Phoenetia Browne întărește atacul ”U” Olimpiei Cluj

Phoenetia Maiya Browne este al doilea transfer pentru noul sezon de Champions League și vine din St. Kitts and Nevis, țară insulară din arhipelagul Antilele Mici! 

phoenetia-browne

În vârstă de 24 de ani, Phoenetia, pe lângă jucătoare de fotbal, este și inginer civil, ea absolvind studiile de licență la Universitatea Columbia, iar studiile de masterat le-a absolvit la Universitatea din Texas, ambele cu specializarea Inginerie Civilă. În SUA, ea a jucat în echipa de fotbal feminin a ambelor universități pe postul de atacant, în NCAA Division 1. 

După terminarea studiilor a făcut pasul către fotbalul european, acumulând experiență la UMF Sindri din prima ligă islandeză și la Croix de Savoie Feminine Ambilly din a doua ligă franceză. 

Phoenetia a ajuns astăzi la Cluj-Napoca și se va alătura mâine lotului prezent în cantonamentul de la Zlatna. 

phoenetia-browne-alin-cioban

„Sunt foarte recunoscătoare pentru oportunitatea de a juca pentru ”U” Olimpia Cluj. Am terminat sezonul trecut jucând pentru Croix de Savoie în Franța și pentru naționala țării mele, St. Kitts and Nevis, în preliminariile Campionatului Mondial. Deci sunt încântată să îmi continui cariera la un astfel de nivel și să mă bucur de această experiență în timp ce contribui la succesul ”U” Olimpiei Cluj pe teren, dar și în afara lui.

Sunt nerăbdătoare să joc pentru prima oară în carieră în UEFA Women’s Champions League, aștept să îmi cunosc și coechipierele. De asemenea, vreau să învăț cât mai multe și despre cultura României și în special să gust mâncarea de aici. Venind de pe insulele mici ale St. Kitts and Nevis, îmi doresc să împărtășesc cultura mea cu echipa” a declarat Phoenetia Browne.

„Phoenetia este un atacant cu talie peste media obișnuită, jucătoare cu mare experiență, care deși provine din St. Kitts and Nevis și a studiat în SUA, a mai jucat în Islanda și ultima dată în Franța. Cu siguranță, alături de Cristina, Priscilla și Mara, va face Olimpia și mai puternică și mai de temut, atât în Champions League, cât și în campionatul intern. Abia aștept să le văd jucând în partidele amicale de săptămâna viitoare din Ungaria…Până atunci mai anunțăm încă două transferuri” a spus președintele Alin Cioban. 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.