Noi nu păcălim fotbalul!

După etapa de azi, 15 Aprilie, putem afirma că Olimpia Cluj și-a desfășurat, ca la paradă, întreg arsenalul de talente.  

Primele care au intrat în arenă au fost junioarele cu vârsta mai mică de 14 ani, ele întâlnind, de la 9:30, la Baza Ardealul din Someșeni, echipa Atletic Olimpia Gherla, o echipă care se pregătește cu regularitate pentru a se înscrie din sezonul viitor în Liga a III-a a Campionatului Național de Fotbal Feminin. Scorul final de 12-1, precum și jocul prestat, ne dă speranțe că 7-8 sportive  născute în anul 2005 vor ajuta echipa a doua a clubului din returul sezonului 2018/2019, deoarece după data de 1 Ianuarie 2019  vor avea deja drept de joc în Liga II.

olimpia-atletic-gherla

Lotul folosit de antrenorul principal Iulian Szekely în acest meci a fost următorul: Bumbar Sonia (cpt.), Baciu Maria, Iuhoș Lorena, Munteanu Daria, Sălăjean Ana, Varo Helga, Sigheartău Simona, Grosu Larisa, Mureșan Antonia, Danciu Francesca, Gherasim Anda, Constante Raisa, Stoian Andreea, Cosma Andreea, Papuc Renata, Balica Emanuela și  Coroianu Tania.    

Simultan, de la ora 11, dar la sute de kilometri distanță, Olimpia 1 și Olimpia 2 au jucat partide oficiale în Liga 1, respectiv Liga 2.

În Liga 2, Olimpia a întâlnit echipa Sporting Lugas, într-o partidă revanșă, deoarece în turul competiției, scorul de la Lugas a fost egal, 1-1. Într-o formulă nouă, cu două titulare trimise să joace pentru prima echipă, Olimpia a făcut legea pe teren, jocul fiind unul spectaculos, cu reușite de senzație. Au marcat Borodi Adina (min 5, 37 și 79), Negrea Flaviana (25 și 43), Gomoi Diana (51 și 82) și Rusu Adelina (min 24).

Formula aliniată de antrenorul Marius Feșnic a fost următoarea: Câmpean Sara (min 87 Iuhoș Lorena) – Tițu Gabriela (min 46 Smeu Alexandra), Ciontoș Edvina, Iosif Adela, Vincze Noémi (min 65 Bardeș Maria) – Székely Kincső (cpt.), Rusu Adelina, Daria Răileanu (min 46 Gomoi Diana) – Iancu Florentina (min 80 Jean Diandra), Negrea Flaviana, Borodi Adina.

OLIMPIA-2-SPORTING-LUGAS

În derby-ul etapei cu numărul 12 a Ligii I, prima echipă a Olimpiei a întâlnit în deplasare ocupanta locului secund, CFR Timișoara. A fost și aici o demonstrație de forță și de valoare, olimpicele impunându-se cu 10-0, reușind astfel să facă un pas decisiv în lupta pentru câștigarea campionatului. Au marcat: Hagan Priscilla (min 5, 11 și 57), Cristina Carp (min 21), Mara Bâtea (min 30 și 33), Bortan Ioana (min 56), Mirea Roxana (min 85),  Bălăceanu Ioana (min 79) și Ciolacu Mihaela (min 88).

Formația aliniată de Mirel Albon a fost următoarea: Ulasevich Ekaterina – Borodi Raluca, Nagy Melinda, Meluță Teodora, Negrea Oana – Bortan Ioana, Ciolacu Mihaela, Mirea Roxana – Mara Bâtea, Carp Cristina și Hagan Priscilla. Au mai intrat Bălăceanu Ioana în locul Cristinei Carp (min 60), Boandă Lavinia în locul Ioanei Bortan (min 67), iar Mateș Daniela a înlocuit-o pe Mara Bâtea în minutul 70.

Sărbătorim în acest meci primul gol marcat de Ioana Bălăceanu pentru prima echipă în Campionatul Național, și îi urăm la cât mai multe și cât mai dese reușite!!!

„Indiferent de adversarul întâlnit, tratăm fiecare partidă cu profesionalism. Creionăm un alt stil de joc, ceea ce necesită timp și răbdare. Mai mult de atât, reușim să integrăm și junioare, care-și fac loc din ce în ce mai bine în prima echipă. După această victorie suntem 99% campioane” a declarant Bortan Ioana, căpitanul Olimpiei Cluj.

„Un meci foarte reușit! Mă bucur că ceea ce lucrăm de câteva luni începe să se vadă în jocul echipei. Avem un model nou de joc, cu care sperăm să facem performanță în Champions League. De asemenea, este foarte importantă integrarea jucătoarelor tinere în echipă. După Mirea, și Bălăceanu a debutat cu gol în prima ligă. Cât de curând va veni și rândul altora. Eu cred că suntem pe un drum bun și sper să putem continua. Personal, sunt mândru că am posibilitatea de a lucra cu aceste fete” a spus Mirel Albon, antrenorul Olimpiei 1, la finalul partidei cu CFR Timișoara.

„A fost o duminică fastă pentru Olimpia, cu trei victorii categorice, și mă bucură enorm fiecare gol reușit și evoluția fiecărei jucătoare, indiferent de nivelul la care a jucat. Noi nu păcălim fotbalul și am arătat azi că avem cea mai bună strategie de dezvoltare, lucru care ar trebui să îi încurajeze pe toți colegii mei de la celelalte echipe. Când am văzut în această dimineață jocul celor mici și bucuria pe care au arătat-o la fiecare reușită, am conștientizat viitorul frumos al clubului nostru. Ne-au încurajat în acest sens spiritul de luptă al celor de pe teren, dar și părinții din tribună. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, dar și celor care, din diferite interese, au încercat să facă rău clubului în această perioadă. A fost până la urmă un moment bun să separi binele de rău și sunt mândru de fetele noastre că au dat dovadă de tărie de caracter și de o unitate de grup unică în istoria clubului nostru” a declarant Alin Cioban, Președintele Executiv al Olimpiei Cluj-Napoca.   

__

Foto: Gábor István-Gábor

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.