În drum spre a șaptea Cupă a României

Olimpia Cluj a întâlnit Independența Baia Mare în Cupa României, meci contând pentru faza optimilor de finală. Olimpicele s-au calificat în următoarea fază a competiției după victoria cu 7-0 și continuă drumul către a șaptea Cupă a României.

olimpia-baia mare_articol

În primele minute ale partidei, după o eroare în linia defensivă, Ekaterina Ulasevich a avut o intervenție salvatoare, într-o situație de unu la unu. Apoi Priscilla Hagan a deschis scorul în minutul 12, urmând ca Olimpia să își mărească avantajul chiar înainte de pauză, prin Mara Bâtea. Olimpicele au continuat să atace poarta băimărencelor și în partea a doua, iar Teodora Meluță a marcat pentru 3-0 în minutul 56, ca după doar două minute Cristina Carp să ducă scorul la 4-0. Finalul partidei i-a aparținut tot Olimpiei, Lavinia Boandă și Andreea Voicu, cu o dublă, stabilind scorul final în minutul 84,  7-0.

„Chiar dacă scorul nu arată, a fost un meci dificil, deoarece terenul a fost foarte greu. În Baia Mare a plouat mult, iar terenul a fost la limita practicabilului, fetele au făcut un efort deosebit. Mă bucur că pe un astfel de teren ne-au ieșit câteva combinații foarte frumoase pe care le-am lucrat la antrenament. Începe și Priscilla Hagan să se integreze în mecanismul nostru, sperăm ca în timp să devină o componentă permanentă, deoarece are multe calități.

Ekaterina Ulasevich a avut o intervenție foarte bună la 0-0, în situație de unu la unu, după o greșeală în apărarea noastră. Este foarte curajoasă. Baia Mare nu a prea mai avut ocazii și chiar am schimbat-o în minutul 65, când scorul era 4-0, intrând în poartă Szidonia Salamon, deoarece trebuie să dăm tuturor șansa să joace, să crească. Ekaterina clar este un câștig pentru Olimpia, dar are nevoie de meciuri mai grele pentru ca ea să se integreze și să se sincronizeze cu linia de fundași.

Mă bucură faptul că și jucătoarele tinere, care au fost promovate de la echipa a doua, în special Melinda Nagy, Oana Negrea și Raluca Borodi, sunt certitudini pentru un post de titular la prima echipă. Sperăm că vor continua progresul și că ne vom putea baza pe ele și în Champions League.

Acum așteptăm tragerea la sorți să vedem cu cine jucăm mai departe. Continuăm pregătirea, vrem să câștigăm cu Craiova, după care opt jucătoare vor pleca la Națională și, din punctul meu de vedere, ne așteaptă un meci important. Avem nevoie de cele trei puncte cu Moldova și, în condițiile în care Belgia joacă cu Portugalia, eu zic că un rezultat favorabil ne-ar avantaja, rămânând în lupta pentru locul doi în preliminariile Campionatului Mondial. După ce ne întoarcem de la lot, urmează derby-ul cu CFR Timișoara, în urma căruia am putea fi deja campioni și putem începe planurile pentru sezonul de vară” a declarat la final antrenorul Mirel Albon.

Olimpia Cluj: Ekaterina Ulasevich (Szidonia Salamon 65’) – Melinda Nagy, Teodora Meluță, Raluca Borodi, Oana Negrea, Ioana Bortan (cpt.), Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu, Cristina Carp, Priscilla Hagan (Lavinia Boandă 65’), Mara Bâtea (Daniela Mateș 65’). Antrenor: Mirel Albon

Independența Baia Mare: Alexandra Ionescu – Roberta Silaghi, Pop Loredana, Florica Codrea (cpt.), Andrea Rakos, Laura Desmerean, Ștefania Fedor (Cosmina Rotari 46’), Andreea Pop (Daniela Buftea 63’), Raluca Dragoș (Marinela Cotos 46’), Camelia Danieluc, Denisa Predoi. Antrenor: Liviu Ivasuc.

Rezerve neutilizate: Tania Mare, Tătăran Andreea.

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.