Victorie de antrenament pentru Olimpia Cluj în prima etapă a Superligii

Pentru echipele din prima liga de fotbal feminin din România a început focul meciurilor interne cu două partide embleme, Olimpia Cluj-Napoca – Heniu Prundu Bârgăului și ASA Târgu Mureș – Vasas Odorheiu Secuiesc.

Foto: Gabor Istvan-Gabor / olimpiacluj.ro

Deși mai este puțin timp până la mare confruntare dintre naționalele României și cele a Ucrainei și Greciei, jucătoarele Olimpiei Cluj au disputat, așa cum era planificat, primul meci din noul sezon al Superligii.

Meciul împotriva formației din Prundu Bârgăului a însemnat un antrenament serios pentru jucătoarele echipei clujene care sunt și în lotul naționalei României.

Chiar dacă încă de la începutul partidei clujencele au acoperit jumătatea adversă de teren, adversarele au rezistat mai bine de 20 de minute presingului. Jucătoarele Olimpiei Cluj reușesc să deschidă scorul în minutul 21, prin Mara Bâtea, aceasta fiind urmată după doar patru minute de Lidia Havristiuc și Cristina Carp (28′), toate trei marcând cu capul din careul mic al echipei adverse.

Repriza secundă a început cu o „torpilă” trimisă de Vătafu de la peste 30 dar care lovește bara laterală zguduind puternic poarta. Pe fondul jocului purtat de echipa adversă, antrenorul clujencelor ridică liniile de joc astfel că Andreea Voicu marchează cel de al patrulea gol al meciului în minutul 60, tot aceasta revenind marcând și în minutul 77. Concurența în linia de vârf și-a spus cuvântul și Lunca, în minutele 75 și 85, și Vătafu, în minutul 81, au dus scorul la 8-0, cel care a și rămas până la finalul partidei.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat după meci că a fost o partidă benefică pentru fetele care vor evolua la lotul naționalei și a felicitat echipa adversă pentru modul în care s-au apărat. „Acum noi suntem focusați pe meciurile echipei naționale, toate cele care au intrat în teren sunt în lot pentru cele două întâlniri. Am încercat să repetăm anumite lucruri. Încercăm, să sperăm că și reușim, să prindem vârful de formă joi. Așa că a fost un antrenament cu adversar, zic eu, reușit. Am putut să vedem anumite lucruri, am putut să constatăm cine se află la nivelul pe care îl dorim și cine nu și sperăm ca până joi să facem corecturile de rigoare și toată lumea să fie în formă la ora jocului. A fost benefic și pentru că echipa din Prundu Bârgăului s-a apărat bine și și-a dorit cât de mult, păcat că nu a fost un adversar care să pună probleme și pe partea ofensivă și să vedem pentru că joi lucrurile vor sta altfel. Însă, încă o dată, o repetiție bună și joi sper să ne atingem obiectivul”, a declarat Mirel Albon.

Svoboda Călin, antrenorul echipei Heniu Prundu Bârgăului a afirmat că este greu să joci împotriva unor jucătoare care tocmai s-au întors de la meciurile din Champions League. „Un meci foarte greu pentru noi ținând cont de faptul că avem câteva fete care sunt venite noi la echipă, am mai promovat și din rândul junioarelor, impactul pentru ele a fost destul de rapid. Olimpia, o echipă care joacă de mult timp împreună, vine după meciuri oficiale în Champions League, în grupa de calificare. În primele 20 de minute am încercat să ne apropiem și noi să nu luăm gol. Față de anii trecuți când am avut jucătoare experimentate din România, încercăm să promovăm din pepiniera proprie plus câteva fete tinere din naționalele din Republica Moldova”, a spus Svoboda Călin.

Următorul meci din Superligă pentru Olimpia Cluj-Napoca va avea loc, duminică, 25 septembrie, la București, în compania formației Fair Play București. Tot pe 25 septembrie, dar la Târgu Mureș, echipa secundă a clubului Olimpia Cluj va întâlni formația Ladies din localitate în prima etapă a Ligii 1.

Până atunci, joi, 15 septembrie, de la ora 18:00, Naționala României de fotbal feminin unde evoluează mai multe jucătoare de la Olimpia Cluj va întâlni reprezentativa Ucrainei, urmând ca marți, 20 septembrie, să întâlnească reprezentativa Greciei, în încercarea de calificare la Campionatul European. Meciurile vor avea loc pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

Olimpia Cluj-Napoca – Heniu Prundu Bârgăului 8-0 (3-0)
Etapa I – Superliga – Sezon 2016-2017
Baza Sportivă „Ardealul” Cluj-Napoca

Au marcat: Bâtea 21′, Havristiuc 25′, Carp 28′, Voicu 60′, 77′, Lunca 75′, 85′, Vătafu 81′

Echipele de start:
Olimpia Cluj: 31. Oprea Roxana, 2. Corduneanu Andreea, 3. Havristiuc Lidia, 4. Bortan Ioana, 6. Giurgiu Adina, 8. Vătafu Ștefania, 10. Voicu Andreea, 11. Bâtea Mara, 14. Lunca Alexandra, 20. Carp Cristina, 88. Tărășilă Beatrice.
Rezerve: 1. Boandă Lavinia, 5. Meluță Teodora, 7. Indrei Dariana, 9. Ciolacu Mihaela, 19. Mihail Isabelle, 77. Ciobanu Carmen, 99. Popa Loredana. Antrenor: Mirel Albon.

Heniu: 1. Năcuță Diana, 9. Vaman Valentina, 6. Filler Beata, 4. Arnăutu Ana (cpt.), 20. Zahan Zorina, 11. Lovenberger Denisa (8. Archiudean Daria 90′), 17. Toma Anastasia, 10. Pop Ioana (16. Rizer Maria 85′), 18. Dinescu Roxana, 15. Satropa Paula (13. Prociuc Andreea 82′), 19. Calina Lenuța (2. Sfeicu Diana 63′).
Rezerve neutilizate: 12. Mureșan Daniela. Antrenor: Svoboda Călin

Arbitru: Moca Rareș. Asistenți: Antal Csaba și Tănăsuc Andra

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.