Start al returului și pentru echipele clubului Olimpia Cluj Napoca

Campionatul de fotbal feminin al României oferă suporterilor în acest sfârșit de săptămână o etapă în care vom avea partide în toate cele trei eșaloane valorice: Superliga, Liga 1 și Liga 2.

Astfel, startul returului pentru sezonul 2016-2017 găsește un număr record de echipe ce evoluează pe scena fotbalului feminin din România. O statistică în acest sens este redată în următoarele cifre:
Număr de echipe participante: 57 distribuite astfel:
10 Superliga, 16 în Liga 1, 8 în Liga 2 și 23 în Liga de Tineret
Număr de cluburi: 25
Cluburi cu două echipe: 4
Real Craiova, Olimpia Cluj, Independența Baia Mare și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

harta 1
Distribuția pe județe:
– județe cu un singur club de fotbal feminin (galben)
– județe cu două cluburi (verde)
– județe cu trei cluburi de fotbal feminin (albastru)

Debut în liga de tineret

Liga de tineret debutează în 18-19 martie și aduce la start 23 de echipe grupate în șase serii, cu cinci cluburi distincte înscrise doar pentru aceasta competiție. Respectând grafica de mai sus avem următoarea distribuție pe județe:

harta 2

Start oficial pentru prima echipă

Clubul Olimpia Cluj-Napoca are în acest sfârșit de săptămână un start oficial în campionat, deoarece etapa de Superliga cu Heniu Prundu Bârgăului a fost amânată pentru 19 martie, datorită participării a nouă jucătoare la acțiuni ale echipei naționale de senioare.

Sâmbătă și duminică ne etalăm acasă la Cluj-Napoca toate „forțele disponibile” atât la senioare cât și la junioare.

Meciul de deschidere va avea loc sâmbătă, de la ora 12:30, la Baza Sportiva „Unirea” pe terenul F3, unde Olimpia Junioare întâlnește echipa de băieți de la IS Câmpia Turzii. Partida contează pentru Campionatul Județean – Juniori E și oferă fetelor din generația 2003-2005 șansa să-și fructifice avantajul propriului teren după scorul de 3-3 realizat în meciul tur la Câmpia Turzii.

Antrenorii pentru această echipă sunt Teodor Papuc, antrenor principal, fiind ajutat de Feșnic Marius, antrenor secund.

1

Cuplaj de meciuri, duminică

Duminică avem două partide contând pentru competiția internă, Liga 1 și Superliga, ambele desfășurându-se la Baza Sportivă „Ardealul” din Someșeni.

În prima partidă a zilei, Olimpia 2 – Ladies Târgu Mureș, de la ora 10:00, pe terenul sintetic, avem parte de mai multe debuturi pe prima scenă fotbalistică. Este debutul oficial al antrenorilor Teodor Papuc și Alina Moraru, în calitate de antrenori la Olimpia Cluj, într-un meci de campionat, dar și al generației 2003, cu drept de joc începând din acest an în Liga 1.

received_1350783788320751

Foto: Gábor István-Gábor / olimpiacluj.ro

Astfel, Roxana Mirea, Sara Câmpean, Edvina Ciontoș, Székely Kincso, Răilean Daria, Titu Gabriela, Vincze Noemi, sau Smeu Alexandra au șansa să evolueze pentru prima dată în Campionatul României. Este o partidă mai specială pentru Székely Kincso, care chiar în prima etapă a returului întâlnește ca jucătoare a Olimpiei Cluj, fosta echipă Ladies Târgu Mureș.

Arbitrii acestei partide sunt: Spânu Mihail la centru, asistat de Popa Dragoș și Todea Anghel, toți din județul Cluj.

În cea de-a doua partidă a zilei, este rândul Campioanelor României de a-și demonstra supremația în fața bucureștencelor de la Fair Play.

Partida Olimpia Cluj – AFC Fair Play București va începe de la ora 12:30 și se va desfășura pe terenul de iarba din cadrul Bazei Sportive „Ardealul”.

3

Și aici înregistrăm un debut pe banca tehnică, Marius Suller fiind la prima partidă oficiala ca antrenor principal în Campionatul României.

Arbitrii acestei partide sunt: Salomir Mircea la centru, ajutat de asistenții, Tănăsuc Andra și Meres Robert, toți din Cluj-Napoca.

Așadar, în acest sfârșit de săptămână ne reîntâlnim oficial cu fotbalul feminin și așteptăm suporterii clujeni să susțină valorile fotbalistice ale clubului Olimpia Cluj-Napoca.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.