Distanțe

martie 22, 2023

Etapa a III-a din play-off, programează în acest weekend  trei partide interesante, fiecare dintre ele desfășurându-se într-un context aparte .

Rivalitățile regionale sunt împărțite între  partidele Banat Girls – Politehnica Timișoara și AFK Csikszereda –Vasas Femina Odorheiu .

Odorheiu Secuiesc și MirecureaCiuc, sunt două localități despărțite de doar 50 km, în timp ce în clasament distanța dintre Czikszereda si Vasas este de  doar două puncte ,evidențiate  încă din sezonul regulat. Evoluția lor din play off a fost una fără puncte realizate  în primele două etape și poate tocmai de aceea  ambițiile de o parte și de alta, vor crește vertiginos Duminică.

Vasas poate prezenta în  această partidă noile achiziții care nu au ieșit prea mult în evidență în partida cu clujencele, însă perioada de acomodare cu condițiile de joc din România, de obicei este mai lungă pentru sportive obisnuite cu temperaturi ceva mai blânde.

Csikszereda, ambițioasă, cu un colectiv unit de sportive, beneficiază de condiții foarte bune de pregatire și suntem siguri că  în fața propriilor suporteri, vor dori cu ardoare să câștige partida.

În Banat, tot cam aproximativ 50 km despart localitățile Timișoara de Comloșul Mare,  însă dacă ne raportăm la  clasament, lucrurile sunt ceva mai simple. Punctele acumulate  definesc  Politehnica ca favorită, însă ambițiile băncii tehnice a celor de la Banat Girls, pot da calculele peste cap. Partida este transmisă live pe canalul FRF TV, Sâmbătă de la ora 13.00, iar determinarea celor două echipe promite să încânte atât spectatorii din tribune, cât și pe cei din fața caculatoarelor .

Partida de la Cluj, anunță între combatante  distanța  de sproximativ 500 km, 12 titluri și 6 puncte în sezonul actual .

Pentru Carmen Bucuresti, experiența din prima parte a campionatului a determinat schimbari evidente  la nivelul lotului, precum și la nivelul  staff-ului. Desemnată să detroneze ierarhile, a fost Raluca Sârghe, căsătorită Simes, o jucătoare exponențială pentru Universitatea Olimpia Cluj în  primii ani de la înființare.

Dacă în prima partidă din play off, Raluca a scăpat printre degete cel puțin un punct în disputa cu antrenorul care a descoperit-o și care i-a marcat tinerețea, acum  este hotărâtă să vină la Cluj pentru toate cele 3 puncte puse în joc. Va fi o revedere plăcută sperăm noi, dacă ținem cont de faptul că în echipa clujeană mai evoluează sportive cu care antrenoarea bucureștencelor a jucat în campionat, dar și în Champions League .

Clujencele continuă forma bună arătată și în play –off, dorința de victorie fiind evidentă . Prezența antrenoarei Raluca Sârghe este una onorantă pentru clubul clujean, la fel cum sunt și realizările obținute de orice jucătoare formată la Cluj, indiferent de faptul că evoluează în prezent la echipe din străinătate, sau tânjește după performanțe în alte colțuri din țară .

 

Declarațiile pentru această paridă din partea clubului Universitatea Olimpia Cluj, descriu atmosfera pozitivă în cadrul lotului și starea de concentrare maximă:

Întâlnim una din pretendentele la șefia clasamentului. Este o formație schimbată față de prima parte a sezonului atât la nivel de  staff cât și că structură a lotului.Sperăm să avem o evoluție la fel de bună ca și până acum astfel încât la finalul jocului să contabilizăm încă o victorie!  ” Olariu Constantin  – antrenor pricipal.

„ Duminică vom avea parte de un meci interesant , ținând cont de faptul că echipa adversă s-a întărit considerabil , dar noi avem un singur gând și anume victoria .

Suntem un grup unit , iar ambiția și determinarea și-au spus cuvântul de fiecare dată .  Jucăm acasă , așadar ne invităm susținătorii , în număr cât mai mare , să fie alături de noi , iar pe cei care sunt în imposibilitatea unei participări fizice , să ne susțină din fața micilor ecrane , deoarece partida va putea fi urmărită în direct pe Pro Arena . ” Maria Stamate

Ne așteaptă un meci tare, din toate punctele de vedere. Cunoaștem echipa, dar sunt sigura ca o sa își pregătească meciul, la fel de bine precum o facem și noi. Avem un lot capabil pentru astfel de meciuri și experienta cuvenita pentru a face față. Este plăcut sa jucam acasă, sa simțim publicul alături de noi. Cu siguranța asta o sa fie un plus.  Concentrarea si dăruirea o sa fie la cote maxime, ca de fiecare dată. Luptam pentru a ne atinge obiectivul! Adina Giurgiu

” Meciurile de acest gen, sunt esențiale pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Mă bucur că avem echipe din ce în ce mai competitive și mă bucur să știu că sportive formate la Cluj Napoca îmbrățișează meseria de antrenor. Mă refer la Raluca Simes, care chiar dacă vine în calitate de adversar la Cluj, o așteptăm cu drag. Despre Universitatea Olimpia Cluj, pot să spun că suntem în grafic ca pregătire, abordare mentală și concentrare . Fetele s-au pregătit exemplar și putem  să învingem pe oricine ! “ Alin Cioban – Presedinte Executiv

Incheiem această prefață, lansându-vă invitația de a veni Duminică la Ilcod pentru a susține campioanele României.  Partida va începe la ora 13.00 și va fi transmisă live de Pro Arena . Prezența publicului din Cluj în tribunele de la Iclod Arena, ne va aduce  cu siguranță mai aproape de realizarea obiectivului .

Distanțele se vor contabiliza doar la final !

 

Foto : Gabor Istvan

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.