Liga IClaudia Pană: „Simt că aici îmi este locul”

martie 4, 2019

Jucătoarea Claudia Pană a fost declarată anul trecut cea mai bună fotbalistă a generației 2002. Originară din Dragănești Olt, în această iarnă a făcut trecerea de la clubul Universitatea Alexandria la clubul clujean.

Claudia Pana

Primele impresii le regăsiți în primul ei interviu oferit în exclusivitate pentru site-ul clubului:

Reporter: Claudia, ai debutat pentru ”U” Olimpia Cluj cu ocazia turneului amical denumit Cupa Mărțișorul și ai reușit să marchezi primul tău gol aici. Cum ai simțit acest debut?
Claudia Pană: În primul rând mă bucur foarte mult că am câștigat competiția și mai ales pentru faptul că echipa a jucat foarte bine. Debutul meu a fost unul fericit, m-am simțit foarte bine și în plus am reușit să marchez primul meu gol tocmai în prima mea partida sub tricoul alb negru.

Rep.: Cum a fost impactul cu orașul Cluj, cu această zonă a Transilvaniei?
Claudia Pană: Impactul cu orașul Cluj a fost unul plăcut. Am fost impresionată de mentalitatea oamenilor din această zonă a Transilvaniei. Oamenii de aici sunt foarte liniștiți, răbdători și am remarcat faptul că sunt atenți și dispuși sa te ajute necondiționat .

Rep.: Familia a fost de acord cu trecerea ta la echipa clujeană, sau ai decis singură că acest pas trebuie făcut?
Claudia Pană: Familia mea totdeauna mă sprijină. Ne sfătuim și împreună luăm deciziile. Au fost de acord de la bun început să mă transfer deoarece îmi doream mult să vin la Campioana României, ”U” Olimpia Cluj.

Rep.: De clubul din Alexandria te-ai despărțit în condiții amiabile ? Cum au primit colegele tale vestea transferului?
Claudia Pană: Știu că despărțirea nu a picat bine clubului din Alexandria. Nu e un moment plăcut atunci când pierzi un jucător, însă mi-aș dori să fie corecți în legătură cu ceea ce spun despre mine și nu numai. Fetele de acolo au înțeles de ce am ales să plec și cu majoritatea am rămas prietene.

Rep.: Care sunt impresiile despre nivelul de pregătire de la Cluj și cum ai fost primită de colege?
Claudia Pană: Nivelul de pregătire este unul ridicat. Aici toată lumea muncește și se vede diferența. Mi-a fost greu, dar fetele m-au ajutat. Au fost momente când simțeam că nu mai pot, dar fetele mă încurajau și atunci reușeam să mă mobilizez din nou. Este un grup unit și m-au primit foarte bine. Simt că aici îmi este locul.

Rep.: Ce jucătoare te-au impresionat cel mai mult de la venirea ta la Cluj?
Claudia Pană: Cu sinceritate spun că toate fetele m-au impresionat. Cele mari sunt foarte bune exemple pentru noi, cele mai mici. Eu mă consider încă mică. Toate muncesc foarte mult și au experiență, sunt foarte bune. Cele de vârsta mea și mai mici sunt foarte bine pregătite și vor avea un viitor foarte frumos. Aici este seriozitate multă. Mă bucur că Ioana îmi este și colegă și antrenor. Apreciez mult ceea ce face. Ea este un model pentru mine.

Rep.: Având în vedere concurența pe posturi, și mai ales la mijlocul terenului, crezi că poți prinde postul de titular încă din acest retur de campionat?
Claudia Pană: Într-adevăr, concurența este una ridicată, dar noi toate trebuie să jucăm mereu cu zâmbetul pe buze. Va veni rândul fiecăreia. Sunt optimistă și cred că voi prinde meciuri titulară încă din acest retur, dar acest aspect nu mă stresează, am învățat să am răbdare. Dacă este nevoie de mine din primul minut, din minutul 30 sau 70, voi juca fericită și voi ajuta echipa cât de mult se poate. Sunt sigură că o să vină și momentul meu. Momentan trebuie să mă pun la punct cu pregătirea fizică deoarece în momentul de față nu stau foarte bine la acest capitol. Din cauza unor probleme medicale am început foarte târziu pregătirea și am ratat foarte multe antrenamente.

Rep.: Te-ai acomodat și cu școala, având în vedere faptul că ai făcut trecerea de la un liceu cu profil matematica-fizică la unul de sport?
Claudia Pană: A fost același lucru ca și cu echipa, adică mi-a fost relativ ușor și m-am acomodat, zic eu, bine și cu școala. Când eram la matematică-fizică îmi era puțin greu deoarece absentam foarte mult de la școală, fiind plecată cu fotbalul. Acum la un profil sportiv îmi este mai ușor deoarece programul este mai lejer.

Rep.: Echipa Națională reprezinta un obiectiv important pentru fiecare jucătoare. Te vezi încă evoluând la U19 sau crezi că trebuie să faci pasul spre echipa mare?
Claudia Pană: Am doar 17 ani și mai am doi ani de jucat la U19. Consider că este nevoie să îmi termin junioratul, dar bineînțeles că îmi doresc să mai fiu chemată la echipa mare. E plăcut să ajungi în echipă cu acele fete. Pentru mine sunt bune modele și am de învățat de la fiecare dintre ele. După ce îmi termin junioratul cu siguranță voi face pasul spre Echipa Naționala de senioare.

Rep.: Cum ai primit convocarea pentru turneul din China și de ce crezi că nu ai fost convocată și pentru turneul din Antalya?
Claudia Pană: Am fost mandră de mine, știam că o să vină momentul să fac acest pas, iar când am aflat că voi merge în China am devenit foarte fericită, deoarece am conștientizat că sunt pe drumul cel bun. Am luat această oportunitate de a merge, mai mult ca pe o sursă de motivație. Am văzut nivelul, am cunoscut o parte din fete de la echipa de senioare și am înțeles că este nevoie de multă muncă dacă vreau să fac față la acest nivel. A fost o bună experiență.
Ca răspuns la a doua parte a întrebării, sincer nu puteam să fiu convocată în Antalya, deoarece din păcate pentru mine venirea mea la Cluj a coincis cu unele probleme medicale. Chiar am fost internată în spital pentru câteva zile în vederea unor analize detaliate. Acestea nu se datorează activitățiii mele ca sportivă, însă m-au împiedicat să mă pun la punct cu pregătirea fizică. De curând am început antrenamentele cu echipa și îmi doresc să nu mai ratez antrenamente, meciuri sau convocări. Sunt foarte bine acum, dar mai am nevoie de puțin timp, apoi totul o să fie așa cum îmi doresc și eu și clubul ”U” Olimpia Cluj.

Rep.: Care sunt planurile tale de viitor?
Claudia Pană: Nu prea mă gândesc mult la viitor, trăiesc mai mult clipa, dar vreau după terminarea liceului să urmez facultatea de sport și poate în paralel și psihologia. Îmi doresc să am un parcurs fericit în cariera pe care mi-am ales-o, apoi aș vrea să antrenez.

Întrebări scurte:
– Jucătoare model: Alex Morgan, Ioana Bortan, Florentina Olar
– Jucătorul model: Messi, Iniesta
– Un hobby extra sportiv: scrisul, cititul cărților, vizionarea filmelor, plimbările cu prietenii
– Jucătoarea pe care o apreciezi din afara clubului tău: Iulia Iorgoni (Universitatea Alexandria)
– Jucătoarea junioară care te impresionează cel mai mult: Mirea Roxana și Botojel Cristina (”U” Olimpia Cluj)
– Filmul preferat: The best of me
– Melodia preferată: Calma – Pedro Capo
– Sportul preferat (în afara fotbalului): tenisul de picior
– Echipa preferată (din străinătate): FC Barcelona, Juventus (fotbal masculin) și PSG, fotbal feminin.
– Cu ce ai asocia cuvântul fotbal: Viață!

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.