Forță în atac: Marcu Carmen

iunie 16, 2020

Carmen Marcu este cunoscută în lumea fotbalului feminin românesc, fiind o jucătoare tânăra, cu un fizic impresionant și cu o determinare specifică marilor campioni.
Titulară în atacul reprezentativei U19 a Românie, selecționată calificată în acest an la Turul de Elită, Carmen a reprezentat un obiectiv major în această perioadă pentru clubul nostru, deoarece jucătoarea s-a aflat în ultimele 6 luni de contract cu Universitatea Galați, iar cluburi din România, dar și din străinătate au făcut oferte tentante pentru valoarea și vârsta ei. La Universitatea Olimpia Cluj va purta tricoul cu numărul 90, iar prin această achiziție, atacul campionatelor devine mai puternic, cu numeroase soluții pentru antrenori, fiind probabil la ora actuală compartimentul cu cea mai mare concurență pe posturi.

Ca și majoritatea fetelor, Carmen Marcu a început practicarea acestui sport în curtea școlii, cu băieții de generație, participând la diferite competiții școlare. Domnul profesor Masgras Adrian, profesor de biologie, a înțeles imediat că este vorba de un talent nativ și a fost cel care a facilitat orientarea sportivei spre un club profesionist.


Astfel, putem spune ca debutul galațencei în fotbalul mare a avut loc în data de 13 Martie 2016, cu Universitatea Galați, într – o partidă din Liga 2, în compania echipei Viitorul Reghin.
Tot în acest meci contabilizăm, primul gol marcat, dar și prima pasă de gol, realizări la vârsta de dor 14 ani….
Cum era și firesc, un an mai târziu a urmat convocarea la reprezentativa U16, iar primul meci international, dar și primul selecționer nu se uită.
Era vorba despre partida din 26 Aprilie 2017, România – Israel din Macedonia, iar antrenorul de atunci a fost domnul profesor Adrian Ambrosie, în prezent membru marcant în conducerea echipei de Liga1 – masculin, Politehnica Iași.
Foarte apreciat de jucătoare, datorită metodelor de pregătire și motivare specifice junioarelor, domnul Adrian Ambrosie, plăcut surprins de acest transfer ne-a declarat :
“Imi amintesc cu mare plăcere despre debutul lui Carmen. Ea a reprezentat supriza selecționatei U16, deoarece venea de la o echipa nou înființată și care juca în liga secundă . Prin muncă, seriozitate și încredere a devenit simbolul speranței tuturor tinerelor fete, că pot face pasul spre marea performanță . Îi doresc mult succes la noua echipă și să fie o campioana atât în teren cât și in viața de zi cu zi, iar la echipa națională să ne facă mândri ca suntem români !”


Ca și o curiozitate legat de acest debut, Iulian Szekely antrenorul nostru principal, se afla la data respectivă și el în staff-ul echipei U16, remarcând încă de pe atunci calitățile ei :
„Meciurile în care am remarcat-o pe Carmen Marcu au fost cele de la U16 din Macedonia. Au fost primele meciuri live transmise pe pagina de facebook a Naționale României de Fotbal Feminin. Este o jucătoare foarte mobilă pentru vârsta ei, deși era una dintre cele mai masive din lotul Romaniei. Are un simț dezvoltat al porții , având nevoie de foarte puține mișcări, sau atingeri ale mingii pentru a finaliza! Mă bucur tare mult că a ajuns la echipa noastră . Ultimele doua achiziții venite din zona Galațiului ne arată faptul că domnii Călinescu și Caracaș fac o treabă excelentă !


Tot la capitolul declarații, regăsim gândurile transmise de Teodora Meluță, jucătoare de asemenea model pentru viitoarele sportive :
„Carmen este o jucătoare cu un potențial foarte mare, o jucătoare puternică și cu viteză .
N-ai cum să nu o remarci la meciuri, iar eu cred ca o să aibă un viitor frumos la Cluj și mai cred că în câțiva ani o să își câștige locul de titulară și la echipa națională de senioare.
Mă bucur că a ales să facă performanță alătur de noi, de “U” Olimpia Cluj! „

Nu ne mai rămâne decât să – i dăm cuvântul și să-i oferim dreptul de a-și prezenta obiectivele și opinia legată de viitorul în fotbalul feminin.
Marcu Carmen :
” Obiectivul meu este să cresc valoric și profesional și să ajung să joc într-un campionat din străinătate, deoarece acesta este unul din visele mele. Prin acest transfer am toate șansele sa ajung într-un viitor nu prea îndepărtat acolo unde visez. Până atunci voi da tot ce tine de mine să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele. Mulțumesc conducerii Clubului “U” Olimpia Cluj pentru încrederea acordată, pentru șansele oferite să ajung să mă dezvolt ca sportivă, echipa fiind una dintre cele mai bine organizate.
Mulțumesc și impresarului pentru susținere, dar și celor de la Universitatea Galați pentru dezvoltarea mea pe plan profesional de până acum și a fetelor din această echipă care au fost pentru mine o a doua familie . “
Bine ai venit Carmen, iar numărul 90 de pe tricou să-ți poarte noroc!

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.