Mirea Roxana – în premieră la nationala de senioare !

aprilie 3, 2019
10_ROXANA_MIREA

 

După  partidele din etapa cu numarul XIII, urmează o pauză pentru Liga 1, deoarece echipa natională de senioare urmează să dispute două partide amicale în compania Maltei .Ca de obicei, Universitatea Olimpia Cluj, răspunde și de data aceasta pozitiv la convocările pentru oricare dintre  reprezentative, 8 jucătoare fiind solicitate pentru această dublă întîlnire : Bortan Ioana, Ciolacu Mihaela, Teodora Meluță, Ioana Bălăceanu, Beatrice Tărăsilă, Carp Cristina, Sara Câmpean și  Roxana Mirea .

Pentru clubul “ U “ Olimpia Cluj, este un prilej de bucurie, deoarece după ce au debutat la reprezentativa de senioare: Ioana Bălăceanu și Sara Câmpean,  cu ocazia stagiului de pregătire din Turcia,  în acest an mai asistăm la un nou debut, Roxana Mirea fiind de data aceasta aleasa !

Roxana,  întregește grupul celor 5 bucureștence  adoptate de orașul Cluj și face parte din familia destul de restrânsă a jucătorilor cu  „gleznă fină” . Spunem acest lucru, deoarece Roxana s-a impus rapid la prima echipă a clubului printr-o tehnică remarcabilă, printr-o tenacitate deosebită și este de departe liderul noii generații de jucătoare  a Clujului .

Convocarea Roxanei Mirea vine imediat după partida dintre Fair Play Bucuresti și U Olimpia Cluj,  din etapa cu numarul XIII, când conform declarației antrenoarei Ioana Bortan, Roxana a fost “ jucătoarea partidei ” . Nu este ușor pentru o sportivă de 15 ani să se afirme, mai ales într-o companie selectă cum este cea a jucătoarelor Clujului, însă acest fapt ne dovedeste încă odată că talentul nu are limită de vârstă.

La fel de nonșalantă ca și pe teren, Roxana a acordat tot în premieră un interviu, exclusiv pentru site-ul clubului  :

Rep. Felicitări Roxana pentru convocare, dar și pentru evoluția din partidele de campionat ! Cum ai primit vestea convocării la selecționata de senioare ?

Roxana Mirea: Mulțumesc mult ! M-am simțit foarte bine și sunt mândră de mine, deoarece nu multe sportive au această șansă .Acum cel mai mult îmi doresc să demonstrez că pot să mă integrez în echipă și de asemenea să arăt ce pot pe teren.

Rep. Cum au fost primii tăi pași în fotbal ?

Roxana Mirea: Obișnuiam după școală să răman afară  și să joc fotbal cu prietenii mei.La început a fost ca o joacă, mai mult distracție, însă mi-am dat seama că acest sport  este pentru mine … Le-am cerut părinților să mă ducă la o echipă de junioare  să pot să joc și deoarece în zona unde locuiesc în Bucuresti nu știam de echipe de fotbal feminin, am început la o echipă de băieți .Am fost la câteva antrenamente, mi-a plăcut și am luat decizia de a practica acest sport la nivel de performanță .

Rep. Familia te-a susținut mereu ? Sunt  uneori  critici cu evoluțiile tale ?

Roxana Mirea: La început se gândeau că sunt fată și o să-mi stric picioarele ….Apoi au vazut că îmi place și că îmi doresc foarte mult să practic  acest sport și de atunci au fost mereu alături de mine .

Tata e mai critic uneori, deoarece a jucat și el fotbal și vrea ca totul să-mi iasă  foarte bine ….

Rep. Clujul te-a  transformat,  sau ai păstrat și ceva  din Bucuresti aici în Ardeal  ? Cum de ai facut această alegere ?

Roxana Mirea:  Clujul m-a transformat în sensul bun al evoluției mele ca om în primul rând .Am învățat să am grijă și singură de mine, să mă descurc și fără ajutorul părinților, practic aici am început să mă maturizez …. .Am ales Clujul pentru că este un oraș foarte frumos și diferit de celelalte orașe, însă vestea că aici este cea mai bună echipă din Romania mi-a stârnit cel mai mult  interesul . Nu am stat prea mult pe gânduri și am decis că de aici trebuie să-mi încep cariera în sport .

Rep. Știm că esti iubită și apreciată de toată lumea:  jucatoare , staff, college de liceu …Care este secretul?

Roxana Mirea: Nu este un secret anume. Sunt o persoană comunicativă și îmi place să cunosc oameni noi, să interacționez cu cei din jur .Cel mai important din punctul meu de vedere este să respecți persoanele de lângă tine, chiar dacă sunt mai mici ca vârstă . Consider că  respectul e cel mai important într-o relație de prietenie sau colegialitate .

 

Rep. Numărul 10 te-a ales pe tine sau tu ai ales numărul 10 ?

Roxana Mirea:  Acest număr îmi place de când am ales să joc fotbal la echipa de băieți .M-am simțit mândră să port acest numar doar eu între toți băietii de  acolo, mai ales că acest număr este purtat de Messi  idolul meu  și vă dați seama ca și alții doreau …

De asemenea sunt mândră să port acest număr și la ”U” Olimpia Cluj, însă  îmi doresc să demonstrez tot timpul că merit să-l port pe tricou  .

Rep. Care a fost  cel mai frumos moment de până acum în cariera ta …

Roxana Mirea:  Cel mai frumos moment a fost când am câștigat Liga de Tineret la noi acasă,  la Cluj !

Am câștigat trofeul învingând la diferență mare rivala din Odorheiu Secuiesc .Atunci am simțit că într-adevăr mă aflu unde trebuie !

Rep. Cum vezi cariera ta in sport ?

Roxana Mirea:  Vreau să urmez Facultatea de Educatie Fizică și sport aici în Cluj, să ajung și în altă țară la o echipă mare și de asemenea să joc cât mai multe meciuri pentru Echipa Națională .

Rep. Un mesaj pentru cei care te susțin  ?

Roxana Mirea:  Vă  multumesc pentru tot ceea ce faceți  pentru mine și promit să vă demonstrez ca nu faceți o greseală atunci când mă sustineți !

Ca de obicei în cadrul interviurilor  cu sportivele clubului, am ales si 10 întrebari scurte:

  1. Jucătoarea model: Carli Lloyd
  2. Jucătorul model: Messi
  3. Hobby extrasportiv – plimbări cu prietenii și vizionarea de filme .
  4. Jucătoarea din cadrul clubului care te-a impresionat cel mai mult : Teodora Meluță
  5. Jucătoarea româncă care te-a impresionat cel mai mult ( în afara clubului tău) : Florentina Olar
  6. Un alt sport preferat: tenisul
  7. Filmul preferat: Creed
  8. Melodia preferată: Pedro Capó – Calma
  9. Echipa preferată: FC Barcelona
  10. Cu ce cuvânt ai asocia fotbalul: viața

 

Intrebat despre Roxana Mirea și despre  evoluția ei, dl. Alin Cioban, Presedintele Executiv al clubului      “ U “ Olimpia Cluj a declarat:

Ne dorim tot timpul jucătoare polivalente la echipă și de cele mai multe ori încercăm să vedem potențialul lor pe mai multe posturi .  Dacă vorbim însă de Roxana Mirea este foarte simplu, inscripționezi numărul 10 pe tricou și o lași să joace . Și-a câștigat prin talentul ei, prin  munca de zi cu zi, dar  și prin felul ei de a fi,  locul de la mijlocul terenului, dar  și  în sufletele noastre ale  tuturor  celor din clubul “U” Olimpia Cluj . Roxana este jucatoarea care a “ anuntat”  în 2018  că are alături de ea o nouă generație  care va domina fotbalul feminin românesc !

 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.