Set și meci la zero

Entuziasmul bistrițencelor din acest retur, alimentat de rezultatele obținute, dar și de evoluții foarte bune în special ale jucătoarelor din Republica Moldova, a fost potolit la Cluj-Napoca după primele 10 minute.

18155560_1433365590062570_1560326877

Foto: Gábor István-Gábor / olimpiacluj.ro
Spunem acest lucru deoarece Mara Bâtea a reușit o dublă în minutele 8 și 10 arătând încă de la primele atacuri superioritatea netă a clujencelor.
A fost practic o demonstrație de forță cu un joc excelent al olimpicelor în toate compartimentele, faze spectaculoase și goluri pe măsură. Dacă am descrie fiecare atac al Olimpiei, ar fi necesar ca la fiecare două minute să consemnăm o fază de gol, deoarece acțiunile s-au succedat la poarta celor de la Heniu cu o viteză pe care ne-am dorit-o încă de la startul acestui retur de campionat.
Impresionant la acest meci a fost prestația întregii echipe, în special în prima repriză, începând cu fundașii care au anihilat perfect orice intenție a adversarelor de a juca pe contraatac, a liniei mediene care a construit în viteză aproape orice atac și bineînțeles a atacanților care au reușit azi să marcheze din orice poziție.
Astfel, scorul de 5-0 la pauză a venit firesc, ca o consecință normală a prestației întregii echipe.
Repriza a doua a adus în tabăra noastră o serie de schimbări, care nu au încetinit jocul ci s-a reușit păstrarea aceluiași ritm, însă la capitolul finalizare lucrurile nu au mai stat chiar așa de perfect, iar ratările noastre au fost principalul aliat al echipei din Prundu Bârgăului. Totuși, Andreea Voicu intrată după pauză, după o serie de încercări a reușit să marcheze singurul gol al acestei reprize, gol ce a consfințit o calificare fără probleme în finala Cupei României care va avea loc la Iași în data de 14 mai.
De cealaltă parte, remarcăm calitatea și ambiția majorității jucătoarelor de la Heniu, atitudinea pozitivă pe toată durata partidei, dar și fair play-ul băncii tehnice și a staff-ului administrativ.
De altfel, la 6-0 este cam greu să mai emiți alte pretenții…
Cea de-a doua finalistă va fi cunoscută abia pe 4 mai când la Iași se întâlnesc echipa locală Navobi cu CSS Târgoviște. Va fi o partidă între două echipe cu stil diferit de joc, câștigătoarea fiind greu de anticipat, chiar dacă de partea echipei din Iași pare sa fie alături avantajul terenului propriu și experiența lotului.

Caseta tehnică a partidei:
Marcatoare:
Bâtea Mara (‘8, ‘10), Vătafu Ștefania (‘24, pen), Carp Cristina (‘29, ‘34), Voicu Andreea (‘69)

Formația aliniată: Boandă Lavinia – Indrei Dariana, Meluță Teodora, Havristiuc Lidia, Giurgiu Adina – Bortan Ioana, Vătafu Ștefania, Ciolacu Mihaela – Bâtea Mara, Carp Cristina și Alexandra Lunca.

Au mai intrat pe parcursul reprizei a doua: Nagy Melinda, Voicu Andreea, Tărășilă Beatrice, Borodi Raluca și Popa Loredana.
Antrenori: Marius Suller – principal, Moraru Alina – secund.

Declarații după partidă :
„Astăzi ne-am dorit foarte mult victoria, acest lucru văzându-se pe teren, acolo unde implicarea tuturor jucătoarelor a fost una deosebită. Această implicare, concentrarea și mai ales susținerea colegelor mele, m-au ajutat să am o prestație bună și să marchez două goluri. Forma mea actuală sper să aibă o continuitate cât mai de durată… Îmi doresc foarte mult să aducem din nou trofeul Cupa României la Cluj-Napoca, iar pentru acest lucru trebuie să tratăm finala cel puțin cu aceeași atitudine ca partida de astăzi.” Cristina Carp – jucătoare Olimpia Cluj

„Îmi place cel mai mult când în locul meu vorbesc pe teren jucătoarele. Lor și antrenorului Marius Suller le mulțumesc pentru că au adus liniște.” Alin Cioban – Președinte Executiv Olimpia Cluj

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.