Decarul Naționalei Moldovei vine la „U” Olimpia Cluj!

iunie 8, 2020

Carolina Țabur, decarul Naționalei Moldovei,  este numele ales de conducerea clubului, pentru a completa linia ofensivă a echipei campioane !

Transferul inedit pentru clujence, deoarece este prima jucătoare din Republica Moldova care va juca la Cluj, aduce un plus consistent echipei și, de asemenea, stimulează concurența pe posturi.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare de peste Prut, Carolina Țabur (22 ani), s-a remarcat în România prin evoluțiile foarte bune la echipa Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

De altfel, în finala Cupei României din sezonul precedent, dintre Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și Fortuna Becicherecu Mic, Carolina a fost  MVP – ul partidei cu 3 goluri marcate și numeroase acțiuni create pe ambele benzi ale atacului.

Cariera ei în România a continuat și în sezonul recent încheiat, cu înregimentarea  în formula de start a echipei Heniu Prundu Bârgăului, dar din motive deja cunoscute, a reușit doar un singur meci, tot în Cupa României. A fost însă suficient  pentru a elimina, ca o ironie a sorții, chiar echipa pentru care jucase în sezonul precedent, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Scorul de 2-1 în favoarea fetelor de la Prundu Bârgăului, obținut chiar pe terenul rivalelor, anunța un retur interesant cu multe  speranțe și cu echipa bistrițeană într-o ascensiune evidentă.

Decarul Naționalei Moldovei nu este străină de bătăliile din Champions League, deoarece a evoluat în faza grupelor în două sezoane pentru două echipe diferite.

In sezonul 2017-2018  a cumulat 270 de minute pentru Noroc Nimoreni, campioana Moldovei, iar în sezonul 2018-2019, reușește 2 goluri și 127 de minute jucate pentru Gintra Universitetas din Lituania.

La Cluj Napoca, Carolina va prelua tricoul cu numărul 7 și va avea o concurență acerbă pentru titularizare, deoarece Mara Bâtea, Ioana Bălăceanu și Adina Borodi sunt și ele soluții pentru un parcurs cât mai lung în Champions League.

Ioana Bortan, antrenor în cadrul staff-ului tehnic și căpitanul echipei ne-a declarat :

„Pe Carolina Țabur am întâlnit-o de câteva ori ca adversară și pot să spun că de fiecare dată a reușit să iasă în evidență. A demonstrat, inclusiv anul trecut în finala Cupei contra echipei din Becicherecu Mic, că este o jucătoare cu calități. 

Cu siguranță poate aduce un plus echipei noastre și mă bucur ca face parte din familia Olimpia.”

De asmenea, Ioana i-a adresat și un mesaj direct :

” Sper să te adaptezi cât mai repede alături de noi și, la cât mai multe trofee!”

Din partea Carolinei Țabur, aflată în prezent la Tiraspol până ce măsurile de relaxare în cazul pandemiei vor permite reluarea antrenamentelor colective, am primit următorul mesaj :

” În primul rând, doresc să mulțumesc conducerii clubului „U” Olimpia Cluj pentru încrederea acordată, dar și impresarului meu pentru susținerea de care am avut parte mai ales în această perioadă dificilă.

Este o onoare pentru mine să joc în Champions League și la Campioana României. Nu fac promisiuni, de obicei, dar vă asigur că voi da totul la antrenante și la meciuri, să cresc în valoare și să pot ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele. „

Trebuie să precizăm ca jucătoarea Carolina Țabur este impresariată de Mara Sport Stars, societate cu capital spaniol, iar contractul parafat cu Universitatea Olimpia Cluj se întinde  pe o perioada de doi ani.

Nu putem încheia prezentarea jucătoarei din Nationala Moldovei fără declarația Alinei Stețenco, fostă selecționeră a reprezentativei  de senioare a  Moldovei, în prezent antrenor la Noroc Nimoreni și coordonator al loturilor nationale de fotbal feminin a Federației Moldovenești de Fotbal.

“ O cunosc pe Carolina încă de când juca la nivelul loturilor de junioare și consider că este o jucătoare talentată și o  fire foarte ambițioasă. A fost norocoasă, deoarece a ajuns devreme la loturile de junioare și eu am convocat-o la U17 și U19, iar apoi la  echipa de senioare. Personal, sunt foarte bucuroasă că ați ajuns la un numitor comun și va face parte începând cu acest sezon  din familia voastră. Pe lângă calitățile de jucătoare, este și un om cu suflet mare și de aceea sunt convinsă că o să vă poarte noroc și o să marcheze cât mai multe goluri. Acest lucru știe ea să-l facă cel mai bine … 

La Universitatea Olimpia Cluj are șansa să se dezvolte ca jucătoare, deoarece va avea parte de colege deosebite și un staff profesionist. Vă respect  mult, iar Carolinei îi doresc succes deplin!

Ne alăturăm și noi celor care doresc să îi transmită mesaje de susținere și îi dorim sănătate, în primul rând, dar și  noi succese și multe goluri în tricoul alb –negru!

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.