Patru echipe din nordul României în Play-Off-ul Superligii

Ultima etapă din sezonul regulat de fotbal feminin a adus și ultima echipă care s-a calificat în Play Off-ul Superligii, astfel patru echipe din nordul țării, Olimpia Cluj-Napoca, ASA Târgu Mureș, Navobi Iași și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, se vor duela pentru podiumul primei ligii.

Meci fotbal feminin - Superliga - Etapa a 14-a - Olimpia Cluj-Napoca vs. AFC Fair Play Bucuresti

După un parcurs fără probleme, cu o singură remiză înregistrată în fața formației ASA Târgu Mureș, în returul sezonului regulat, echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca a terminat pe primul loc sezonul regulat al campionatului, cu trei puncte în fața rivalei absolute ASA Târgu Mureș. Ca o surpriză, promovată în acest sezon în Superligă, echipa Navobi Iași a reușit să ajungă pe locul 3 la finalul sezonului și devine o reală contracandidată pentru titlul de campioană.

Duminică, în ultima etapă din sezonul regulat al campionatului, s-a hotărât și ultima echipă calificată în Play-Off, Vasas Femina din Odorheiu secuiesc fiind cea care se clasează pe locul 4 în clasamentul Superligii, după victoria cu 3-1 înregistrată în fața rivalei Navobi Iași.

Astfel, în cele șase etape ale Play-Off-ului Superligii, care va începe în acest weekend, se vor duela patru echipe din zona de nord a României.

Președintele Comisiei Centrale de Fotbal Feminin și președintele clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, a declarat că Play-Off-ul acestui campionat de fotbal feminin reprezintă o surpriză deoarece, pe lângă cele două echipe care de câțiva ani se luptă constant la titlul, două echipe din nordul țării vor încerca să ajungă pe podium.
„Sezonul regulat s-a încheiat pentru echipele din Superliga cu o surpriză, victoria cu 3-1 în deplasare la Iași a echipei Vasas Odorheiu Secuiesc, ardelencele obținând astfel chiar în ultima etapă accederea în Play Off. După Olimpia și ASA, două echipe deja obișnuite cu locurile de Play Off, anul acesta este rândul echipelor Navobi Iași și Vasas Femina să confirme creșterea valorică și nivelul profesionist atins. Pentru mine prezența celor două echipe în Play Off reprezintă o recunoaștere a seriozității și a muncii depuse de staff-urile tehnice și administrative, dar și o dovadă că investiția în junioare duce la un asemenea rezultat. Nu întâmplător loturile reprezentative de junioare ale României au constant în componență junioare de la cele două echipe.
Despre echipele participante în play-out, pot doar să afirm că mi-aș dori ca toate să rămână în continuare în Superligă, deoarece au dovedit că au valoare în special după ultimele rezultate și cred de asemenea că lupta pentru toate cele patru locuri va fi una deschisă oricărui rezultat”, a declarat Alin Cioban.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a spus despre meciul cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc că merita calificarea în Play-Off și că speră ca acest meci să fie ultima repetiție înainte de derby-ul cu ASA Târgu Mureș.
„Duminica viitoare vom juca cu Vasas Odorheiul Secuiesc. Este o echipă bună, chiar cred că merita să prindă play-off-ul, am jucat și în penultima etapă cu ei și a fost un meci cât se poate de bun. Sperăm ca până atunci toată lumea să fie aptă și să reușim un spectacol cât se poate de bun și să fie o ultimă repetiție înainte de meciul de peste două săptămâni cu Târgu Mureș, pe care sperăm să-l câștigăm, când o victorie ne-ar duce la patru puncte și ne-ar face favoriți la cucerirea titlului”, a spus Mirel Albon.

În prima etapă, disputată duminică, se vor întâlni echipele: Olimpia Cluj-Napoca – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și ASA Târgu Mureș – Navobi Iași.

Play off:
1. Olimpia Cluj-Napoca 20 puncte
2. ASA Târgu Mureș 19 p.
3. Navobi Iași 11 p.
4. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 11 p.

Play out:
1. Real Craiova 10 puncte
2. Fair Play București 8 p.
3. Independența Baia Mare 5 p.
4. Heniu Prundu Bârgăului 2 p.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.