Începe Festivalul Fotbalului Feminin

Începând de joi, 15 septembrie, la Cluj-Napoca are loc un festival al fotbalului feminin care va avea ca piloni cele două meciuri alea echipei naționale din datele de 15 și 20 septembrie, iar în acest weekend, vineri și sâmbătă, va avea loc un turneu destinat școlilor de fotbal, turneu care face parte din proiectul „Fotbal și feminitate”.

Aproximativ 280 de sportive, grupate în două categorii de vârstă, sub 15 ani și sub 13 ani, vor participa în perioada 16-17 septembrie la acest turneu.

Sistemul de joc pentru cele sub 15 ani va fi în format 8 plus 1, iar cele sub 13 ani în formatul 5 plus 1. La categoria de vârstă sub 15 ani participă 12 echipe și se va juca în stil eliminator, iar la categoria sub 13 ani vor fi 13 echipe grupate în patru grupe de câte trei și o grupă de câte patru, și se va juca fiecare cu fiecare grupă urmând ca în fazele finalele să se joace în stil piramidal.

Reprezentantul cluburilor de fotbal feminin în cadrul Comitetului Executiv al FRF și președintele executiv al clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, a declarat că este pentru prima dată când se organizează acest turneu la Cluj. „Este practic continuarea proiectului „Fotbal și feminitate”, faza finală destinată școlilor de fotbal, fază care până acum a avut loc la Brașov de trei ani încoace. Este prima dată când o facem la Cluj. O facem la Cluj pentru că echipa națională este la Cluj și ne-am dorit să fie un festival destinat fotbalului feminin”, a declarat Alin Cioban.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri dimineață, la ora 8:45, la Baza Sportivă „Unirea” din cartierul Mănăștur, unde vor participa toate echipele. Dintre oficialitățile prezente la deschidere vor face parte președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, secretarul general FRF, Radu Vișan, a președintele comisiei HatTrick a UEFA, Alan Hansen, și managerul pentru dezvoltarea fotbalului feminin în cadrul UEFA, Emily Shaw.

Ceremonia de deschidere va fi urmată de meciuri, pe toate terenurile din cadrul Bazei Sportive Unirea meciuri pe ambele categorii de vârstă.

După această festivitate de deschidere, la ora 10:30, la Grand Hotel Italia, va avea loc premierea proiectului „Fotbal și feminitate” la care au contribuit printre alții: Mirel Albon, ca și coordonator tehnic, mai mulți președinți de AJF-uri din țară, și Alin Cioban, ca și coordonator.

Cluburile participante la acest turneu sunt: Olimpia Cluj (trei echipe), Odorheiu Secuiesc (două echipe), Fair Play București, Real Craiova, Universitatea Alexandria, CSS Târgoviște, Venus Maramureș, Independența Baia Mare, Universitatea Galați, Armonia Fălticeni și Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane”.

Programul turneului:
(vineri) 8:45 deschiderea
9:00 – 11:30 pe terenurile mari meciuri 8+1
9:00 – 16:30 (terenul F3) meciuri 8+1
9:00 – 16:30 (pe terenurile mici) meciuri 5+1

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.