Mihaela Ciolacu – interviu

februarie 28, 2023

Mai puțin prezentă în materialele de promovare, articole, sau  conferințe de presă,  Mihaela Ciolacu  a ales  să strălucească doar pe terenul de joc.  Golgetera României și cea mai valoroasă jucătoare din competiția internă, este adepta unei comunicări profesioniste, strict legată de activitatea fotbalistică . Pentru suporterii clubului Universitatea Olimpia Cluj, a încercat pe durata unui interviu cu 10 întrebări să reflecte cât mai bine posibil starea de spirit înaintea startului acestui retur de campionat .

Rep. Cum este să fi golgetera  României și dacă această reușită a  fost un obiectiv personal?

Mihaela Ciolacu : Obiectivul a fost  câștigarea fiecărui meci . Cel mai important este să câștigam fiecare partidă, nu contează cine înscrie, dar cu siguranță că îmi doresc să înscriu și eu  la fiecare meci !

După primul tur, ai deja  23 de goluri marcate cu 10 mai multe decât ocupanta locului doi. Care este secretul acestei realizări, având în vedere faptul ca celelalte marcatoare sunt atacanți,  iar tu evoluezi în linia de mijloc?

Nu știu dacă este un secret neapărat, dar eu simt plăcerea de a fi în joc mereu , bucuria și dorința de a marca , indiferent că este din acțiune personal, sau colectivă!

Cum privești evoluția echipei în Play off? Va fi mai greu ca de obicei?

O sa fie un play off deschis , noi trebuie să ne concentrăm asupra noastră să luăm pas cu pas, fiecare meci în parte și să dăm totul pe teren !

Sunt declarații ale rivalelor din Liga 1 privind detronarea clujencelor din poziția de lider. Cum răspundeți acestor provocări? Vă motivează toate acestea?

Nu răspundem niciunei provocări ! Am fost motivate când presa nici nu scria despre noi, așa am rămas și acum !

Care este principiul care consideri că îți marchează cariera?

Respecta ceea ce faci, munca pe care o depui zi de zi, fără încercarea de a păcăli sportul!

Despre viitorul fotbalului feminin românesc ce ne poți spune?

Consider ca fotbalul feminin românesc a crescut la nivel de imagine ,în derularea de  proiecte , ca și dezvoltare, dar din punct de vedere calitativ  mai este de mult de muncă .

Sunt fetele din noile generații la nivelul așteptărilor voastre?

Sunt fete cu o șansa mult mai bună față de alte generații, acum totul este mai facil să faci ceva pentru a-ți  îmbunătăți calitățile . Sunt mai talentate, dar poate  nu așa muncitoare.. .

Care sunt calitățile unei jucătoare din România, care ar putea propulsa o jucătoare la echipe de top din Europa ?

Educația , mentalitatea , dorința, apoi talentul care este neapărat necesar .

Ce lipsește româncelor pentru a juca la un nivel bun internațional?

Mentalitatea , încrederea de sine ca putem să fim în top și la un nivel ridicat !

Cum vezi Echipa Națională în viitorul apropiat?

Până acum am fost generații care ne-am pus amprenta asupra  rezultatele Echipei Naționale. Este important ca generațiile care vin să ridice stacheta Depinde foarte mult de cum vor munci și cum se vor dezvolta mental.

Un mesaj pentru suporterii Universitatii Olimpiei Cluj ?

Îi așteptăm alături de noi la meciuri !

 

 

 

Sursa foto : Gábor István-Gábor și https://www.facebook.com/ligafemininaromania

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.