Start de retur pentru fotbalul feminin

Chiar dacă în preambulul acestui start de retur am avut câteva partide din Cupa României, 5 martie consfințește startul oficial al returului, odată cu programarea a două partide contând pentru etapa nr. 10 din Superliga feminină.

17155476_1564100683617446_3617656007061988576_n

Astfel, Independența Baia Mare – CSS Târgoviște și Fair Play București – Real Craiova au deschis seria celor cinci partide de debut, trei dintre ele fiind amânate datorită faptului că echipele implicate au avut jucătoare convocate la acțiunea Naționalei de Senioare din Antalya (Turcia).

Prima partidă a zilei a adus față în față două echipe cu obiective diferite. Independenta Baia Mare pe de o parte are ca prim obiectiv evitarea retrogradării, în timp ce CSS Târgoviște, la adăpostul celor 13 puncte acumulate în tur, are ca obiectiv consolidarea poziției în clasament și obținerea unei calificări în fazele superioare ale Cupei României. Rezultatele de până acum, precum și achizițiile realizate de CSS Târgoviște în acest sezon, o dădeau ca favorită certă în această partidă și dacă mai punem la socoteală faptul că Independența a pierdut în această pauză de iarnă portarul titular prin reîntoarcerea Georgianei Dârle la Olimpia Cluj, de unde a fost împrumutată, atunci rezultatul de 1-0 poate fi considerat o surpriză.

Pe teren situația a fost cu totul alta, Independența fiind mai activă și mai dornică de victorie, decât adversarul din Târgoviște. Scorul a fost deschis în prima repriză de către Amalia Hohman (min 29), iar ocaziile clare ale partidei au aparținut exclusiv gazdelor.

După partidă, din partea celor două echipe am primit următoarele declarații:

„Pentru unii poate părea o surpriză, nu și pentru noi, deoarece am jucat de la egal la egal cu echipa adversă, iar în unele momente ale jocului am avut chiar o superioritate evidentă. Se vede la ambele echipe că este primul meci din retur și încă nu suntem la potențialul dorit. Mă bucur că am obținut cele trei puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării, dar mă bucura și atitudinea întregii echipe. Aș remarca-o totuși pe Diana Pop care a făcut o partidă deosebită. De cealaltă parte am remarcat aportul la jocul defensiv al Ștefaniei Burcea.” Popa Marcel – președinte Executiv Independenta Baia Mare

„A fost un meci echilibrat, ambele echipe jucându-și corect șansa, însă la noi s-a simțit lipsa celor cinci titulare din primul 11. Baia Mare, în afara golului marcat, a mai avut o ocazie clară, în timp ce noi am făcut un joc mai puțin reușit. Suntem obligați să ne revenim foarte repede, deoarece ne așteaptă partidă cu ASA Târgu Mureș și vrem să furnizăm surpriza etapei. Obiectivul nostru pentru acest retur este să ne consolidăm poziția în clasament și să atingem cel puțin faza semifinalelor în Cupa României.“ Mihai Tătăranu – antrenor principal CSS Târgoviște

În cea de-a doua partida a zilei, Fair Play București a reușit un neverosimil 6-1 cu ocupanta locului 4, Real Craiova, Solonca Carolina înscriind nu mai puțin de cinci goluri. De altfel, Carolina a fost clar MVP-ul partidei, reușind să hărțuiască în mod constant apărarea craiovencelor și doar înlocuirea ei pe final de partidă a făcut ca diferența să nu fie mai mare.

Ion Bărbăcioru, președintele Clubului Fair Play, a declarat imediat după partidă:

„Am dezvoltat un joc combinativ și am simțit după primele 15 minute că echipa din Craiova stă mai puțin bine din punct de vedere fizic, așa că am profitat rapid de acest fapt. La noi se vede acum eficienta cantonamentului de la Olănești.“

De cealaltă parte Fănel Văduva, președintele echipei Real Craiova, a declarat:

„Învățăm din greșeli, nu mai avem acum ce să facem, însă nu sunt supărat pe jucătoare. A fost decizia mea să construim o echipă tânără la Craiova și diferența de vârsta și de experiență și-a spus cuvântul. Au fost trei lovituri libere și am încasat trei goluri, fapt ce ne-a făcut să nu mai jucăm ce ne-am propus. Am avut astăzi în teren jucătoare foarte tinere născute în 2000, 2001 și 2002, avem răbdare cu ele, deoarece știu că acesta este viitorul.“

Concluzionând după primele partide ale etapei putem spune că a fost un start lansat pentru evitarea retrogradării, ambele echipe clasate pe ultimele locuri obținând victorii, ceea ce face lupta pentru locurile 6-10 deosebit de interesantă. Totuși, analizând etapele ce urmează să se dispute, Fair Play București pare să aibă un program mai dificil, deoarece în primele patru etape din retur urmează să întâlnească toate echipele clasate pe locurile 1-4 în acest moment.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.