Show în Maramureș

Golul cu numărul 100 vine în acest sezon în etapa cu numărul 11, semn al eficienței constante din ultimii ani, dacă considerăm că o raportare statistică faptul că în sezonul precedent după 14 etape aveam 100 de goluri înscrise, iar acum două sezoane golul cu numărul 100 se înscria în etapa 12, atingându-se până la etapa 14 un număr de 127 goluri marcate.

Autoarea golului 100 în acest sezon este Mara Bâtea, clujeanca la origini și o jucătoare care se confundă practic cu istoria acestui club. Întâmplător sau nu, Mara studentă în anul 2 la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj Napoca „și-a ales” să marcheze acest gol tocmai în inima Maramureșului, acolo unde numele ei reprezintă polarizarea unui întreg univers cultural și geografic, legătura simbolică cu veșnicia acestor locuri istorice.

1

Și pentru că această coincidență să fie dusă până la capăt, trebuie să spunem că Mara a marcat ultimul gol al partidei, cel cu numărul 11, număr scris încă de la înființarea clubului pe tricoul de joc al campioanei de la Cluj.

Partida de la Baia Mare a adus în atenția suporterilor un nume mai puțin mediatizat, dar care cu siguranță va face istorie în fotbalul feminin: Cristina Carp, marcatoare a nu mai puțin de șapte goluri în această partidă.
Originară din Tecuci, studentă și ea în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca, Cristina tocmai și-a anunțat disponibilitatea de a rămâne la Olimpia încă cel puțin doi ani, iar convocările la echipa națională marchează o carieră care putem spune că de abia acum începe cu adevarat.

2

Formația aliniată la Baia Mare a avut următoarea formulă:
Olimpia Cluj-Napoca: Boandă Lavinia, Nagy Melinda, Meluță Teodora, Ioana Bortan, Havriștiuc Lidia, Vătafu Ștefania,Voicu Andreea, Ciolacu Mihaela, Lunca Alexandra, Giurgiu Adina, Carp Cristina.
Au intrat în repriza a doua: Bâtea Mara, Popa Loredana, Beatrice Tărășilă, Indrei Dariana și Salamon Szidonia.
Au marcat: Carp Cristina 7, Popa Loredana, Alexandra Lunca, Ciolacu Mihaela și Mara Bâtea.
Antrenori: Suller Marius (principal), Iulian Szekely și Moraru Alina (secunzi)

Junioarele de la Olimpia 2 au întâlnit duminică, tot în deplasare, formația Sporting Lugas și așa cum ne așteptam au câștigat cu 3-0 prin golurile marcate de Dârle Georgiana (pen), Bularcă Denisa și Mateș Daniela.
În ciuda diferenței evidente de gabarit fizic în favoarea celor de la Sporting, elevele antrenorilor Papuc Teodor și Marius Feșnic au jucat combinativ cu incursiuni numeroase spre poarta adversă, dominându-și clar adversarul de la un capăt la altul al partidei.

Formula aliniată a fost următoarea:
Dârle Georgiana, Bularcă Denisa, Borodi Raluca (cpt), Mureșan Daiana, Rusu Adelina, Borcean Bianca, Szekely Kincso, Mateș Daniela, Oana Negrea, Mirea Roxana și Negrea Flaviana.
Au mai jucat: Iuhos Lorena, Țițu Gabriela și Vincze Noemi.
Antrenori: Papuc Teodor (principal), Feșnic Marius (second)

Următoarele partide ale clubului Olimpia vor fi duminică, 9 aprilie, în cuplaj la Baza Ardealul Someșeni:
Ora 11:00 Superliga: Olimpia UT Cluj-Napoca – ASA Târgu Mureș
Ora 13:00 Liga 1: Olimpia 2 Cluj-Napoca – Vasas Femina 2 Odorheiu Secuiesc

Partida cu ASA Târgu Mureș va fi una decisivă pentru câstigarea titlului de Campioană a României și în acest an, chiar dacă trebuie să subliniem la formația de pe Mureș o scădere din punct de vedere valoric, datorită situației generale la nivelul întregului club. În ciuda rivalității și chiar a tensiunilor din ultimul an, nu putem să nu arătăm faptul că odată cu problemele financiare la nivelul băieților din Liga 1, formația feminină, multipla vicecampionă și câștigatoare a Cupei României din ultimul sezon este târâtă practic în acestă „insolvență” care nu ține cont de impactul pe termen lung la o secție care a dat echipelor reprezentative jucătoare valoroase și care an de an făcea spectacol și performanță, indiferent dacă băieții jucau în Liga 2 sau Liga 1. Autoritățile locale și cei care gestionează destinele acestui club ar trebui să cântărească diferențiat acest impact al insolvenței și să ofere suporterilor fotbalului feminin șansa ca la Târgu Mureș să rămână o echipă de valoare, rival etern al clubului nostru.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.