Meci amical internațional

iulie 26, 2019

Meci amical de pregătire: Diósgyőri VTK – „U” Olimpia Cluj

Prima partidă de pregătire pentru „U” Olimpia Cluj în vederea participării în grupele UEFA Womens Champions League va fi Sâmbătă de la ora 14.00 la Misckolc în Ungaria avâd ca adversar echipa Diósgyőri VTK (DVTK) . Clubul maghiar devenit un partener tradițional pentru formația noastră în perioadele de pregătire, a terminat pe locul trei în sezonul recent încheiat și are în componență jucătoare cu o bogată experiență internațională .
Interesant este faptul că față de sezonul precedent, clubul maghiar a pierdut două dintre jucătoarele de bază de origine română, ambele fiind transferate de echipe de Liga 1 din campionatul nostru. Alături de Universitatea Olimpia Cluj care a reușit să o aducă acasă pe Maria Ficzay, o întîlnim și pe Independența Baia Mare care a reușit legitimarea portarului titular pentru VTK, Cristina Szoke Nagy
Despre această partidă și despre obiectivele în Champions League, Maria Ficzay a ales să vorbească într-un scurt interviu acordat site-ului nostru.

Rep. In primul rând vine o intrebare firească, de ce nu ai mai continuat în Ungaria și cum tebuie sa privim actuala formulă de joc a echipei DVTK ?
Maria Ficzay : Am stat o perioda prea lungă în străinătate și mi-am dorit să mă reântorc acasă, deși conducerea clubului DVTK mi-a propus prelungirea contractului pe încă un sezon.
Clubul DVTK beneficiază de un centru de pregătire foarte performant, cum puține echipe, chiar de băieți, de la noi din țară au parte. Despre echipa de fete, pot doar să spun ca este în reconstrucție. O parte din fetele mai experimentate au ales să plece în această vară . Cu toate acestea cred că nivelul echipei este aproximativ la fel ca și nivelul arătat în meciurile amicale precedente.

Rep. Sâmbăta va fi un meci spécial pentru tine, sau va fi tratat ca oricare altul?
Maria Ficzay : Pot să îl consider un meci special prin faptul că o să mă întâlnesc cu fostele mele colege, dar îl voi trata ca pe un meci normal. Îmi doresc să câștig ca și în oricare alt meci, deoarece este important să jucăm din ce în ce mai bine pentru această perioadă de pregătire.

Rep. Care ar fi jucătoarele de referință pentru maghiare?
Maria Ficzay : Cred ca punctul forte este tripleta din atac.Au două jucatoare străine din Serbia și SUA și o jucatoare de origine maghiară care sunt foarte rapide și au o tehnică individuală foarte bună .

Rep. Cine crezi ca va face diferența la noi în echipă?
Maria Ficzay: La noi în echipă s-a păstrat tradiția și cred că atuul nostru este jocul colectiv și forța grupului.

Rep. Cum apreciezi perioada de pregătire de la Ocna Sugatag?
Maria Ficzay: Având în vedere condițiile de pregătire, cu un teren destul de greu, antrenamente tari, ritm ridicat și acumulare maximă, cred că toată lumea s-a adaptat foarte bine si toate fetele s-au pregătit foarte serios.

Rep. Mirea, Câmpean, Balaceanu, Ciontos, Vincze și Pană vor evolua pentru prima data în Champions League. Cum crezi ca au răspuns pregatirii și dacă apreciezi ca vor face fata în faza grupelor?
Maria Ficzay: Toate sunt jucătoare foarte talentate, s-au pregătit foarte bine, cu dorința de a ajunge la nivelul jucătoarelor mai experimentate. Așa cum le-am simțit, dar și cu ajutorul celorlalte jucătoare cu experiență cred că vor face față cu succes în grupele Champions League.

Rep. Ioana Bortan nu va avea drept de joc în primele doua partide din Champions League. Cum crezi ca veți suplini absența ei?
Maria Ficzay: Evident că Ioana Bortan este o jucătoare foarte bună și importantă pentru această echipă, dar din fericire la nivelul liniei de mijloc avem mai multe soluții, jucătoare care s-au pregătit foarte bine și pot să suplinească absența ei în primele doua meciuri.

Rep. Care ar fi obiectivele tale și ale fetelor pentru faza grupelor Champions League?
Maria Ficzay: Personal îmi doresc foarte mult să trecem de faza grupelor, acesta fiind și obiectivul echipei.

Rep. Un mesaj pentru susținători?
Maria Ficzay: Sa fie alături de noi…!  In speranța ca vom trece de grupele Champions League îi așteptăm pe Cluj Arena în număr cât mai mare în faza partidelor eliminatorii .

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.