Liga IInterviu Ioana Bortan

februarie 10, 2023

Lunile de iarnă, trec mai greu pentru sportivii obișnuiți cu gazonul verde și temeraturi specifice pentru tricou si șort. Cantonamentele prin zăpadă fac și ele  ca  Primăvara să pară  la o distanță apreciabilă în timp.Așa cum spun preparatorii fizici, bateriile se încarcă acum, motiv pentru  care și noi încărcăm reportofoanele și aparatele foto în rucsac și demarăm seria de inerviuri cu cele mai reprezentante sportive ale clubului Universitatea Olimpia Cluj.

Astăzi, cum este și firesc, se destăinuie CĂPITANUL  :

Rep. Ioana Bortan, chiar dacă am depășit deja primele săptămâni din an și suntem în Făurar, care sunt asteptarile tale pe plan fotbalistic, dar și personal pentru anul 2023?

Ioana Bortan : Îmi doresc sa fiu sănătoasă și  aptă din punct de vedere fizic,  să îmi pot ajuta echipa de club în realizarea obiectivelor pe anul 2023. La noi, obiectivele le cunoaște toată lumea : Campionat, Cupă și Champions League . De asemenea îmi doresc același lucru și pentru  a ajuta Echipa Națională,  să avem un parcurs bun în 2023.

Pe plan personal, atâta timp cât am familia lângă mine am tot ce imi doresc!

Rep. Cât contează sprijinul familiei în sportul de performanță?

Sprijinul familiei cred că este cel mai mare și mai important suport pentru un sportiv!

Rep. Privind puțin în urmă, dacă ar fi sa desemnezi cel mai reușit eveniment al echipei anul în 2022 care ar fi acela?  

Aș zice finala Cupei României. Să vă și povestesc de ce….

Am avut o idee mai aparte pentru acest meci și  am stabilit să schimbam ținuta obișnuită de plecare de la hotel spre stadion cu o ținută  în care să ne simțim mai altfel decât în mod obișnuit. Am înlocuit treningul cu o pereche de blugi, și am adăugat la ținută  adidași albi, tricou polo și am renunțat inclusiv la părul prins. Am reușit să ne surprindem atât stafful cât si pe noi.  Un gest banal pentru unii,dar  pentru noi a fost cred,  cel mai mare factor motivațional, faptul că am simțit la fel, ne-a unit mai mult decât niciodată!

Rep. Unul mai puțin plăcut?

Eliminarea din Champions League  l-aș considera cel mai neplăcut eveniment din 2023 pentru Universitatea  Olimpia Cluj.

Rep. Care consideri că este secretul longevității în cariera ta de fotbalistă?

Ambiția, perseverența, seriozitatea și dragostea pentru acest sport!

Rep. Alege un principiu după care te ghidezi în viata de zi cu zi.

Am mai multe principii după care mă ghidez și îmi este foarte greu sa aleg doar unul, așa că am să vă împărtășesc  câteva: – “Respectă-i pe ceilalți  și implicit vei fi respectat”,  “Eșecul nu înseamnă sfârșitul lumii !” “Importantă este atitudinea pe care o vei avea când te lovești de eșec, iar aceasta trebuie sa fie una relaxată”,” Râzi și mergi mai departe. Totul va fi bine!”,      “ Fii in fiecare zi cea mai buna versiune a ta” !

 Rep. Ce ai schimba în cariera ta dacă ar fi să o începi din nou mâine?

M-am gândit de multe ori cum ar fi fost dacă aș fi început fotbalul mai devreme….Dacă aș relua cariera exact așa cum am început-o, nu aș schimba absolut nimic. Mi-am îndeplinit toate visele!

Rep. Revenind la obiectivele pentru  2023, care sunt șansele pentru un nou titlu de Campioană ?

Nu văd de ce am vorbi de șanse…lupta este deschisă, iar noi avem obiectiv clar câștigarea titlului! De aceea,cu siguranța o să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga toate meciurile !

Rep.Care sunt atuurile echipei în acest moment?

L-aș numi poate cel mai important atuu, faptul că junioarele au avut șansa să joace la prima echipă foarte repede și să învețe de la cele mai experimentate ce înseamnă performanța, munca si respectul pentru acest sport!

Rep. Ce înseamnă pentru tine să porți banderola de căpitan?

Responsabilitatea ca totul funcționează așa cum trebuie în sânul echipei. Personal este o mare mândrie!

Rep.Un mesaj celor care urmăresc activitatea echipei?

Va mulțumim pentru suport și susținere !  Sunteți al 12 jucător. Fără voi,  activitatea noastră ar fi mai tristă!

 

 

Fotografii : Gábor István-Gábor

 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.