despre potențialul ei. Cred că este un plus pentru echipă, în special pentru apărare și sper să realizăm lucruri frumoase împreună” .

Din parte Mariei Stamate, am primit următorul mesaj :

 

” Alegerea pe care am făcut-o , de a semna cu “U” Olimpia Cluj , este pasul către un alt nivel , către o nouă provocare, fapt ce mă determină să cred în continuare în visul meu . 

Deși am pășit târziu pe acest drum , visez să am o carieră de succes ca și fotbalistă și sunt sigură că munca și ambiția vor da roade și vor duce la realizarea țelurilor mele . 

Mă bucur că voi avea ocazia să fiu alături de fetele de la Cluj, deoarece apreciez mult munca și talentul lor . 

În cele din urmă , aș dori să mulțumesc conducerii și staff-ului clubului  „U” Olimpia Cluj pentru încredere și pentru oportunitatea oferită , impresarului meu pentru tot sprijinul acordat în această perioadă , dar și conducerii clubului AFC Universitatea Galați pentru că mi-au oferit șansa de a păși pe acest drum și pentru toată suținerea de până acum .”

Maria Stamate nu este ultima jucătoare pe care o prezentăm în această perioadă, numărul 90 așteaptă la rând să fie preluat.

Până atunci ne bucurăm  de acest transfer reușit pentru U Olimpia Cluj și îi spunem Mariei Stamate mult succes și meciuri fără emoții în defensivă!

Bine ai venit alături de noi!

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.