Olimpia Cluj a pierdut prima manșă a 16-imilor UWCL în fața echipei FC Rosengård

Olimpia Cluj a pierdut cu scorul de 1-0 meciul tur al 16-imilor UEFA Women’s Champions League în fața echipei FC Rosengård, la finalul unui meci în care echipa condusă de Mirel Albon nu și-a pierdut speranța și merge în Suedia să lupte în continuare pentru calificarea în optimi. 

0_DSC_5041

Deși Rosengård a fost mai prezentă în terenul Olimpiei încă de la primul fluier, prima ocazie mai mare le-a aparținut gazdelor, când Adina Giurgiu a șutat foarte bine, dar mingea a trecut pe lângă poartă. La faza imediat următoare Troelsgaard a șutat în bara porții apărate de McVicker, care a fost în formă maximă și a apărat extraordinar.  Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 34 de către Ebba Wieder cu un șut plasat, după ce Giurgiu a respins în picioarele adversarei mingea recentrată în urma unui corner. 

După ce în prima repriză mai mult s-a apărat, Olimpia a intrat hotărâtă să atace pentru a marca golul egalizator , iar jucătoarele lui Albon s-au apropiat de poarta adversă, Lunca și Leinert ratând câteva ocazii bune de a marca. Una dintre cele mai mari ocazii a Olimpiei a venit pe finalul meciului, când Leinert a șutat puternic în bară. 

Meciul tur se termină 1-0 pentru FC Rosengård, dar calificarea încă se joacă în returul de pe 11 octombrie de la Malmö, ora 20.00 (ora României). 

DSC_5149

„Obiectivul nostru a fost acela de a face un joc bun, să încercăm să nu jucăm doar defensiv, să ne luptăm de la egal la egal cu una din forțele fotbalului feminin european. În multe momente ale jocului am reușit acest lucru, sunt mândru de fetele noastre, au făcut un efort foarte mare. Sigur că sunt lucruri care pot fi îmbunătățite, care pot fi puse la punct. Am întâlnit o selecționată mondială, jucătoarele din primul 11 al lui Rosengård au împreună peste 1000 de meciuri în competiții de mare anvergură, au o foarte mare experiență, însă cred că a fost cel mai bun joc al Olimpiei la nivelul acesta, de tur eliminator al UWCL, și îmi dă speranțe că în viitor putem ajunge mult mai sus. Am avut ocazii mari pe care nu am reușit să le fructificăm, pe contraatac mai ales, dar vom lucra pentru a putea concretiza pe viitor. 

Vreau să mai consemnez un lucru foarte important, noi am avut două junioare pe teren pe toată durata partidei. Este vorba de Melinda Nagy, 17 ani, și Teodora Meluță, 18 ani. Toată echipa noastră este una tânără, singura cu o vârstă aflată la maturitatea fotbalului este Ioana Bortan. Iar asta îmi dă speranțe pentru anii viitori, dacă vom lucra la fel, Olimpia poate fi o echipă care să spere la primăvara UEFA Women’s Champions League. În ceea ce privește problemele medicale, avem emoții în ceea ce o privește pe Mihaela Ciolacu, dar vom face tot posibilul pentru ca ea să joace miercurea viitoare” a declarat Mirel Albon. 

„Din păcate este o înfrângere, nu putem întoarce rezultatul care a fost astăzi, dar sunt foarte mândră de fete cum au jucat, de noi și ce am demonstrat astăzi în teren. Am jucat cu o echipă din top 10 și chiar sunt mândră de ce am realizat. Din punctul meu de vedere am ținut piept, am jucat de la egal la egal și cred că putem și mai mult de atât. Eu zic că e un scor deficitar pentru ele, noi mergem în Suedia să ne jucăm orice șansă” a spus căpitanul Ioana Bortan. 

Olimpia Cluj: Jillian McVicker – Melinda Nagy, Teodora Meluță, Emily Richardson, Adina Giurgiu, Mihaela Ciolacu (Beatrice Tărășilă 73′), Ioana Bortan (cpt.), Andreea Voicu (Elena Răduc 88′), Alexandra Lunca, Cristina Carp (Mara Bâtea 52′), Hannah Leinert. Antrenor: Mirel Albon

Rezerve: Lavinia Boandă, Raluca Borodi, Oana Negrea

FC Rosengård: Erin McLeod – Edina Filekovic, Anita Asante, Glódís Viggósdóttir, Ali Riley, Iva Landeka, Caroline Seger (cpt.), Ebba Wieder (Hanna Folkesson 71), Sanne Troelsgaard (Sophie Sundqvist 87′), Anja Mittag, Ella Masar. Antrenor: Malin Levenstad

Rezerve: Zecira Musovic, Jenna Hellstrom, Linnea Svensson, Andrea Torrison, Ida Lyberg

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.