Concurs : „Un tricou pentru tine „

aprilie 3, 2020

Despre fotbalul feminin s-au scris  articole, au fost postări pe facebook și tot mai multă lume încearcă să-și facă simțită prezența  alături de acest sport. Cum era de așteptat,  echipele reprezentative au fost foarte bine mediatizate, datorită  Departamentului de Comunicare, compartiment foarte profesionist la nivelul Federației Române de Fotbal.  Chiar și în cazul  cluburilor sportive de fotbal feminin constatăm o creștere evidentă a interesului față de promovare și comunicare, în special în mediul online.

Se promovează în primul rând evenimentele sportive,  acțiuni caritabile, dar și imaginea unor jucătoare și chiar antrenoare mai reprezentative, genul exclusiv feminin fiind de ceva vreme la modă.

Discutând în ansamblu, imaginea dezvoltată este una pozitivă, subiectele abordate diverse, constatăm chiar o agresivitate în anumite zone de promovare, iar numărul celor interesați este în creștere, fapt care ne bucură pe toți susținătorii acestui fenomen.

Distanțarea față de realitate nu deranjează deocamdată pe nimeni, sintagma “ vrem să promovăm fotbalul feminin”,   fiind  acceptată tacit de majoritate.

Din punctul nostru de vedere, al clubului “U” Olimpia Cluj,  conexiunea cu realitatea este o chestiune de onoare și de respect, în primul rând față de cei care ne susțin și ne urmăresc.

În acest sens ne ajută ceea ce este mai important într-o activitate sportivă, vitrina cu trofee și rezultatele din baza de date a  statisticienilor.

Evident că și dumneavoastră cititorii noștri fideli sunteti zi de zi martori la activitatea clubului, iar atunci când vorbim de trofee, primul reper îl reprezintă numărul de titluri de campioană câștigate, numărul de Cupe ale României, dar și participările în competițiile europene.

Nu ne propunem în articolul de azi să vă dezvăluim toate aceste detalii, însă lansăm public invitația  să le descoperiti chiar dumneavoastră.

Sub forma unui exercițiu de comunicare  în mediul online, o să prezentăm în fiecare zi una dintre sportivele care au facut istorie în cadrul clubului nostru. Dacă dumneavoastră răspundeți corect într-un comentariu la cele două întrebări ( obligatoriu corect la ambele) de la finalul prezentării, câștigați noul tricou personalizat  produs de Decathlon România,  semnat special pentru dumneavoastră  de jucătoarea pentru care ați făcut alegerea. Primul comentariu corect postat în ordine cronologică, va fi considerat răspunsul căștigător !

Astfel, am  ales pentru dumneavoastră 8  sportive reprezentive, pe care le anunțăm încă de pe acum :

  • Ioana Bortan, Maria Ficzay, Voicu Andreea, Teodora Meluță, Mihaela Ciolacu, Nagy Melinda, Boandă Lavinia și Mara Bâtea .

Fiecare sportivă va fi prezentată pe pagina de facebook a clubului, iar la final aveți întrebările  care vor decide câștigarea premiului anunțat.

Să nu mai lungim explicațiile și pentru azi vă propunem o jucătoare care a făcut furori în mediul online în ultimii ani :

 

Teodora Meluță

Fundașul central cu numărul 5 al echipei “U” – Olimpia Cluj  își completeză în stilul caracteristic cartea  de vizită cu următoarele date :

“ Fotbal jucam de când eram mică, în parc cu familia, în spatele blocului cu fratii și cu prietenii, iar la școală în fiecare pauză eram pe terenul de fotbal cu colegii. La vârsta de 8 ani am început să practic fotbal într-un cadru organizat la echipa unde cei doi frați ai mei erau legitimați. A fost o perioadă minunată din viața mea, iar dacă aș avea ocazia aș da timpul înapoi pentru a mă întoarce la antrenamentele și meciurile jucate alături de băieți. Au fost aproape 6 ani extraordinari în care am învățat extrem de multe, iar pentru mine a fost un plus  să joc alături de băieți, să mă antrenez alături de ei, la același nivel. Eu tot timpul mă gândeam ca sunt la fel ca un băiat pe teren, nu că sunt o fată, iar eu nu am încercat niciodată să mă feresc de contactele din timpul antrenamentelor sau al meciurilor. La vârsta de 14 ani am intrat pentru prima dată în contact cu fotbalul feminin, am fost legitimată la CSS Târgoviște timp de un an, dar mergeam doar la meciuri, continuând antrenamentele cu băietii. La scurt timp a apărut și prima convocare la echipa națională, dar și oferta de a mă pregăti și a juca la  Cluj Napoca. La început am refuzat să plec din București, în special din cauza unor probleme de sănătate, dar și din cauza fricii de a pleca de acasă, dar m-am gândit că dacă vreau să fac performanță în acest sport trebuie să fac acest pas. Mi-am luat inima în dinți și din iarna anului 2015 sunt membră a  familiei Olimpiei Cluj. A fost una dintre cele mai importante alegeri pe care le-am făcut în viața mea până în prezent  “ .

Venirea la Cluj Napoca a însemnat pentru Teodora Meluță primele trofee, dar și ani de muncă și de sacrificii.

 

Întrebările zilei pentru dumneavoastră sunt următoarele  :

  1. Care  este locul ocupat de Teodora Meluta ca număr de trofee câștigate, în topul celor 8 sportive anunțate mai sus ?    ( Se punctează titlul de Campioana a României, câștigătoare a Cupei României precum și titlul de Campioana Națională de Junioare).
  2. Câte titluri de “ Cea mai bună fotbalistă a Romaniei”, oferite de AFAN, a cumulat Teodora în carieră ?

Succes în alegere, iar rezultatele finale, cu toti cei care au câștigat tricourile le vom publica într-un articol, imediat  după prezentarea tuturor sportivelor !

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.