Etapa 4 – Lavina Boandă

aprilie 9, 2020

Distanțarea socială impusă de autorități,  generează în această perioadă tot felul de inițiative care doresc să ne arate că sportul poate continua oriunde și oricând . Apreciem în acest sens ideea  celor  de la United Bihor cu un concurs inedit de “ duble “, dar și multitudinea de filmulețe care te îndeamnă să te antrenezi pe holul blocului, în grădină, în cameră, sau oriunde spațiul permite să faci puțină mișcare .

Trebuie să precizăm că din punctul nostru de vedere, alături de antrenamentul fizic, este important, poate acum  mai mult ca niciodată, antrenamentul intelectual .

Despre cum să-ți antrenezi creierul și să-ți dezvolți inteligența,  cu siguranță puteți găsi o multitudine de exemple dând o simplă căutare pe Google. Cele mai la îndemână exerciții rămân totuși cele învățate la cursurile școlare, cititul unei cărți,  compunerea unui eseu, sau chiar  a unei poezii fiind și acum  la îndemâna  sportivilor și a sportivelor care suferă de plictiseală .

Antrenorul de data aceasta  ești chiar tu, sportivul,  sau sportiva de performanță .

“Mens sana in corpore sano”, un vechi proverb latin,    vine în sprijinul acestei idei și este sloganul celor care doresc sa aiba o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Mulți au auzit acest proverb, însă puțini știu că autorul este  poetul roman Juvenal, care a lăsat lumii acest punct de reper al dezvoltării umane .

Dacă sunteți de acord cu noi, atunci putem continua articolul, oferindu-vă drept bonus pentru concursul de azi, tot  gratuit,  un exercițiu simplu pentru a vă antrena memoria .

Amintiți-vă de cei dragi, de cei care v-au educat, care v-au crescut, de cei care v-au făcut să zâmbiți, sau de cei care vă chinuie” inclusiv  azi cu exerciții online și scrieți-le câteva rânduri.

Dacă ați obosit de la prea mult  antrenament fizic, e suficient un simplu salut  și ei cu siguranță vor pricepe . Majoritatea, la fel ca voi,  nu au lipsit de la antrenamente. În cazul lor, la cele intelectuale ….

Tot pentru a vă  antrena  memoria dumneavoastră,  continuăm și astăzi cu tricourile personalizate  oferite cititorilor .

Sportiva care se destăinuie în cele ce urmează,  are tricoul cu numărul 1.

Lavinia Boandă

Despre debutul ei în fotbalul feminin, Lavinia ne spunea  următoarele :

“Cluj Napoca  este indiscutabil  capitala  fotbalului feminin, însă înainte de a ajunge aici, mi-am început activitatea în fotbal la clubul CSM Câmpia  Turzii, avândul ca antrenor pe domnul Morea Marius . Norocul meu a fost să văd echipa Clujana jucând la Câmpia  Turzii,  un meci internațional cu Atletico Bilbao. Am fost copil de mingi la acel meci și îmi amintesc că am fugit acasă și le-am cerut părinților voie să merg la Cluj Napoca,  pentru a practica fotbalul  feminin.

Echipa Clujana se antrena în Parcul Babeș pe atunci și m-au primit și pe mine alături de fetele pe care le văzusem jucând cu câteva zile în urmă. După antrenament,  am făcut cunoștință cu domnii Iulian Szekely și Mirel Albon . Mi-au cerut două poze și să semneze părinții pe  cererea de legitimare  . Nu după mult timp am plecat și eu cu echipa în turneu în Slovacia. Pot să spun că de atunci  trăiesc și respir fotbal feminin .

Pasul spre Universitatea Olimpia Cluj a fost unul firesc. Mi-am dorit performanță și nu am ezitat să mă transfer. Aici  am petrecut cea mai frumoasă aventură care continuă și acum și care va  rămâne mereu în inima și sufletul meu.”

 

Firea  deschisă și veselă  a Laviniei,  face ca majoritatea antrenamentelor să fie făcute cu zâmbetul pe buze . Despre faptul că majoritatea fetelor o strigă și acum “ Puștiu` “,  cu toate că este una dintre cele mai vechi sportive ale clubului, Lavinia ne-a povestit :

”Am primit porecla de la Corina Olar . Stăteam în cameră cu ea și cu Raluca Sârghe și eram cea mai mică din grup. Îmi place și mă identific cu acest nume adoptat și de ce nu,  mă face să mă simt mereu tânără, la fel ca sufletul meu .”

Întrebările deja traditionale pentru cititori sunt    următoarele :

  1. Care este locul ocupat de Lavinia Boandă  ca număr de trofee câștigate, în topul celor 8 sportive anunțate mai sus ? ( Se punctează titlul de Campioană a României, câștigătoare a  Cupei României, precum și titlul de Campioană Națională de Junioare).
  2. În ce an a avut prima legitimare în fotbalul feminin  ?

Succes  tuturor și vă așteptăm și în celelalte prezentări să câștigați tricourile alb-negru produse în premieră de Decathlon România după un design al studenților de la Universitatea  de Design Cluj  !

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.