Secretul succesului

Cu două etape înainte de finalul sezonului 2016-2017, ne strecurăm şi noi printre numeroasele articole de promovare a fotbalului feminin şi în pofida faptului că mulţi cred că „şi fetele joacă fotbal” doar în străinatate, dorim să anunţăm cu modestia ce ne caracterizează, câştigarea titlului cu numărul 7.

Trofeul de Campioană a României la fotbal feminin, ce asigură participarea implicită în grupele UEFA Champions League, revine şi în acest an echipei noastre: Olimpia Cluj-Napoca.
Probabil că mulţi s-au obişnuit cu acest titlu şi consideră că o ştire adevarată ar fi atunci când altcineva ar câştiga acest titlu în România, însă deocamdată rămânem cu obişnuinţa: fetele noastre sunt cele mai bune din România!
Secretul acestei dominaţii clujene, rămâne să fie dezvaluit şi argumentat în acest articol chiar de jucătoarele clubului, cele mai în măsură să vorbească despre acest subiect. Totuşi pentru a fi consecvenţi pricipiilor încă de la înfiinţarea acestui club, trebuie să amintim tuturor celor care urmăresc echipa câteva date de referinţă pentru performanţele obţinute şi în acest an:
Olimpia adună împreună peste 80 de jucătoare care formează urmatoarele grupe:
Olimpia 1 – Locul 1 în Superligă;
Olimpia 2 – Locul 1 în Liga 1;
Olimpia junioare 1 – locul 5 juniori E (nivel AJF) într-un campionat de băieţi cu 14 echipe;
Olimpia junioare 2 – jucătoare născute 2004 -2005;
Olimpia junioare 3 – jucătoare născute 2006-2009.

Activitatea clubului se desfăşoară în trei locaţii diferite:
Birouri şi sediul central – Cluj-Napoca, strada Cardinal Iuliu Hossu nr. 10;
Baza Ardealul (teren sintetic închiriat pentru meciurile echipei a doua şi teren de iarbă închiriat zilnic pentru antrenamente şi pentru meciurile primei echipe);
Baza Unirea (vestiar propriu şi trei terenuri sintetice închiriate zilnic);
Şcoala Iuliu Haţieganu – teren sintetic mic şi sală de sport cu acces de trei ori / săptămână.
Partea de refacere şi recuperare se asigură pentru prima echipă la centrul SPA al Hotelului Opera Plaza (sponsorizare BG Soft).
Sportivele nu plătesc taxe pentru antrenament şi pregătire.

Jucătoarele profesioniste care au terminat liceul locuiesc în patru apartamante închiriate, iar cele care sunt încă la liceu locuiesc în două cămine pentru care se plătesc cheltuieli din fondul clubului.
Pentru sportivele de la loturile de junioare care nu sunt din Cluj-Napoca se asigură de către club 75% din cheltuielile de cazare şi masă.
Cazarea lor se face în trei cămine: Căminul Napoca, Cămin LPS şi Cămin Aurel Vlaicu.
Masa sportivelor este asigurată în două locaţii diferite (cantină şi restaurant).

În cadrul clubului lucrează zilnic opt antrenori.
Sportivele, majoritatea sunt eleve la diferite instituţii de învăţământ din Cluj-Napoca, patru studente la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi patru absolvente de facultate din care una lucrează în domeniul IT.
Clubul are parteneriate în educaţie cu patru instituţii de învăţământ din oraşul Cluj-Napoca: Şcoala Iuliu Haţieganu, Şcoala Ion Agârbiceanu, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Cluj şi Liceul Aurel Vlaicu.

Finanţarea clubului este compusă printr-un aport din mediul privat 65% (BG Soft – sponsor principal) şi 35% de la autorităţi locale precum şi printr-o susţinere din partea FRF, similară cu a celorlalte cluburi participante în competiţie.

Dincolo de aceste date care reflectă volumul anual al cheltuielilor şi implicarea clubului în obţinerea de performanţe, jucătoarele trebuie totdeauna puse acolo unde le este locul, adică în prim planul imaginii acestui club.

Adresându-le şi lor întrebarea care a fost secretul dominaţiei clubului Olimpia în cei șapte ani, cele mai reprezentative jucătoare au răspuns:

„Secretul cred că a fost de fapt munca depusă zi de zi atât de jucătoare cât și de staff în vederea obținerii celor mai bune performanţe și dorința de reușită.” (Ioana Bortan – căpitanul Olimpiei Cluj şi nr. 1 în România în anul 2017)

1

„Secretul dominaţiei clubului Olimpia în ultimii șapte ani este munca tuturor, angajamentul, ambiţia, seriozitatea, perseverenţa şi dorinţa de a fi mai bune de la an la an.” (Lavinia Boandă – portarul echipei şi o jucătoare care a fost mereu alături de performanţele acestui club)

2

„Secretul dominaţiei clubului Olimpia stă în dorința și munca fetelor trăită în fiecare antrenament, meci şi cantonament.” (Teodora Meluţă – sosită pe meleaguri clujene tocmai de la Bucureşti, o jucătoare exponenţială care va duce mai departe numele, tradiţia şi valoarea echipei)

3

„Secretul dominaţiei Clubului Olimpia este munca asiduă şi perseverenţa de atâţia ani, seriozitatea fetelor ne-a ajutat să devenim cele mai bune.” (Mara Bâtea – clujeanca pur sânge din echipa campioană)

4

„Secretul? Nu mai este un secret, toată lumea știe ca munca este cheia succesului, doar munca depusă în fiecare zi, atât de noi ca jucătoare, cât şi de oamenii care se învârt în jurul clubului Olimpia. Asta ne-a făcut să fim acolo sus mereu.” (Mihaela Ciolacu – cândva cea mai tânără, acum o certitudine pentru viitor)

5

„O să mă opresc la cel mai scurt şi cel mai bun răspuns: perseverenţa.” (Ştefania Vătafu – jucătoarea pentru care mulţi ar opri timpul să o vadă jucând)

6

„Secretul dominaţiei acestei echipe în ultimii șapte ani: munca, alături de dăruinţă şi plăcerea de a juca.” (Cristina Carp – eleganţă, forţă şi atitudine)

7

„Muncim mai mult şi ne-am dorit mai mult ca restul echipelor aceste performanţe.” (Alexandra Lunca – atacant ce a demonstrat că viteza nu ucide pe nimeni)

8

„Cred ca un argument al dominaţiei ar fi şi lipsa de echipe de valoare apropiată Olimpiei.” (Indrei Dariana – mereu conectată la valoarea şi ambiţia echipei)

9

„Munca depusă de fete şi de staff, dorinţa de a fi cele mai bune.” (Adina Giurgiu – fundaş, mijlocaş şi atacant)

10

Foto: Gabor Istvan-Gabor, Dan Porcuțan

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.