Olimpia Cluj merge mai departe în Champions League

După un meci tensionant cu Hibernian, în care miza și-a spus cuvântul, egalul i-a fost de ajuns Olimpiei Cluj pentru a câștiga grupa 2 și a se califica în 16-imile UEFA Women’s Champions League. 

olimpia-cluj-hibernian

Fetele lui Marius Suller au început bine meciul și au deschis scorul în minutul 5 prin Alexandra Lunca, care a trimis balonul în vinclu de la peste 20 m, surprinzând portarul puțin ieșit din poartă. Hibernian nu a reușit să desfacă jocul, încercând să ajungă în careu cu mingi înalte, însă apărarea Olimpiei a stat bine în teren, iar portarul Jillian nu a dat deloc emoții. Singura mare ocazie din prima repriză a celor de la Hibernian a venit în minutul 35, când Tweedie a șutat în bara transversală. 

În debutul primei reprize, Lunca a avut o ocazie bună de a marca după ce a pătruns în careu, însă balonul s-a dus în plasa laterală. Apoi, în minutul 64, Vătafu a șutat puternic, portarul a respins în bară, apoi a reținut mingea înainte ca Voicu să ajungă la ea. În minutul 84 Vătafu comite fault, executat de Hunter, iar Graham reușește să egaleze.

Ultimele minute ale meciului au fost foarte tensionate și au trecut extrem de greu pentru echipa Olimpiei, însă a reușit să țină de rezultat. Astfel, acumulează 7 puncte și se califică în 16-imile competiției. În cealaltă partidă, WFC-2 Kharkiv a învins-o pe Swansea cu scorul de 9-0, astfel echipa din Ucraina termină pe locul 2 în grupă, cu 4 puncte, la egalitate cu Hibernian, Swansea terminând pe locul 4 cu 0 puncte. 

olimpia-cluj-hibernian1

„Ultimele 10 minute au fost cele mai grele minute din viaţa mea ca antrenor. Mă bucur enorm pentru fetele astea minunate, care merită mult mai mult respect decât li se oferă. Am ştiut de la început că nu suntem favoriţi şi doar cu o organizare bună şi cu muncă vom reuşi să ne calificăm. Mă bucur enorm pentru ele deoarece sunt fete minunate care fac fotbal în nişte condiţii medii în România. Le mulţumesc acestor fete pentru că m-au făcut să privesc cu alţi ochi fotbalul feminin” a declarat Marius Suller la finalul partidei. 

„Suntem în culmea fericirii și ne bucurăm că drumul a început aici la Cluj. Cum era de așteptat, au atacat pe final, la noi s-a acumulat puțină oboseală, dar am rezistat. La început a părut foarte greu, nejucând până acum cu aceste echipe, dar ne-am făcut jocul și la final ne-am calificat. Va urma o adversară mai grea, dar noi continuăm pregătirea și abia așteptăm să jucăm din nou” a spus Teo Meluță. 

Olimpia Cluj: Jillian McVicker – Adina Giurgiu, Teodora Meluță, Lidia Havriștiuc, Ana Maria Gorea – Ştefania Vătafu, Ioana Bortan (cpt.), Mihaela Ciolacu (60 Beatrice Tărășilă) – Andreea Voicu, Cristina Carp (53, Mara Bâtea), Alexandra Lunca (90, Hannah Leinert). 

Rezerve: Lavinia Boandă, Szidonia Salamon, Melinda Nagy, Elena Răduc

Vineri, 1 septembrie, are loc tragerea la sorți pentru prima fază eliminatorie a competiției, unde cele 10 câștigătoare ale grupelor preliminare și cea mai bună echipă ocupantă a locului secund, sunt așteptate de către numele grele ale Europei. 

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.