Superliga, aproape de final

Superliga de fotbal feminin din România a avut sâmbătă, 28 mai, programată etapa cu numărul 5, etapă restantă datorită amânării campionatului ca urmare a regretatului eveniment cu decesul jucătorului Ekeng de la Dinamo. Aceasta fost și ultima etapă, calendaristic vorbind, din play off și play out, urmând ca în zilele de 1, respectiv 4 iunie să se desfășoare partidele de baraj pentru stabilirea celor zece formații ce vor forma Superliga din sezonul viitor.

Rezultatele înregistrate în această etapă nu au fost surprinzătoare. Echipa Olimpia Cluj-Napoca a reușit să se detașeze evident în partida de la Târgu Mureș, unde clujencele au zdrobit echipa din localitate cu scorul de 4-1.

În celelalte partide Navobi Iași a remiza, pe teren propriu, cu formația Vasas Femina Odorheiul Secuiesc, scor 2-2, echipa Independența Baia Mare a învins categoric formația Heniu Prundu Bârgăului, scor 6-2, iar AFC Fair Play București a fost învinsă, chiar pe teren propriu, de formația Real Craiova, scor 3-15.

Victoria cu 4-1 a Olimpiei la Târgu Mureș a readus în atenția noastră comportamentul băncii de rezerva a clubului rival. Chiar dacă antrenorul Mirel Albon a aliniat o formulă de joc inedită cu foarte multe junioare, Voicu Andreea a făcut show pe ternul echipei adverse marcând din aproape orice poziție: lovitură liberă, foarfecă laterală și ultimul gol prin driblarea portarului gazdelor. Acest lucru a alimentat din nou frustrarea acumulată în șase ani de lipsa de performanțe a antrenorului gazdelor care a trecut la celebrele înjurături atât în limba română cât și în limba maghiară la adresa jucătoarelor și a staff-ului clubului Olimpia.

La finalul meciului de sâmbătă, antrenorul echipei Olimpia și selecționerul echipei Naționale a României, Mirel Albon, a declarat că este impresionat negativ de modul în care antrenorul echipei din Târgu Mureș alege să antreneze jucătoarele, asta ținând cont de faptul că multe dintre ele sunt colege la echipa națională cu jucătoarele echipei clujene.
„Pentru mine este deosebit de neplăcut să nu te poți bucura de câștigarea campionatului și de un rezultat pozitiv în compania unei echipe bune cum este ASA-ul în condițiile în care am folosit patru jucătoare sub 16 ani, două sub 17, una sub 18 ani și două sub 19 ani. Spun asta deoarece a existat o persoană care nu știe să piardă și care propagă violența între colege de echipa națională, care nu are respect față de nimeni și nimic și care jignește pe toată lumea atât în românește cât și în maghiară. Eu sunt foarte dezamăgit că există astfel de oameni în fotbalul feminin românesc”, a declarat Mirel Albon.

Președintele executiv al echipei Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, s-a arătat surprins de jignirile care au fost adresate de către antrenorul echipei ASA Târgu Mureș jucătoarelor echipei clujene în ultimul meci din sezon. „Am fost cel care de fiecare dată am întins o mână antrenorului de la Târgu Mureș, chiar dacă a greșit, înțelegându-i de cele mai multe ori frustrarea. Astăzi însă a depășit orice limită, iar sentimentul ascuns de ură la adresa echipei Olimpia și la adresa echipei naționale a fost de dată acesta, pe față, fără nici o jenă”, a afirmat Alin Cioban.

Drept urmare a instigărilor la violență s-a consemnat ceea ce de fapt se anticipa, adică accidentarea chiar a propriilor jucătoare. Din păcate Sandu Bianca și Meleacă Lucia, de la ASA, au părăsit terenul și a fost necesară intervenția ambulanței.

Echipa de start Olimpia Cluj-Napoca: Salamon, Meluța (46′ Borodi), Olar (65′ Bortan), Havriștiuc, Giurgiu, Nagy, Tărășilă, Ciolacu (60′ Negrea), Voicu, Carp (82′ Vătafu), Popa (75′ Lunca).

Pentru echipa noastră au marcat: Voicu (15′, 34′, 80′) și Lunca (89′), iar pentru ASA Târgu Mureș a marcat Goder (75′).

După rezultatele din ultima etapă a Superilgii a fost stabilit și următoarele clasamente:
Play off
1. Olimpia Cluj Napoca 38 puncte
2. ASA Târgu Mureș 28 p.
3. Navobi Iași 18 p.
4. Vasas Femina 12 p.

Play out
1. Real Craiova 22 puncte
2. Independența Baia Mare 21 p.
3. AFC Fair Play București 9 p.
4. Heniu Prundu Bârgăului 8 p.

Tot în weekend-ul trecut au avut loc și ultimele partide din Liga 1 de fotbal feminin. Ca urmare a bunelor rezultate obținute pe parcursul sezonului, au promovat direct în Superliga echipele CSS Târgoviște și CFR Timișoara.

În perioada următoare vor mai avea loc partidele de baraj pentru stabilirea echipelor care vor promova sau rămâne în prima ligă feminină de fotbal.

Calendarul meciurilor de baraj:
1-4 Iulie:
AFC Fair Play București – Olimpic Star Cluj
Tur: ora 17 Teren Politehnica / Retur: ora 11 Teren sintetic Ardealul Someșeni

Heniu Prundu Bârgăului – Viitorul Reghin
Tur: ora 18 Teren Prundu Bârgăului / Retur: ora 18 Teren Viitorul Reghin

În ceea ce privește liga a 2-a – tineret de fotbal feminin, finalistele din acest sezon sunt echipele Olimpia 3 Cluj Napoca, Vasas 2 Femina Odorheiul Secuiesc, Armonia 2 Fălticeni, Universitatea 2 Alexandria, CSS Târgoviște 2 și Fair Play București 2.

Patru dintre aceste echipe se vor întâlni la baza sportivă de la Buftea, în data de 6 iunie.
Meci 1: ora 10:00: Armonia Fălticeni – Universitatea Alexandria
Meci 2: ora 12:00: CSS Târgoviște – AFC Fair Play București
Faza II, 2-3 iulie Odorheiul Secuiesc:

Câștigătoarea din Meciul 2 va înfrunta echipa Olimpia 3 Cluj Napoca, iar câștigătoarea din Meciul 1 va întâlni echipa Vasas Femina 2 Odorheiul Secuiesc. Cele mai bune echipe din aceste două partide se vor întâlni in finala din data de 3 iulie.

Potrivit regulamentului, în ordinea clasamentului final o singură echipă are drept de promovare în Liga 1.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.