Salvați de fluier

Partida cu ASA din Duminica Floriilor se anunța o partidă cu goluri multe, deoarece cu toții știam „subțirimea” lotului acestui club intrat în insolvență, dar mai și știam faptul că în toți acești ani, ASA a fost singurul club din Superligă care nu a investit la nivelul junioarelor, mulțumindu-se ani de-a rândul să ofere salarii mari unor jucătoare din țările vecine, care firesc acum la greu au părăsit corabia.

17858715_991454257654189_725690141_o

Nu a fost așa! După doar 29 de minute, la scorul de 3-0 pentru Olimpia, partida a fost oprită de către arbitrii deoarece pe teren rămăseseră doar 7 jucătoare din cele 9 aliniate la startul partidei de către ASA. Printre cei care nu au fost la teren cu siguranță că se vor găsi persoane care vor deplânge situația mureșencelor, însă dacă cunoști încă de la început că de fapt este vorba de o strategie, situația se schimbă… Spunem acest lucru, deoarece antrenorul lor a anunțat arbitrii că așa se va întâmpla, iar toți cei de pe banca Olimpiei care cunosc limba maghiară au auzit indicațiile transmise în acest sens, jucătoare valide aparținând celor de la ASA și care au însoțit echipa la Cluj stăteau liniștite în tribună. Ceea ce nu era însă plănuit s-a întâmplat la primul atac al Olimpiei, când Draguș Kinga, portarul echipei s-a lovit cu genunchiul în bară și a trebuit transportată la spital. A urmat imediat o altă jucătoare, Boroș Alina, pe care știam ca este fidelă pricipiilor antrenorului, care acuza o accidentare și care evident nu a mai reluat partida pentru ca, respectând regulamentul, jocul să fie oprit de arbitrii.
A fost o situație jenantă pentru toți cei prezenți, limitarea scorului printr-o astfel de strategie fiind de mult uitată în fotbalul feminin.
Până în minutul 29, au marcat pentru Olimpia: Havriștiuc Lidia, Voicu Andreea și Carp Cristina.

Derby-ul Ligii 1

Ca o replică pozitivă la tot ce s-a întâmplat în această partidă de Superligă, și ca răspuns imediat la această formă de manifestare a așa zisului respect față de fotbal, a venit partida din Liga 1 dintre junioarele de la Olimpia 2 și Vasas Femina 2 Odorheiul Secuiesc.

17859041_991690734297208_1314514527_o
Astfel, sub privirile fostului selecționer al echipei naționale a Ungariei la fotbal feminin, Attila Vago, în prezent director tehnic la Odorheiul Secuiesc, au evoluat două formații care considerăm că vor reprezenta în viitor fotbalul feminin de mare performanță.
Vasas Femina, cu un lot valoros, completat cu patru fotbaliste ce joacă în mod constant la echipa mare, au condus ostilitățile în prima repriză, întreaga echipă remarcându-se prin agresivitate pozitivă, viteză de joc și o posesie mai bună ca a junioarelor de la Olimpia 2.
Golul celor de la Vasas a fost marcat direct dintr-o lovitură liberă executată de pe partea stângă a direcției de atac și poate fi notat la capitolul greșeli din partea portarului nostru.
Introducerea Loredanei Popa încă din prima repriză a dat semnalul revenirii întregii echipe, iar ratările care au urmat doar aveau să anticipeze seria de patru goluri din repriza a doua.
Inspirația antrenoarei Alina Moraru, principal la această partidă, a adus în partea a doua schimbări majore cu un sistem 4-4-2 la debutul reprizei secunde transformat mai apoi în 3-5-3 și care a funcționat aproape perfect. Edvina Ciontoș a fost retrasă fundaș alături de Daiana Mureșan și Iosif Adela, iar la mijloc Szekely Kincso a intrat perfect într-o formulă cu Denisa Bularcă, Raluca Borodi, Roxana Mirea și Rusu Adelina.
Astfel, superioritatea mijlocașilor și viteza liniei de atac a fost fructificată imediat de Loredana Popa, iar dupa alte șapte minute Szekely Kincso a marcat un gol superb de la 18m, printr-o execuție de excepție. A fost primul ei gol oficial la Olimpia, un gol așteptat de toți cei din staff, reușită prin care simbolic și-a anunțat integrarea cu drepturi depline la echipa de pe malul Someșului.

Olimpia new generation a pus stăpânire pe joc spre încântarea suporterilor, iar ocaziile n-au întârziat să apară. Golurile trei și patru au fost marcate de cele mai mici junioare ale echipei, Adina și Roxana Mirea care a transformat o lovitură de la 11m la un fault comis tot asupra ei în careu.
Finalul partidei a adus bucurie în rândul celor prezenți, atât datorită revenirii din partea a doua, dar și datorită faptului că pe teren au încheiat partida șase jucătoare din generația 2003, generație la prima participare în competiția oficială a fotbalului feminin de senioare.

Olimpia 2 Cluj: portari – Dârle Georgiana și Iuhos Lorena, jucătoare de câmp: Adela Iosif, Rusu Adelina (min 65 Țițu Gabriela), Mureșan Daiana, Bularca Denisa (Alexandra Smeu), Negrea Flaviana (min 55 Borodi Adina), Răilean Daria (min 30 Popa Loredana), Mirea Roxana, Mateș Daniela (min 45 Szekely Kincso) și Edvina Ciontoș.

17887200_991693607630254_1381644606_o

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.