Superliga – fotbal feminin: Olimpia UT Cluj-Napoca – Fair Play București 5-0

Prima partidă desfășurată în campionatul intern pentru senioarele clubului Olimpia a demonstrat ceea ce se anticipa în pauza de iarnă, adică un echilibru de forțe între toate participantele la competiția primului eșalon valoric al fotbalului feminin românesc.

Spunem acest lucru, deoarece după victoria băimărencelor din etapa trecută și o victorie la scor a bucureștencelor, în meciul cu Real Craiova, a urmat în această etapă surpriza de la Târgoviște acolo unde vicecampiona a reușit doar un egal și tot ca rezultat neașteptat putem nota victoria echipei Heniu Prundu Bârgăului cu 3-1, în deplasare la CFR Timișoara.

2

În acest context, un 0-0 la pauză în ultima partidă a zilei dintre Olimpia și Fair Play București, a însemnat un serios avertisment față de ambițiile tuturor echipelor în acest retur.
Pentru cei prezenți la partidă, egalul de la pauză a însemnat de fapt un egal între portarul echipei Fair Play și jucătoarele Olimpiei, deoarece Iulia Niculescu, componentă a naționalelor U17 și U19, a aparat tot ce se putea apăra.
A urmat un duș rece la vestiare și odată cu startul reprizei a doua olimpicele au fost de neoprit. Semnalul a fost dat de Ștefania Vătafu în minutul 46 care a marcat din lovitură de la 11 metri obținută de Cristina Carp în urma unei pătrunderi solitare în careu.
După descătușarea de la primul gol am fost martorii unui adevărat asediu, soldat cu ocazii multe și goluri care mai de care mai spectaculoase.
Un plus în creșterea calității jocului s-a sesizat și odată cu intrarea jucătoarelor Loredana Popa și Indrei Dariana.
Remarcatele partidei, alături de jucătoarele citate mai sus, au fost Ioana Bortan și Ștefania Vătafu, jucătoare care mențin ambiția, munca și responsabilitatea la un nivel ridicat.
Următoarea partidă pentru olimpice va avea loc duminică, 19 martie de la ora 15:00, la Prundu Bârgăului.

1

Caseta tehnică a partidei a consemnat următoarele date:

Olimpia Cluj-Napoca – Fair Play București 5-0 (0-0)

Au marcat: Ștefania Vătafu (46′ pen.), Mihaela Ciolacu (57′), Andreea Voicu (60′) Dariana Indrei (76′) Loredana Popa (86′)

Olimpia: Boandă Lavinia – Melinda Nagy (85′ Ștefania Moraru), Teodora Meluță, Lidia Havriștiuc (85′ Carmen Ciobanu), Adina Giurgiu – Ioana Bortan, Vătafu Ștefania, Mihaela Ciolacu – Mara Bâtea (85′ Dariana Indrei), Cristina Carp (52′ Loredana Popa), Andreea Voicu (71′ Oana Negrea)
Antrenor: Marius Suller

Fair-Play: Iulia Niculescu, Simina Podgoreanu, Valentina Petre (C), Mihaela Mosteanu (75′ Daniela Sârbu), Ioana Bâscoveanu, Antonia Manda, Maria Bituleanu, Alexandra Gheorghiu, Florentina Stefan, Mariana Marghioala (50′ Alexandra Moraru), Carolina Solonca
Antrenor: Ion Barbacioru

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.