Liga IFetele din Roman – revelația Cupei României

mai 13, 2021

Sferturile de finală ale Cupei României, au adus iubitorilor acestui sport, surprize, dar și partide foarte echilibrate.

In primul rând, asa cum anticipam, Vuplițele Galbene Roman au reusit să devină revelația competiției și să câștige partida cu Carmen București.

Taxată de anumită parte a presei   în special în preajma alegerilor pentru conducerea FRF, datorită numelui mai puțin obișnuit, echipa din Roman a reușit să devină un factor de stabilitate pentru fotbalul feminin  din zona Moldovei .

Profesorul Adelin  Tălmăcel, creatorul acestei echipe, a reusit în ultimii ani performanța de a evolua în campionatul intern  cu sportive,  majoritatea  provenind  de la instituții de invățământ locale,  Liceul Miron Costin din Roman fiind renumit pentru tradiția de a  promova sportul în rândul elevilor .

Despre partida din faza sferturilor de finală, domnul profesor ne-a spus următoarele :

A fost un meci  cu intensitatea specifică acestei competiții, o primă repriză echilibrată, scorul de 1 -1 la pauză definind  exact  ceea ce s-a întîmplat pe teren . În repriza a doua, fetele mele au fost mai determinate ca adversarele și după ce am reușit să marcăm și golul doi, echilibrul s-a rupt și am simțit că victoria va fi a noastră “ .

Despre planurile de viitor și despre partida din semifinale cu Heniu Prundu Bârgăului, domnul profesor Adelin Talmacel  ne-a destăinuit :

“ Incă nu suntem pregătiți pentru Liga 1, deoarece în vară  schimbăm din nou  generatia de jucătoare cu experiență, dar vrem să ne jucăm șansa până la capăt în Cupa României. Cunoaștem formația bistrițeană, deoarece am jucat un meci amical de pregătire, știu că au jucătoare de valoare, însă mizez pe determinarea jucătoarelor mele și sper să reușim să ne prezentăm onorabil până la final .“

Celaltă semifinalista, formația Heniu Prundu Bârgăului a avut o partidă foarte dificilă în compania sportivelor de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, însă victoria este cu atât mai meritată .

Gazdele deschid rapid scorul  în minutul 2, la o centrare din lovitură liberă executată perfect  de Andreea  Corduneanu și finalizată cu capul de Andreea Laiu . Echilibrul este restabilit rapid de fetele de la Vasas prin Simona Caldare, iar Madălina Boroș de la Heniu și Ana Vlădulescu  de la oaspete stabilesc  un egal (2-2) care dădea speranțe în continuare  ambelor echipe.

Repriza a doua, s-a  remarcat  în primul rând prin evoluția scorului, dar și  prin cele două  cartonașe roșii acordate oaspetelor  . Primul cartonaș ( min.51  al doilea galben pentru fault,  arătat jucătoarei Kiss Anita), este urmat de o desprindere la 3-2 pentru gazde ( Alexandra Hornea min. 50), însă  insuficient, deoarece  Ana Vladulescu fiind în zi bună, reușește să readucă egalitatea, chiar  în inferioritate numerică .

Arbitrul  partidei, baimăreanul Kemenes, nu pare impresionat de efortul oaspetelor aflate în 10 jucătoare de câmp și la un nou fault de joc al jucătoarei Kinga Barabasi, acordă din nou roșu .

Cu toate că se intră la egalitate în reprizele de prelungiri, totuși în 9 jucătoare de câmp nu prea mai ai ce face în fața motivației celor de la Heniu, soarta partidei  find deja pecetluită.

Astfel, partida spectaculoasă de la Prundu Bârgăului se încheie cu scorul de 5-3 ( au mai înscris Andreea Laiu și Mihaela Purcil), greu de aniticipat la startul partidei .

La Constanța, se prefigura  din nou la o surpriză, după 1-0 pentru gazde și penalty ratat de oaspete, dar se intră în prelungiri la egalitate :  1-1! Experiența fetelor din Arad își spune  până la urmă cuvântul și asistăm la o victorie pe final cu 3-1, suficientă pentru a întâlni campioana de la Cluj Napoca în semifinale.

Pentru această fază a competiției, se anunță echilibrată partida de la Arad, mai ales prin faptul că cele doua formații se vor întîlni pe 30 Mai și în campionat și apoi pe data de 2 Iunie în Cupa Romaniei.

Clujenecele sunt deja campioane, așa că ultimele eforturi din acest sezon se vor acorda câștigării și acestui trofeu, pentru un palmares care nu mai are nevoie de nicio prezentare .

Foto : Gabor Istvan

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.