Olimpia, repere pentru viitor!

Ultima etapă a turului din sezonul 2017-2018 găsește echipa Olimpia Cluj-Napoca în fruntea clasamentului, cu un avans de șase puncte față de ocupanta locului doi și la mare distanță de restul plutonului. Acest lucru poate părea normal dacă ne uităm la evoluțiile echipei din ultimii ani, dar dacă analizăm unele rezultate directe cu echipe mai slab cotate și formulele de start aliniate, putem defini un tablou complet al acestui tur de campionat pentru  Olimpia Cluj.

În primul rând se remarcă faptul că echipa nu și-a amânat partidele de campionat pentru a pregăti parcursul european și astfel, în partide precum cele cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Real Craiova sau Universitatea Alexandria, rezultatele au fost extrem de strânse, suspansul în privința victoriei fiind până aproape de final.

olimpia_cluj_css_targoviste

De asemenea, formulele de start aliniate în partide câștigate cu un scor categoric, evidențiază jucătoare tinere precum Nagy Melinda, Mureșan Daiana și Negrea Oana, care la 17 ani și-au câștigat locul de titular prin evoluțiile lor, iar Teodora Meluță, Cristina Carp sau Mihaela Ciolacu confirmă ca jucătoare sub 20 de ani și cunosc în această perioadă adevărata maturitate sportivă.

Practic, toate aceste aspecte sunt argumente în ceea ce privește reconstrucția echipei și interesul de a promova jucătoare tinere de perspectivă din pepiniera proprie.

Despre aceste aspecte, dar și despre viitorul echipei, Președintele Executiv al clubului, domnul Alin Cioban a declarat următoarele:

Sunt deosebit de mulțumit de evoluția echipei și de atmosfera pe care o avem acum la nivelul întregului club. Marius Suller a contribuit esențial la câștigarea grupei de Champions League  organizată la Cluj-Napoca, iar Mirel Albon a dat șansa unor jucătoare tinere să se afirme și cred că este cel mai potrivit să reconstruiască echipa pentru sezonul viitor.

Meritul la starea actuală se datorează însă unui grup de jucătoare reprezentativ pentru Olimpia, jucătoare care au deja în suflet spiritul clubului nostru. Mă refer la Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu, Mara Bâtea, Lavinia Boandă și Giurgiu Adina, în special. Teodora Meluță, Melinda Nagy sau Cristina Carp reprezintă forța echipei și elanul tinereții. Beatrice Tărășilă și Dariana Indrei trebuie să se refacă după accidentări și cred cu tărie că putem conta pe ele. Nu am zis nimic de Mihaela Ciolacu, deoarece ea reprezintă clubul. Mihaela se identifică cu istoria noastră și ar trebui să o punem pe emblemă…. Nici nu-mi vine să cred că a crescut mare și este studentă!

mihaela ciolacu

Borne de reper pentru viitorul apropiat

Despre viitor, pot să spun că deja ne bate la ușă. Raluca Borodi, Daiana Mureșan și Oana Negrea evoluează deja la prima echipă, iar din returul sezonului generația 2003 are drept de joc în Liga 1.

Totuși, pentru returul sezonului 2017-2018, formula echipei va fi consolidată după 1 Ianuarie.  Le așteptăm și pe Jillian și Hannah să se întoarcă din SUA, avem două jucătoare de la alte echipe pe care le-am dori alături de noi și, de asemenea, avem și câteva intenții de transfer de pe piața europeană. Dacă reușim să câștigăm campionatul, cred că anul viitor o să depășim tot ceea ce am avut până acum ca performanță la nivel european.

Cel mai important suport al clubului Olimpia

Fără ezitare: colegii mei din club și Bernard Gorjezewsky, proprietarul BG Soft. Fără ei, nici eu și nici jucătoarele nu cred că mai eram acum împreună. Practic, în această formulă de sponsorizare și susținere am conviețuit în toți acești ani.

Organizarea clubului din punct de vedere al categoriilor de vârstă a jucătoarelor

Prima echipă, care evoluează în Liga 1, are jucătoare profesioniste și amatoare cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, și este condusă de Mirel Albon. Echipa a doua, antrenată de Alina Moraru și Marius Feșnic, se bazează pe generațiile 2002-2003 și 2004. Echipa a treia a clubului, antrenată de Iulian Szekely, are la bază generațiile 2005-2006, iar cea mai mică grupă a clubului, de care se ocupă Tiberiu Stranyezky și Carmen Ciobanu, are jucătoare cu data nașterii în anii 2007-2011.

olimpia - cluj

Săptămânal avem în medie 70 de sportive la antrenamente. Avem închiriate două baze sportive – Baza Unirea și Baza Ardealul, patru apartamente pentru jucătoarele profesioniste și trei cămine pentru sportivele amatoare din afara orașului Cluj-Napoca – LPS, Napoca și Aurel Vlaicu, parteneriate cu două școli generale și trei licee.

Însă, cel mai important aspect pentru viitorul clubului îl reprezintă proiectul “Olimpia New Generation“ început în 2016, care propune o formă de organziare și o selecție la nivelul întregii țări, proiect de care toți cei implicați suntem deosebit de mulțumiți.

Obiective pentru 2018

Pentru Olimpia este foarte simplu: Campionatul și participarea în Champions League. Cupa României o trecem la bonusuri.

__

Foto: Dan Porcuțan / Servus Photo

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.