Ioana Bortan: „La toată lumea se vede un progres”

februarie 20, 2019

Finalul anului 2018 a adus o schimbare în viața clubului ”U” Olimpia Cluj, la nivelul primei echipe, astfel că din ianuarie 2019, echipa de senioare, liderul Ligii I, a schimbat staff-ul tehnic cu unul exclusiv feminin, format din actuale și foste jucătoare. Ioana Bortan a devenit antrenor principal al echipei, ea fiind ajutată de Mia Ganea, antrenor de portari, și de Mara Bâtea, Selena Babb și Lavinia Boandă, antrenori secunzi.

Ioana Bortan

Trei meciuri de verificare au efectuat deja jucătoarele antrenate de Ioana Bortan.

Despre ultimul meci, cel împotriva formației maghiare Diósgyőri VTK, și despre perioada scursă până acum, antrenorul principal Ioana Bortan a acordat un scurt interviu pentru site-ul clubului ”U” Olimpia Cluj.

Reporter: Referitor la ultima partidă de verificare, v-aș ruga să faceți o scurtă radiografie a partidei, cum apreciați evoluția jucătoarelor, care au fost punctele care v-au mulțumit și unde considerați că mai trebuie lucrat?
Ioana Bortan: Din punctul meu de vedere a fost un test reușit. La absolut toată lumea se vede un progres, mai mult am reușit să punem în practică ceea ce am lucrat până acum la antrenamente. Mă nemulțumește faza de atac, și aici nu mă refer la jucătoare în parte ci ca un ansamblu, ca o echipă!

Reporter: Știm că ați încercat încă de la preluarea băncii tehnice, și mai ales în perioada de pregătire, abordarea unui concept propriu de relaționare cu jucătoarele. Care ar fi principalele repere în acest sens?
Ioana Bortan: E mult mai simplu atunci când te antrenezi cot la cot cu fetele și simți intensitatea exact cum o simt și ele în timpul antrenamentului, asta mă ajută să relaționez altfel probabil.

Reporter: Cum au răspuns jucătoarele la principiile dumneavoastră de pregătire?
Ioana Bortan: Au înțeles încă de la primul antrenament ceea ce le cer și au încercat să facă față. Cu siguranța unora le este mai greu dar își dau silința și important e ca sunt motivate.

Reporter: Veți aborda partidele oficiale cu un nou sistem de joc sau îl păstrați pe cel preluat de la domnul Albon.
Ioana Bortan: Deocamdată am să păstrez același sistem de joc ca al domnului Albon. Mă voi decide dacă fac schimbări în funcție de lotul valid și de evoluția echipei.

Reporter: În acest an avem și play off la Liga 1. Considerați acest aspect un dezavantaj pentru echipă sau o oportunitate de a avea mai multe partide tari?
Ioana Bortan: Personal nu sunt ”un fan” play off, poate dacă nivelul ar fi mai ridicat.

Reporter: Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru acest an?
Ioana Bortan: Îmi doresc titlul nr. 9, cupa nr. 7 și un parcurs cât mai lung în Champions League.

Reporter: Un mesaj pentru cei care sunt alături de noi?
Ioana Bortan: Îi aștept alături de noi la fiecare meci!

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.