Olimpia Cluj s-a calificat în șaisprezecimile Ligii Campionilor!

Campioana României sparge ghinionul și se califică în șaisprezecimile UEFA Women’s Champions League!

Olimpia a câștigat fără drept de apel toate meciuri din grupa 5 organizată în Slovenia, grupă din care au facut parte campioanele Muntenegrului (WFC Ekonomist), Estoniei (Parnu JFK) și gazda ZNK Pomurje.

Bucuria „olimpicelor” nu poate fi descrisă în cuvinte, după o nouă calificare între cele mai bune 32 de echipe ale Europei!

IMG_1610

 

După un meci jucat cu inteligență și având un plus de creativitate, voință și dăruire, Olimpia a reprezentat așa cum se cuvine orașul Cluj-Napoca și Romania în Europa, reușind să învingă echipa gazdă a turneului WFC Pomurje cu scorul de 2-0.

După ce în primul meci din grupa Lidia Havriștiuc debutat în tricoul Olimpiei, în ultimul meci aceasta a marcat pentru prima dată atât in Liga Campionilor cât și pentru echipa clujeană, în minutul 13.

IMG_1629

Clujencele au pierdut o jucătoare importantă, pe Alexandra Lunca, care s-a accidentat grav în primele minute ale jocului după o ciocnire cu portarul echipei adverse, aceasta fiind înlocuită în minutul 23 cu Beatrice Tărășilă.

Totuși, olimpicele au cotinuat jocul bun, reușind să mai înscrie un gol prin Andreea Voicu în minutul 52.

2272341_w2

Olimpia: Ganea – Corduneanu, Olar, Havriștiuc ( Meluță 69′), Giurgiu (Carp 87′) – Bâtea, Ciolacu, Bortan, Vătafu, Voicu – Lunca (Tărășilă 23′).

Rezultatele în cele trei meciuri disputate de Olimpia:

Olimpia UT Cluj-Napoca – Parnu JK 4-0

Olimpia UT Cluj-Napoca – WFC Ekonomist 6-1

ZNK Pomurje – Olimpia UT Cluj-Napoca 0-2

clasament final grupa 5

Alături de Olimpia s-au mai calificat în turul următor următoarele echipe: ZFK Minsk, PAOK, Stjarnan, FC Twente, Spartak Subotica, Medyk Konin și PK-35 Vantaa.

Campioana României își va afla adversarul din șaisprezecimi în 20 august, când va avea loc tragerea la sorți la Nyon.

DSC_0353

 

 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.