Olimpia Cluj a ratat calificarea în optimile UEFA Women’s Champions League

Olimpia Cluj a ratat calificarea în optimile UEFA Women’s Champions League și încheie astfel campania din acest sezon, după ce a pierdut meciul retur în fața echipei FC Rosengård cu scorul de 4-0, scorul general fiind 5-0.

DSC_0373

Față de meciul tur, antrenorul Mirel Albon a schimbat sistemul în 1-4-2-3-1, însă Rosengård a început meciul foarte hotărâtă și a atacat din primele secunde, ținând echipa noastră în jumătatea proprie. Deși dominată, Olimpia a rezistat până în minutul 37, când Anja Mittag a marcat golul cu numărul 50 în Champions League din pasa Carolinei Seger, în urma unui corner. 

Introducerea Alexandrei Lunca la pauză, în locul Cristinei Carp, a dat un suflu nou ofensivei clujene, aceasta scăpând de câteva ori spre poarta adversă, din păcate fazele stingându-se înainte să devină periculoase. În minutul 63 Landeka face 2-0 în urma unei lovituri libere, iar după reluarea jocului a urmat singura ocazie clară a Olimpiei, Musovic reținând însă balonul șutat de Lunca. Tot după o lovitură liberă vine și al treilea gol al partidei în minutul 75, marcat de Folkesson. 

După ce în minutul 19 a primit un cartonaș galben, Andreea Voicu l-a văzut pe al doilea în minutul 88 și a fost trimisă la cabine mai repede, gazdele, aflate în superioritate numerică, marcând ultimul gol al partidei prin Glódís Viggósdóttir din centrarea lui Wieder din corner. 

DSC_0490

„Doresc să felicit echipa gazdă, consider că este una foarte bună, au jucat bine astăzi și sunt sigur că va fi una din echipele care se va lupta cel puțin pentru semifinale. Pentru Olimpia a fost un meci foarte greu, am jucat din nou cu jucătoare foarte tinere, am încercat să fim la același nivel și sperăm ca în sezonul următori să fim mai buni” a declarat Mirel Albon la conferința de presă desfășurată după încheierea partidei. 

„Joc la nivel profesionist de trei luni, iar faptul că am jucat împotriva unor astfel de jucătoare este incredibil. Am admirat-o mereu pe Erin McLeod, iar acum am jucat contra echipei ei, deci pentru mine această experiență a fost una extraordinară. Noi ca echipă, dar și la nivel individual am învățat multe din această experiență” a spus Jillian McVicker, ea fiind aleasă jucătoarea meciului din echipa Olimpiei. 

Olimpia Cluj: Jillian McVicker – Melinda Nagy, Teodora Meluță, Emily Richardson (Elena Răduc 77′), Adina Giurgiu, Beatrice Tărășilă (Mara Bâtea 55′), Ioana Bortan (cpt.), Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu, Hannah Leinert, Cristina Carp (Alexandra Lunca 46′). Antrenor: Mirel Albon

Rezerve: Lavinia Boandă, Raluca Borodi, Oana Negrea

FC Rosengård:  Zecira Musovic – Edina Filekovic, Anita Asante, Glódís Viggósdóttir, Ali Riley, Hanna Folkesson, Caroline Seger (cpt.),  Iva Landeka (Ebba Wieder 66′), Sanne Troelsgaard, Anja Mittag (Andrea Torrison 79′), Ella Masar (Sophie Sundqvist 66′). Antrenor: Malin Levenstad

Rezerve: Erin McLeod, Jenna Hellstrom, Linnea Svensson, Ida Lyberg

__

Foto: Diana Coltofean

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.