Champions League în Finalnda

august 15, 2021
  • Universitatea Olimpia Cluj se află din nou în fața examenelor europene, de data aceasta într – o companie mult mai selectă față de anii precedenți.

Servette Chenois din Elveția, Glentoran din Irlanda și campioana Finlandei, Aland United, vor fi colegele de grupă ale clujencelor . Partidele vor avea loc în Marienhamn, capitala insulelor finlandeze Aland, iar programarea partidelor face parte din noua strategie UEFA dedicată fotbalului feminin.

Se vor juca două semifinale în data de 18 August. La ora locală 14.00 se vor duela Glentoran și Servette Chenois, iar apoi de la ora 20.00, U Olimpia Cluj și Aland United.  Câștigătoarele vor juca în 21 August de la ora 20.00, iar învinsesele din semifinale, vor juca și ele pentru clasamentul final, tot în 21 August, dar de la ora 14.00.

Ca și o curiozitate a turneului, trebuie să spunem că în insulele Aland, deși teritorial aparțin de Finlanda, limba oficială este suedeza. Așa că cei interesați să susțină campioanele României la fața locului, neapărat vor avea nevoie de un dicționar româno-suedez.

  • Din partea echipei noastre, ca o prefață la deplasarea din Finlanda, avem următoarele declarații :

” Deși este una dintre cele mai grele grupe, dacă nu cea mai grea de la participarea noastră în Champions League, nu predăm armele înainte de luptă . Așa că mergem optimiști cu gândul la calificare!

Ioana Bortan – capitanul echipei

” Suntem înaintea unui meci important pentru noi, dar îl așteptăm cu nerăbdare. Știm că va fi foarte dificil, adversarele sunt valoroase și în plin campionat, deci la turație maximă, dar considerăm că avem atuurile noastre. Formei bune de moment în care este Aland îi vom raspunde cu ambiție și efort, iar valorii pe care o au, cu elanul și dezinvoltura specifică unei medii de vârstă foarte fragede. Spiritul de echipă, sacrificiile făcute de către fiecare membru al clubului, trebuie conturate și prezentate Europei într-o formulă optimă de realism și energie exact la ora meciurilor.”

Daniel Sima –antrenor principal

” Dacă Daniel a pomenit de realism, trebuie să spunem că de data aceasta pornim cu șansa a treia în această  grupă. Am plătit la această tragere la sorti, așa cum spunea și domnul profesor Radu Munteanu cu ocazia prezentării lotului, norocul irosit în alte grupe mai accesibile când nu

ne – am calificat. Sincer să fiu, îmi convine acest statut, deoarece știu că acum, fetele se vor mobiliza altfel. De câte ori nu am fost favoriți, ne-am calificat în faza următoare. Așteptările mele de la acest turneu sunt legate de atitudinea jucatoarelor față de fotbal și față de performanța la nivel internațional.Sper să se bucure de ce au reușit până acum și de participarea într-o competiție de elită.

O calificare ar fi o realizare extraordinară pentru aceste sportive deosebite care merită pe deplin un loc de cinste în Europa!

Alin Cioban- Presedinte Executiv

 

  • Surpriza de la antrenamentul de astăzi a fost prezența delegaților de la Nivea, care au oferit cadouri, atât celor mari cât și celor mici .

  • Echipa  este deja în drum spre Finlanda, după ce Sâmbătă a efectuat un antrenament la București, de la ora 18.00 Duminică seara,  este programată sosirea în insulele Aland .

  • Toate partidele din această grupă vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al clubului gazdă.

 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.