Start lansat în Superligă

Primul meci al „olimpicelor” în editția 2015-2016 a Superligii la fotbal feminin, a avut loc pe Baza Sportivă Ardealul, oaspete fiind jucătoarele de la ASA Târgu-Mureș.

Ploaia torențială de la începutul jocului a fost de bun augur pentru Olimpia Cluj, care în primele 25 minute a reușit să marcheze de 3 ori în poarta lui Mate Tunde, portarul de ocazie pentru acest joc.

Recitalul a fost deschis de „torpila” de la 20 de metri expediată de Bortan în vinclul porții după o pasa perfectă a jolly-jocker-ului olimpicelor, Vătafu Ștefania, din minutul 11, urmat după doar două minute de golul junioarei Ciolacu Mihaela și de cel al lui Voicu Andreea din minutul 23.

_DSC3003

Golul cu numărul trei a fost cel care a oprit ploaia, însă mingea nu a mai vrut parcă să intre în poartă la numeroasele ocazii ale Olimpiei și a celor 2-3 ocazii ale celor de la ASA.

Fluierul de final a pus punct primului episod al acestui sezon dintre clujence și mureșence cu o victorie clară pentru olimpice.

La sfârșitul jocului Albon Mirel, antrenorul campioanei en-titre, Olimpia Cluj s-a declarat mulțumit de joc și speră că jucătoarele să se refacă complet până la partida din UEFA Women’s Champions League:

„Sunt foarte mulțumit de rezultat și de jocul bun din prima repriză. Este normal să apară o stare de oboseală după programul încărcat de până acum dar sper ca până la meciulcu PSG din 8 octombrie, toate jucătoarele să fie apte medical și să atingem vârful de forma în acele meciuri.”

Olimpia: Ganea, Corduneanu (56′ Meluță), Olar, Havriștiuc (79′ Desmerean), Giurgiu, Bortan, Tărășilă, Vătafu, Bâtea (83′ Dinescu), Ciolacu (70′ Popa), Voicu (62′ Carp).

După această etapă, campionatul intern va fi întrerupt timp de 3 săptămâni din cauza partidelor Naționalelor de Senioare și U19.

Olimpia va juca următorul meci în 27 septembrie, iîn deplasare la Heniu Prundu Bârgăului, dată la care se dă startul și Ligii I, unde evoluează Olimpia II.

Foto: Gábor István-Gábor

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.