Calcule pentru play off !

decembrie 12, 2023

A mai rămas doar o etapă din sezonul regulat, etapă care se va disputa în prima Duminică din luna Martie . Până atunci, se fac evaluări, transferuri și binențeles calcule .

În aceste ecuații cu două necunoscute, lămurim din start lucrurile și spunem că  primele două echipe din clasament, Politehnica Timișoara și “U” Olimpia Cluj și-au asigurat deja prezența în play off, iar partida directă dintre ele, poate influența doar lupta pentru câștigarea campionatului.

Farul Constața consierăm că nu va avea probleme pe teren propriu cu Banat Girs, cel puțin din trei motive. In primul rând valoarea lotului și terenul propriu, conferă o siguranță în abordarea partidei din utlima etapă, iar problemele cu care se confruntă Banat Girls, transmit o instabilitate, care nu este benefică pentru mentalul jucătoarelor. Chiar dacă la startul sezonului, au migrat în masă jucătoare de la Politehnica spre Banat Girls, clasamentul de acum arată clar că în Banat, doar Poli  contează .

Singura situație neplăcută pentru Farul Constanța ar fi  în cazul unei victorii a celor de la Banat Girls în deplasare, coroborată cu o egalitate în partida dintre Gloria și Csikszereda, sau victorie pentru Csikszereda  . La egalitate de puncte dintre Farul și Bistrița, datorită rezultatelor din meciurile  directe, Bistrița merge în play off.

Capul de afiș al luptei pentru accederea în play off, va fi partida directă dintre Gloria 2018 Bistrița Năsăud și FK Csikszereda .

Rezultatul de egalitate (1-1 ) din tur, partidă desfășurată la Miercurea Ciuc,  nu face decât să certifice egalitatea deplină dintre cele două echipe .

Calculele aici sunt destul de clare, deoarece echipa care câștigă merge în play off. În caz de egalitate, FK Csiksereda este echipa avantajată, datorită golaverajului mai bun, conform prevederilor la Art 27, pct 3, lit e .

Conform Art. 27, la punctul 3  și 4 din ROAF, avem următoarele precizări :

Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

  1. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
  2. golaverajul mai bun în jocurile directe;
  3. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
  4. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
  5. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
  6. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;
  7. Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene

Concluzionând cele scrise mai sus, se anunță la Bistrița o partidă interesantă, ce merită văzută de spectatorii fideli din fotbalul feminin, miza fiind accederea în play off.

Pe de altă parte, datorită rezultatelor de până acum și datorită numărului mare de partide directe ( 4 fiecare cu fiecare ), lupta pentru câștigarea campionatului va fi una intensă.

Soluțiile antrenorilor, inspirația lor, valoarea loturilor, forma sportivă a jucătoarelor și  nu în ultimul rând jocul rezultatelor, cu siguranță vor conferi spectaculozitate acestei ediții de play off și un număr cât mai mare de spectatori și telespectatori .

Noi le dorim succes tuturor și  o vacanță liniștită, petreceri reușite de Revelion și în anul 2024, doar sănătate.

Pe plan sportiv, mesajul nostru, evident  dominat de spiritul  de fair play, este unul deja consacrat  :

Cel mai bun să câștige !

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.