Început de octombrie în forță pentru echipele Olimpia Cluj

Jucătoarele de la Olimpia Cluj încep o lună plină de evenimente foarte importante. Pe lângă meciurile pe care le vor disputa în barajul pentru calificare la Campionatul European împotriva reprezentativei Portugaliei, peste o săptămână va avea loc și derby-ul Superligii de fotbal din România.

Photo Copyright © Dan Porcutan | servusphoto.smugmug.com

În primul weekend din luna octombrie, clujencele de la Olimpia Cluj au primit vizita jucătoarelor de la Independența Baia Mare. Cum era de așteptat, scorul a fost unul pe măsura spectacolului făcut pe teren de cele două echipe.

Cu un lot extrem de restrâns, cu doar două jucătoare pe banca de rezerve, Olimpia Cluj nu a avut nici o problemă în a marcat goluri în poarta adversarelor.

Prima care a marcat pentru echipa gazdă a fost chiar portarul Roxana Oprea, aceasta transformând cu succes, în minutul 5, un penalty. Această reușită a fost urmată la doar un minut de Loredana Popa care a ”rupt” plasa porți la doar un minut distanță. Ciolacu (10′), Voicu (14′, 29′) și Giurgiu (26′) au fost cele care au conturat scorul la pauză de 6-0.

Trebuie să menționăm șutul puternic al atacantei Loredana Popa, în a doua parte a reprizei, care a fost respins cu mare dificultate de portarul formației oaspete, Georgiana Dârle.

Repriza secundă a continuat în același ton, meciul jucându-se mai mult pe mijlocul terenului și în terenul echipei oaspete. Giurgiu (48′), Ciolacu (56′, 76′, 83′) și Bortan (74′, 85′) au fost cele care și-au trecut numele pe foaia marcatoarelor.

Singura schimbare efectuată de antrenorul echipei Olimpia Cluj a fost efectuată în minutul 61 atunci când Mara Bâtea a intrat în locul Loredanei Popa. Acesteia nu i-a trebuit mai mult de 1 minut ca să și înscrie. Mara nu s-a mulțumit cu un singur gol marcat, ea reușind că introducă minge în poartă încă de două ori, în minutul 65 și în minutul 84, contribuind serios la scorul final al partidei, 15-0.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat că este mulțumit de forma pe care au arătat-o fetele mai ales după o săptămână cu antrenamente foarte dificile pe care le execută înainte de cele trei meciuri importante din această lună. „Un antrenament foarte bun. Noi suntem într-o perioadă în care pregătim trei meciuri foarte importante: meciul de duminica viitoare de la Târgu Mureș, după care dubla cu Portugalia. Sunt foarte mulțumit de ce au realizat fetele în condițiile în care am avut o săptămână în care am tras foarte mult, inclusiv ieri am avut două antrenamente. Sperăm să continuăm pe același drum, sperăm să nu mai avem accidentări, de asemenea să le recuperăm pe cele care au mici probleme și în aceste condiții cred că vom reuși să ne îndeplinim pe care le avem în perioada imediat următoare”, a declarat Mirel Albon.

Forma foarte bună pe care o arată jucătoarea Mara Bâtea o poate propulsa în echipa națională în dubla cu Portugalia, spune Mirel Albon. „Mara este într-o formă foarte bună, a demonstrat-o și cu Grecia. Din păcate în ultimele două zile a avut o tendinită și am vrut să nu o forțăm însă a făcut încălzire și a văzut că poate și atunci am spus că e foarte bine să joace. Dacă continuă așa cred că poate să fie o soluție foarte bună și pentru echipa națională în meciul din Portugalia”, a spus antrenorul echipei Olimpia Cluj. Despre evoluția Teodorei Meluța, cea care a înlocuit-o pe Corina Olar după plecare acesteia de la echipă, antrenorul a afirmat: „Încă mai au de învățat să joace împreună, încă trebuie sincronizare. Teodora este încă foarte tânără, mai are doi ani de juniorat, așa că putem să avem răbdare. Eu cred că este un cuplu de fundați centrali care poate să facă viitor pentru Olimpia și pentru echipa națională.”

În ceea ce privește următorul meci, cel împotriva principalei rivalei la titlu, ASA Târgu Mureș, tehnicianul echipei a afirmat: „O victorie cred că ar rezolva în foarte mare măsură deja ecuația titlului de campioană pentru că nu știu dacă cele două echipe se mai poate împiedica undeva, iar din alt punct de vedere lipsa play-off-ului o victorie în deplasare ne-ar asigura în mare măsură titlul.”

Antrenorul-jucător al echipei Independența Baia Mare, Alexandra Marian, a promite ca pe viitor diferența de scor să fie mult mică între cele două formații. „Ne așteptam ca scorul să fie puțin mai mic. Am luptat cât am putut, s-a văzut diferența de valoare, însă noi nu ne întristăm, luptăm în continuare, muncim și poate în pe viitor la fi un rezultat mult mai bun pentru noi. Poate și lotul a fost mai mic, au fost multe accidentări iar jucătoarele accidentate nu au putu juca la capacitatea maximă și asta cred că a fost un minus pentru noi. Din păcate Diana Grecu s-a accidentat foarte greu, s-a simțit lipsa ei la centru, e o jucătoare experimentată. Sper să se vindece complet și să poată continua să joace fotbal”, a declarat Alexandra Marian.

În celălalt meci al zilei, Olimpia 2 Cluj s-a impus fără probleme în fața formație Sporting Lugas, scor 6-0 (4-0).

Olimpia Cluj-Napoca – Independența Baia Mare 15-0 (6-0)
Etapa a III-a – Superliga

Au marcat: Oprea 5′ (penalty), Popa 6′, Ciolacu 10′, 56′, 76′, 83′, Voicu 14′, 29′, Giurgiu 26′, 48′, Bâtea 62′, 65′, 84′, Bortan 74′, 85′.

Echipele de start:
Olimpia Cluj-Napoca: 31. Oprea Roxana, 2. Corduneanu Andreea, 3. Havriștiuc Lidia, 4. Bortan Ioana (cpt.), 5. Meluța Teodora, 6. Giurgiu Adina, 8. Vătafu Ștefania, 9. Ciolacu Mihaela, 10. Voicu Andreea, 88. Tărășilă Beatrice, 99. Popa Loredana (11. Bâtea Mara 61′). Rezerve neutilizate: 14. Lunca Alexandra. Antrenor: Mirel Albon.

Independenta Baia Mare: 12. Dârle Georgiana (30. Mateșan Ana 46′), 18. Hohman Amalia, 2. Zsica Alexandra, 4. Codrea Florica, 5. Pop Diana, 11. Marian Alexandra (16. Predoi Georgiana 62′), 13. Muntean Ligia, 3. Câmpan Crina, 6. Desmerean Laura, 15. Pop Andreea (cpt.), 9. Buftea Alexandra.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.