Mihaela Ciolacu: „Pentru calificarea la EURO 2021 trebuie să credem în șansa noastră”

martie 1, 2019

Să vorbești despre Mihaela Ciolacu, este ca și cum ai depana istoria clubului Universitatea Olimpia Cluj. Alături de Melinda Nagy și Daniela Mateș a fost printre primele jucătoare junioare din istoria clubului.

Mihaela Ciolacu

Astăzi, jucătoarea originară din Brașov este studentă la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Educație Fizica și Sport, și reprezintă o jucătoare de bază atât pentru clubul nostru cât și pentru Echipa Națională de Senioare.

Prezentă în aceste zile în Turcia, împreună cu prima reprezentativă de fotbal feminin a României, Mihaela a acordat un scurt interviu pentru site-ul clubului.

Reporter: Mihaela, tu practic te identifici cu istoria clubului clujean, însă puțini știu cum ți-ai început cariera în sport și mai apoi în fotbal… Poți să ne spui cum au fost primii pași în fotbal?
Mihaela Ciolacu: Primul sport pe care l-am practicat într-un cadru organizat a fost „lupte libere”, urmat de o perioadă scurtă de atletism. La vârsta de 7 ani m-am dus să practic fotbal la FC Brașov, la băieți, deoarece nu era echipă de fete în orașul meu și sincer nici nu știam că există fotbal feminin.

Rep.: Ce a contat cel mai mult în alegerea pe care ai făcut-o?
M.C.: În alegerea mea de a face fotbal feminin a contat faptul că mama mea a fost foarte hotărâtă să fac acest pas, să plec, să fac ceea ce îmi place.

Rep.: Știm faptul că mereu ai fost o elevă care se bătea pentru podium și acum o studentă care respectă în primul rând școala ca instituție. Ce rol joacă educația școlară în viața sportivelor?
M.C.: Da, am încercat să le îmbin pe amândouă să nu renunț nici la fotbal nici la școală, fugeam de la una la alta. Nu știu cât de bine am făcut-o… Din punctul meu de vedere școala joacă un rol important pentru dezvoltarea ta ca om. Fără școală și educație nu poți reuși, iar sportivele trebuie să fie conștiente că este necesar și altceva pe lângă sport care în timp să-ți asigure poate un alt fel de viitor.

Rep.: Clujul te-a adoptat ca oraș, însă cum simți tu acest lucru după cei 9 ani petrecuți departe de casă?
M.C.: Îmi place mult orașul, pot spune că îmi place mai mult decât Brașovul. Am avut ocazia să îl ”bântui” mai mult. În plus, aici mi-am făcut prieteni, școala, amintirile mele se leagă de acest oraș, aici am copilărit…

Rep.: Despre tine, președintele clubului ”U” Olimpia Cluj spunea că ești una din jucătoarele care vor conduce clubul în viitor. Cum percepi tu acest lucru?
M.C.: Momentan mă gândesc să joc fotbal, să conduc deocamdată mingea, apoi vom vedea. Mi-ar plăcea să mă întorc în timp aici unde mi-am început aventura în fotbalul feminin.

Rep.: Cum vezi cariera ta în sport?
M.C.: Până acuma am avut parte de performanțe frumoase cu echipa de club, însă sper la un transfer afară, la o echipă puternică, și să joc cât mai mult.

Rep.: Cum a fost primul impact cu echipa națională și dacă poți să ne împărtășești cu ce gânduri abordezi calificarile pentru EURO 2021?
M.C.: Prima dată am fost convocată la echipa naționala U17 în Moldova. Eram cea mai mică de acolo, aveam emoții, însă eram bucuroasă, eram la început de drum… Apoi la echipa națională de senioare am debutat în Ungaria și atunci am fost mândră. Au fost stări de spirit diferite.
Pentru calificarea la EURO 2021 trebuie să tratăm cu seriozitate meci cu meci și să credem în șansa noastră. Consider că avem o echipă bună și putem să reușim o calificare.

Rep.: Cel mai frumos moment de până acum?
M.C.: Cel mai frumos moment dar și cel mai greu a fost când am jucat la baraj cu Portugalia, la Cluj-Napoca, și am avut stadionul plin.

Rep.: Numărul 9 de pe tricou a fost ales de tine, sau a fost mâna destinului? Care este postul preferat care te face să dai cel mai bun randament?
M.C.: Numărul 9 mi-a plăcut. Am așteptat ceva timp la Cluj după el. Mai întâi a fost al colegei mele Sârghe Raluca, apoi și la Mara Bătea, dar până la urmă a venit și rândul meu. Îmi amintesc că și la junioare am jucat cu 9 mereu.
Legat de postul meu preferat, pot să spun că cel mai bine mă simt mijlocaș central, în spatele atacantului, dar mă adaptez oriunde.

Rep.: Un mesaj pentru toți cei care te îndrăgesc și te susțin?
M.C.: Să ne susțină și la bine și la rău și să vină în număr cât mai mare la meciuri.

Întrebări scurte:
– Jucătoarea model: Carli Lloyd (SUA)
– Jucătorul model: Messi
– Un hobby extra sportiv: Îmi place mult să mă plimb
– Jucătoarea pe care o apreciezi din afara clubului tău: Mihaela Merlan (Heniu Prundu Bârgăului)
– Jucătoarea junioară care te impresionează cel mai mult: Jean Diandra (”U” Olimpia Cluj)
– Filmul preferat: 23 Blast
– Melodia preferată: Pedro Capo – Calma
– Sportul preferat (în afara fotbalului): Baschetul
– Echipa preferată (din străinătate): Barcelona
– Cu ce ai asocia cuvântul fotbal: Fericire

„Despre Mihaela Ciolacu am multe amintiri, însă cea mai frumoasa se leagă de la primul turneu de junioare desfășurat în sală la Baia Mare. Am jucat finala cu ASA Târgu Mureș și ne-au condus cu 1-0. După golul marcat de mureșence, Mihaela s-a dus după minge, a pus-o la mijlocul terenului și o altă jucătoare a mișcat-o putin, iar Mihaela cu un șut de la jumătatea terenului a înscris în vinclu și a rupt plasa porții. Jocul a fost oprit apoi minute bune, însă atitudinea ei și hotărârea a fost factorul determinant în victoria noastră de la acel turneu. De fapt, asta o caracterizează pe Mihaela, când își pune ceva în cap, reușește! Mi-ar plăcea în viitor să ne ajute în conducerea clubului… Este una dintre sportivele căreia i-aș ceda locul”, spune Alin Cioban, Președintele Executiv al clubului ”U” Olimpia Cluj.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.