Întăriri din SUA pentru Champions League

Olimpia Cluj a început un proces de întărire pentru participarea în Champions League din sezonul 2017-2018, în speranța de a avea un parcurs cât mai lung în această competiție.

Staff-ul Olimpiei Cluj s-a orientat nu numai pe piața europeană, ci și pe cea nord-americană, astfel anunțăm o nouă premieră pentru fotbalul feminin românesc: la Cluj vor evolua două jucătoare din campionatul Statelor Unite ale Americii.

interviuri_jlllian mcvicker
Este vorba de Jillian Noelle McVicker, portar de top din campionatul universitar american. De la liceul Metuchen din Metuchen, New Jersey a plecat la universitatea Ohio State, pe care a absolvit-o la sfârșitul lui 2016, cu specializarea jurnalism (comunicare strategică & producție media). A apărat poarta echipei Ohio State în fiecare sezon, cu excepția unuia din cauza unei accidentări. A jucat timp de cinci ani și la echipa FC Pennsylvania Strikers, de cinci ori campioană a Pennsylvania de est. Visul ei de a avea o carieră la nivel internațional se îndeplinește odată cu semnarea contractului cu Olimpia Cluj.

interviuri_hannah-leinert1

Hannah Elizabeth Leinert este mijlocaș de bandă stângă și a absolvit în luna mai a acestui an Universitatea Purdue cu specializare pe conducere organizațională. A fost cea mai bună jucătoare a liceului Eureka din Eureka, Missouri, și până la sfârșitul lui 2014 a studiat și a jucat la Illinois State, apoi la începutul lui 2015 s-a transferat la Perdue. Aici a continuat forma bună și s-a aflat printre cele mai bune jucătoare, fiind prezentă și pe lista cu jucătoare eligibile pentru a juca în National Women’s Soccer League. Dar a semnat cu Olimpia Cluj și e încântată să își continue cariera la un nivel internațional.

Președintele Alin Cioban spune că „sunt două transferuri care vin să aducă un alt standard la nivelul Olimpiei și, dacă ne gândim că în anii precedenți au jucat jucătoare de top din străinătate, Christine Manie – căpitanul naționalei Camerunului, Fanny Vágó din naționala Ungariei, cele două jucătoare din SUA vin să completeze imaginea unui club care a dat anumite standarde în fotbalul feminin românesc și sunt convins că va fi un punct de reper pentru viitor. Jucătoarele din SUA pot veni nu numai cu un plus valoric, dar și cu un plus de mentalitate. Cu toate jucătoarele noastre străine de până acum, Christine Manie, Fanny Vágó, Anita Pinczi, Ruth Botica, am avut tot timpul ceva de câștigat. Olimpia ca și club, colegele lor, au avut ceva de câștigat. Și fotbalul feminin din România are nevoie de acest plus de mentalitate, are nevoie de familiarizare cu un alt nivel valoric, o altfel de gândire. Relația noastră cu aceste jucătoare de top este una foarte sinceră: și noi, și ele ne dorim performanță în Europa”.

De asemenea, Olimpia Cluj a adus-o în această perioadă și pe Maria Gorea de la ASA Târgu Mureș.
„Maria este o fată deosebită, modestă și se poate integra foarte bine în spiritul clubului Olimpia. Sunt sigur că fetele o să o accepte pentru că sunt și colege la națională și e o jucătoare care se pliază pe formatul nostru. Este singura jucătoare din țară pe care ne-am dorit-o pentru Champions League și, cu acordul clubului din Târgu Mureș, am reușit să o transferăm și sper să ne ajute foarte mult în viitor” spune Alin Cioban.

Lotul Olimpiei Cluj se reunește la Cluj-Napoca pe data de 12 iulie și are șase săptămâni de pregătire până la primul meci din grupele Champions League.

transferuri

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.