Drumul în Champions League începe în Ucraina

Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru grupele preliminare UEFA Women’s Champions League, ”U” Olimpia Cluj aflându-și adversarele pe care le va întâlni în luna august. După ce anul trecut a organizat grupa la Cluj-Napoca, anul acesta ”U” Olimpia Cluj se deplasează în Ucraina, gazda grupei fiind WFC Kharkiv. Grupa este completată de campioana Țării Galilor, Cardiff Met Ladies, și Birkirkara FC, campioana Maltei.

grupe uwcl

Meciurile se vor juca pe durata unei săptămâni, în perioada 7-13 august, miza fiind calificarea în faza șaisprezecimilor, acolo unde 10 echipe, câștigătoarele grupelor și cea mai bună echipă clasată pe locul 2, vor întâlni primele 21 echipe ale Europei. Se păstrează același format ca și anul trecut, durata turneului este mai mare cu o zi față de anii precedenți, deoarece între zilele de disputare ale partidelor s-au acceptat două zile de pauză. 

Primele declarații după tragerea de sorți:

„Este o grupă dificilă,se putea și mai bine, dar se putea și mai greu. Dacă echipa din Malta nu poate emite pretenții, însă poate încurca pe oricine, celelalte echipe au clar ca obiectiv calificarea. În acest moment Țara Galilor, care are în componență și jucătoare de la Cardiff, este pe primul loc în preliminariile Campionatului Mondial, într-o grupă cu Anglia și Rusia. Echipa din Ucraina este de asemenea una puternică, anul trecut a fost Kharkiv-2 la noi, orașul are două echipe, ambele foarte bune. Este un oraș cu tradiție în fotbalul feminin, acum fiind țară gazdă sigur își doresc foarte mult calificarea. Același lucru ni-l dorim și noi. Clar, adversarii ni-i cuoaștem bine, sunt jucătoare care anul trecut au jucat la Kharkiv-2, acum vor juca aici. așa că nu avem surprize din partea lor, probabil nici noi față de ei. Vor fi meciuri tari, echipa care va fi mai bine pregătită și care va avea jucătoarele valide și în formă va obține calificarea” a declarat antrenorul Mirel Albon.

„Este o grupa strânsă cu echipe de o valoare apropiată.Va fi greu, dar echipa care o să fie mai concentrată o să meargă mai departe, sper să fim noi!” a spus Ioana Bortan, căpitanul echipei. 

„Ne așteaptă o deplasare lungă, chiar acum ne-am uitat pe hartă și am calculat care este distanța. Nu prea avem soluții cu avionul, astfel vom face deplasarea cu autocarul. Trebuie să găsim o soluție și pentru cazare pentru ca jucătoarele să aibă parte de un confort cât mai mare. Din punct de vedere al grupei, este una echilibrată, probabil că bătălia pentru primul loc se va da în trei, între noi, Kharkiv și Cardiff. Am jucat și cu Birkirkara înainte, nu cunosc valoarea echipei la momentul de față, însă consider că va fi o luptă echilibrată. Am evitat unii din adversarii dificili, desigur că ne puteau pune probleme. Mă refer aici în principal la prietenii noștri de la MTK, mi-am dorit să nu picăm cu ei pentru a avea niște partide amicale și pentru a continua un parteneriat îndelungat pe care îl avem cu ei. Sper să ne întărim lotul, avem în vedere șase transferuri, noile achiziții pentru cupele europene. Sunt mulțumit pentru grupa în care am căzut, totul depinde de fete și de noi, să avem forma maximă la ora jocurilor. Sper să confirmăm faptul că suntem cap de serie și, cu întăririle pe care le aducem, să ajungem cât mai sus în fazele europene” a declarat președintele Alin Cioban.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.