Olimpia Cluj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României

După șapte sezoane în care Olimpia Cluj a jucat finala Cupei României și a câștigat șase din acestea, în acest sezon se oprește în faza sferturilor de finală. Olimpia s-a deplasat la Odorheiul Secuiesc pentru întâlnirea cu Vasas Femina, după ce duminică s-au întâlnit în Liga I, olimpicele impunându-se cu 6-0.

vasas-femina-olimpia-cluj

Însă, în Cupa României, egalitatea s-a menținut timp de 90 de minute, ambele echipe ratând câteva ocazii importante, dar Olimpia a fost mult mai prezentă în careul advers. În ultimul minut al primei reprize de prelungiri, Carolina Țabur a deschis scorul, olimpicele luând cu asalt poarta gazdelor în a doua, în căutarea egalării. Aceasta a venit în minutul 111, când Teodora Meluță a reluat în poartă după centarea din corner a Ioanei Bortan. Astfel, după 120 de minute de joc, scorul a fost 1-1.

A urmat ”loteria” loviturilor de departajare, olimpicele fiind primele la punctul cu var. Teodora Meluță a ratat, urmată de ratarea Anitei Kis. Apoi, Mihaela Ciolacu a marcat pentru 1-0, Mitri Rita egalând, Ioana Bortan a ratat, Ana-Maria Vlădulescu a marcat pentru 2-1. Cristina Carp a egalat la 2, Nadejda Colesnicenco și-a adus din nou echipa în avantaj, iar ratarea Priscillei Hagan a decis calificarea echipei Vasas Femina cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare.

vasas-femina-olimpia-cluj2

„A fost un meci nu tocmai reușit. Cu toate acestea, am avut ocazii pe care, dacă le-am fi materializat, rezultatul ar fi fost altul. Noi suntem în proces de reconstrucție, au plecat multe jucătoare care erau titulare indiscutabile, atât la Olimpia, cât și la Echipa Națională. Avem foarte multe jucătoare tinere, unele la limita de a juca, abia au primit dreptul să joace în Liga I, e normal să apară o anumită inconstanță.

După patru jocuri foarte bune, am făcut un joc mai slab. Nu am pierdut, a fost egal, din păcate în Cupă trebuie să existe un învingător și un învins. De data aceasta a fost Vasas. Noi trebuie să mergem mai departe, nu este o bucurie pentru Olimpia pentru că și Cupa României era un obiectiv. Pentru fotbalul feminin din România este un lucru bun faptul că în semifinale sunt deja două outsidere, Târgoviște și Vasas, 100% va fi și o echipă din Liga 2 pentru că joacă Piros Security cu Navobi Iași. Cred că poate fi o motivație pentru toate cluburile să se ambiționeze și să joace mult mai bine pe viitor.

Îi felicit pe cei de la Odorheiu Secuiesc! M-aș bucura ca în fiecare săptămână să întâlnim adversari care să aibă o asemenea combativitate și o asemenea putere de luptă. Și…mergem mai departe” a declarat antrenorul Mirel Albon.

vasas-femina-olimpia-cluj1

Olimpia Cluj: Ekaterina Ulasevich – Oana Negrea (84’ Flaviana Negrea), Teodora Meluță, Melinda Nagy, Mihaela Ciolacu, Ioana Bortan, Raluca Borodi, Cristina Carp, Ioana Bălăceanu (65’ Daniela Mateș), Priscilla Hagan, Mara Bâtea. Antrenor: Mirel Albon.

Rezerve neutilizate: Szidonia Salamon, Adelina Rusu

Vasas Femina: Linda Kajtár – Anita Kis, Márta Dávid, Erika Geréd, Szász Brigitta, Benő Krisztina, Nadejda Colesnicenco, Ana-Maria Vlădulescu, Mădălina Marinescu (119 Krall Timea), Carolina Țabur, Rita Mitri. Antrenor: János Székely.

Rezerve neutilizate: Barbara Sándor, Katalin Dakó, Timea Tamás, Andrea Mária Toásó, Margarita Danova, Eszter Gavrilă.

__

Foto: Diana Coltofean – Și fetele joacă fotbal

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.