Victorie venită pe final de meci în prima etapă a Ligii I

Olimpia Cluj nu a avut viață ușoară cu Fair-Play București, în prima etapă a Ligii I, la primul meci cu Mirel Albon revenit pe banca tehnică a echipei. Victoria cu scorul de 5-2 a venit pe final de meci, cu trei goluri marcate în ultimul sfert de oră.

olimpia-cluj-fair-play-bucuresti1

Olimpia a dominat din primele minute, beneficiind de penalty chiar înainte de minutul 10, însă portarul echipei oaspete a respins lovitura executată de Hannah Leinert. La scurt timp, Gheorghiu Alexandra deschide scorul pentru Fair-Play, aceasta surprinzând-o pe picior greșit pe Lavinia Boandă. După doar două minute, mai exact în minutul 15, Andreea Voicu egalează cu un șut din interiorul careului. 

Rând pe rând, Cristina Carp, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu, Hannah Leinert și Adina Giurgiu au ratat ocazii, Niculescu Iulia, portarul lui Fair-Play, fiind în formă foarte bună. Dar Olimpia intră la pauză cu avantaj, Voicu marcând un gol cu călcâiul în minutul 43. 

După ce Fair-Play a avut o ocazie mare prin Seiciu Luciana în debutul reprizei secunde, la poarta echipei oaspete a plouat cu ocazii, dar Olimpia nu a reușit să își mărească avantajul, iar în minutul 63 s-a văzut egalată de aceeași Gheorghiu. Hannah Leinert se luptă în careu și marchează primul ei gol în Liga I în minutul 73, după ce în primă fază balonul este trimis în bară din lovitură liberă de către Voicu.

Olimpia Cluj se dezlănțuie pe final de meci, Voicu reușind hat-trick-ul cu un șut plasat, după ce pătrunde în careu prin driblinguri. Ultimul gol al partidei este marcat de Cristina Carp driblând portarul și marcând în poarta goală. 

olimpia-cluj-fair-play-bucuresti2

În primul rând mi-aș dori că toți adversarii din campionat să aibă aceeași atitudine pe care a avut-o astăzi Fair-Play și același aplomb în meciurile jucate contra Olimpiei. Acest lucru ne-ar fi de mare ajutor în pregătirea pentru meciurile internaționale, atât pentru Champions League, cât și pentru echipa națională. De asemenea, vreau să felicit echipa din București, care deși părea că va juca în Liga 2, cu șansă a rămas în primul eșalon și arată foarte bine. Îi felicit, au fost foarte aproape de un rezultat mare.

Noi am avut câteva jucătoare lipsă, au fost câteva zile libere după meciurile din UWCL, iar acest lucru s-a văzut. Dar sunt convins că aceste lucruri se vor pune la punct și jocul nostru va arăta altfel. Au fost multe lucruri bune, având în vedere nivelul adversarului viitor din UCL, ne dorim să schimbăm modelul de joc într-unul mult mai rapid, cu tranziție mult mai rapidă pentru că este greu să avem ocazii de gol dacă permitem unor echipe ca și Rosengard să se organizeze în apărare. Pe fondul acestor schimbări am avut greșeli, dar am avut foarte multe ocazii de gol. Avem de lucrat la capitolul finalizare pentru că, la fel, dacă vrem rezultate în meciurile internaționale, trebuie să înscriem a declarat Mirel Albon.

Olimpia Cluj: 1.Lavinia Boandă, 3.Teodora Meluță, 6.Adina Giurgiu, 2.Daiana Mureșan, 9.Mihaela Ciolacu, 8.Ștefania Vătafu (cpt; 4. Ioana Bortan 45′), 88.Beatrice Tărășilă, 22.Elena Răduc, 10.Andreea Voicu, 11.Mara Bâtea (20. Cristina Carp 17′), 18.Hannah Leinert. Antrenor: Mirel Albon

Rezerve: 30.Adela Iosif, 14.Alexandra Lunca. 

Fair-Play București: 1.Niculescu Iulia, 13.Lăzărean Alexandra, 18.Ștefan Florentina, 2.Podgoreanu Simina (cpt; 15.Dorobanțu Elena 88′), 3.Petre Valentina, 5.Anca Nina, 9.Seiciu Luciana, 14. Bîscoveanu Ioana, 7.Gheorghiu Alexandra, 4. Moacă Lidia, 8. Manta Raluca (11.Solonca Carolina 80′). Antrenor: Bărbăcioru Ion

Rezerve:  12.Dincă Ionela, 17.Negoiță Georgeta, 6.Bituleanu Maria, 19.Seiciu Emanuela, 21.Lupoiu Larisa

__

Foto: Dan Porcuțan (Servus Photo) & Diana Coltofean

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.