Olimpia Cluj-Napoca s-a calificat în semifinalele Cupei României

Pe terenul stadionul „Heniu” din localitatea Prundu Bârgăului, joi, după-amiază, s-au întâlnit echipele Navobi Iași și Olimpia Cluj-Napoca, într-un meci care a contat pentru sferturile de finală ale Cupei României.

Olimpia Cluj-Napoca (2)

Alegerea disputării acestui meci pe un teren neutru vine pentru a ușura deplasare spre meciurile pe care le vor avea cele două echipe sâmbătă, Olimpia Cluj-Napoca disputând penultimul meci din sezonul regulat al Superligii pe terenul echipei Vasas Feminina Odorheiu Secuiesc, în timp ce Navobi Iași va întâlni, în deplasare, formația Independența Baia Mare.

Prima repriză a fost una dificilă pentru jucătoarele celor două echipe, asta și din cauza terenului nu foarte bun. Vârful echipei clujene, Alexandra Lunca, a fost cea care a deschis scorul, ea reușind chiar o dublă marcată în poarta ieșencelor în debutul reprizei secunde.

Surpriza a venit din partea jucătoarei Ștefania Vătafu, cea care a reușit un gol spectaculos cu o preluare impecabilă, o dublă pe picior și un șut de la peste 25 de metri direct sub bara porții, portarul ieșencelor fiind total depășită la această fază.

Andreea Voicu fost ultima jucătoare care a marcat pentru echipa antrenată de Mirel Albon, scorul de 4-0 rămânând până la finalul partidei.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat, după meci, că este mulțumit de rezultat și mai ales de modul în care s-au integrat noile jucătoare. „Sunt foarte mulțumit de rezultat, ne-am îndeplinit obiectivul în condițiile unui teren nu foarte bun. Am făcut o primă repriză mai modestă în care nu am reușit să ne adaptăm condițiilor de joc, însă repriza a doua a fost foarte bună, am reușit trei goluri și puteam să mai marcăm încă foarte multe. Mă bucură faptul că deși am tras tare pe jucătoarele titulare care multe dintre ele vor juca în meciul cu Franța am avut prospețime și în repriza a doua am fost și fizic peste adversar, cum la fel mă bucură că am avut trei fete născute în 2000, de la echipa a doua, Salamon Szidonia, Negrea Oana și Nagy Melinda, care au jucat fiecare cel puțin 30 de minute și s-au integrat foarte bine în meciul primei echipe, așa că suntem foarte încrezători că viitorul sună bine pentru Olimpia Cluj”, a declarat Mirel Albon.

În ceea ce privește rezultatele din celelalte meciuri din sferturile de finală a Cupei României la fotbal feminin, acolo unde Fair-Play București s-a calificat mai departe după ce a învins cu scorul de 3-2 formația CFR Timișoara, Real Craiova, o echipă care nu excelează în campionat, a reușit să învingă formația Armonia Dolhești iar ASA Târgu Mureș a învins categoric echipa din Târgoviște, Mirel Albon a afirmat că este impresionat de rezultate și că este un lucru îmbucurător faptul că tot mai multe echipe își doresc să ajungă în fazele superioare ale competiției.
„Ca și în anii trecuți, Cupa României a prezentat surprize. Real Craiova se pare că joacă mai bine în cupă decât în campionat, unde în acest moment are probleme și riscă să nu piardă prezența în play-off, dar mă bucur că acordă atenție acestei competiții, Fair-Play neașteptat a reușit să ajungă în această fază, însă faptul că echipele își doresc să ajungă în fazele superioare ale acestei competiții este mai mult decât îmbucurător. Cred că Cupa României la fotbal feminin poate prezenta interes inclusiv pentru televiziuni.
În acest moment este imposibil să ajungem să avem un derby între Olimpia Cluj și ASA Târgu Mureș pentru că la tragerea la sorți vom fi amândouă în aceeași urnă valorică, astfel că acest duel va putea fi posibil doar în finală, asta dacă ne calificăm amândouă echipele”, a afirmat Albon.

Navobi Iași – Olimpia Cluj-Napoca 0-4 (0-1)
Sferturi de finală – Cupa României la Fotbal Feminin

Au marcat în ordine: Lunca, Lunca, Vătafu și Voicu.

Echipele de start:
Navobi Iași: Abalasei (60′ Barau), Gangal, Mera, Ambrosie L. (70′ Scortanu), Bentoiu, Proca (60′ Ilas), Deca (70′ Zamfir), Raduc, Rognean (60′ Foia), Nica (60′ Ciubotariu), Placinta (70′ Marcu)

Olimpia Cluj-Napoca: Boandă (66′ Salamon) – Corduneanu, Olar (50′ Nagy), Havriștiuc, Giurgiu (80′ Negrea) – Bortan, Vătafu, Voicu – Bâtea, Lunca (49′ Carp), Ciolacu

Rezultatele din faza semifinalelor Cupei României la fotbal feminin:
CFR 1933 Timișoara – Asociația „Fotbal Club Fair-Play” 2-3
Armonia Dolhești – Clubul Sportiv Real Craiova 3-4
CSS Târgoviște – ASA 2013 Târgu Mureș 0-13
Navobi Iași – Olimpia Cluj-Napoca 0-4

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.