Trei goluri pentru trei puncte

Olimpia Cluj a învins-o pe Swansea cu scorul de 3-0, în meciul din etapa a doua a grupelor UEFA Women’s Champions League. Spre deosebire de meciul cu Hibernian, adversara Olimpiei a jucat pe viață și pe moarte, însă fetele lui Marius Suller au fost mai puternice și mult mai determinate. 

olimpia-cluj-swansea

Olimpia Cluj: McVicker – Meluţă, Havriştiuc, Gorea, Giurgiu – Ciolacu (Tărăşilă, ’66), Bortan, Vătafu – Voicu, Carp (Bâtea, ’50), Lunca (Leinhert, ’83). Antrenor: Marius Suller

Rezerve: Boandă, Bâtea, Nagy, Borodi, Leinert, Răduc, Tărăşilă

Swansea City: Border – Hughes, Witts (John-Davis, ’66), Powe, Lake (Davies, ’65) – Beynon, Hancocks, Newcombe (Franks, ’88), Adams – Passmore, Hosford. Antrenor: Ian Owen

Rezerve: Brisland, Davies, John-Davis, Thomas, Pelders, Franks, Roberts-Powell

Olimpia a început bine meciul, prima ocazie venind în minutul 12, când Cristina Carp a presat portarul Border și a recuperat balonul, însă a șutat în plasa laterală. Minutul 29 aduce deschiderea scorului de către aceeași Carp, care a marcat după o fază construită de Alexandra Lunca și Andreea Voicu. Tot Carp putea să majoreze scorul înainte de pauză, scăpând singură cu portarul, însă s-a complicat și nu a mai reușit să șuteze spre poartă. 

olimpia-cluj-swansea2

Olimpicele au ieșit mult mai hotărâte de la cabine și au început foarte bine a doua repriză. În minutul 52 Lunca ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde în careu trecând pe lângă toate adversarele sale și înscrie pentru 2-0. La doar șase minute, Andreea Voicu ajunge în careu, își driblează adversara și șutează puternic la colțul lung, marcând al treilea gol al partidei. Echipa a dominat și restul meciului, având numeroase ocazii de a marca, însă scorul de 3-0 a rămas cel final. 

Trei goluri pentru trei puncte, iar Olimpia Cluj trece pe primul loc în grupă, după ce Hibernian a încheiat la egalitate (1-1) meciul cu WFC-2 Kharkiv. Clasamentul grupei 2: Olimpia Cluj 6p, Hibernian 4p, WFC-2 Kharkiv 1p, Swansea 0p. 

olimpia-cluj-swansea1

„Știam că trebuie să intrăm pe teren și să ieșim cu cele trei puncte. În prima repriză mai mult am tatonat, iar în a doua repriză am fost hotărâte, am avut ocazii, și acest meci ne dă mare încredere pentru meciul de luni. Dacă jucăm cum știm noi să jucăm, vom câștiga, dar trebuie să ne recuperăm și să ne pregătim foarte bine” a declarat Jillian McVicker.

„Astăzi am văzut adevărata față a lui Swansea, deoarece în primul meci a jucat un teatru ieftin cu Hibernian, cu noi și-au dat viața. Cine știe ce înțelegere au. Sunt fericit pentru că echipa mea a dat dovadă de caracter, am fost foarte bine organizați, am știut ce vrem și am obținut punctele. Vom face tot posibilul să ne calificăm în meciul cu Hibernian” a spus după meci antrenorul Marius Suller. 

Luni, 28 august, ambele partide se joacă de la ora 18:00

WFC-2 Kharkiv – Swansea City (Clujana)
Olimpia Cluj – Hibernian (Cluj Arena)

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.